* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο Eργατικής Aντιπληροφόρησης # 81

Συγκέντρωση και πορεία μνήμης για τα δύο χρόνια απο την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα,πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη,εργατικές συλλογικότητες και σχήματα καθώς και συνδικάτα στο Κερατσίνι,μαζί με αναρχικές συλλογικότητες,αυτο-οργανωμένα εγχειρήματα και σύσσωμο το κόσμο της εργασίας.Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο φύρερ της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης δήλωνε με περισσό θράσος πως αναλαμβάνει την πολιτική, αλλά όχι και την ποινική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απο τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.Αυτή η κυνική δήλωση του αρχηγού της οργανωσης επιβεβαιώνει απόλυτα τον εγκληματικό χαρακτήρα της που είναι απότοκος ακριβώς της ναζιστικής ιδεολογίας.Φθάνωντας μάλιστα σε ένα κρεσέντο θράσους ο αρχιναζιστής κάνει αναφορές ακόμα και στους δολοφονημένους απο παρακρατικούς, Γρηγόρη Λαμπράκη και Νίκο Τεμπονέρα.Και φυσικά όλα αυτά γινονται την ίδια στιγμή που οι χρυσαυγίτες με στολή των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ,βασάνισαν ανήλικους που ήδη είχαν συλλάβει.Αλήθεια πόσο “αντριοσύνη” χρειάζεται για να σπάσεις και τα δύο χέρια ενός 13χρονου παιδιού και να σαπίζεις στο ξύλο δύο τρία άλλα?Ενα ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο,μαζι με το επίσης αναπόφευκτο ερώτημα αν οι ένστολοι φασίστες διαφέρουν τελικά επι της ουσίας,απο τους ομογάλακτους τους της ναζιστικής συμμορίας.

Απλήρωτοι για δύο μήνες αλλά και αντιμέτωποι με απολύσεις είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανελκυστήρων «ΤΕΚΑΝ ΕΠΕ» .Επίσης η εργοδοσία δεν έχει καταβάλλει ούτε τις υπερωρίες, ούτε τα δεδουλευμένα του Σαββατοκύριακου.Αντ’αυτού προχωρά σε τρεις προειδοποιητικές απολύσεις που θα γίνουν εντός του επόμενου τετραμήνου.

Στάσεις εργασίας και στις δύο βάρδειες στα Πρακτορεία Τύπου Αθηνών πραγματοποίησαν την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων. Αντιδρούν επίσης στις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στις εγκαταστάσεις των Πρακτορείων,αλλά και στην εμμονή των εκδοτών να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι ματ-αλλωρύχοι της Χαλκιδικής απωθήθηκαν την Δευτέρα 14/9, απο τους πάλαι ποτέ κολλητούς και συνοδοιπόρους τους των ΜΑΤ καθώς προσπαθούσαν φωνάζοντας συνθήματα να συναντήσουν τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, στα πλαίσια του ντιμπέιτ, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για την ολική επαναλειτουργία του Μεταλλείου. Αν και οι μπάτσοι ήταν ιδιαιτερα…διακριτικοί προς αυτούς που ξεφτύλισαν την έννοια εργατική ταξη με τα συνθήματα και τις πρακτικές τους,πήραν μια γεύση από το τι σημαίνει καταστολή.Εννοείται πως σε αυτούς τους ξεφτύλες,που αποτελούν το όνειδος της εργατιά,δεν αρμόζει καμμία αλληλεγγύη ,καμμία συμπαράσταση.

Νέο εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του κτιρίου Βιοχημείας στο Μεζούρλο της Λάρισας.47χρονος εργάτης έπεσε από ύψος 10 μέτρων την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες μόνωσης στην ταράτσα του κτιρίου.Το ατύχημα σημειώθηκε τηνΤρίτη 15 Σεμπτέμβρη και ο εργάτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ενα δεύτερο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο εργοστάσιο της αλουμινοβιομηχανίας «Exalco» στη Γυρτώνη στη Λάρισα.Το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς που επιβάλλει η εργοδοσία με στόχο το κέρδος,στον βωμό του οποίου δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Απλήρωτη εργασία και απολύσεις από την εργοδοσία της αλλαντοποιίας «ΒΙΚΗ».Η εργοδοσία της αλλαντοποιίας «ΒΙΚΗ» προχώρησε σε μια ακόμη απόλυση εργαζόμενου που εργάζονταν για πολλά χρόνια, με το αιτιολογικό ότι «κοστίζει ακριβά».Η απόλυση έρχεται να προστεθεί στο καθεστώς αυθαιρεσίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία με απλήρωτη εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απλήρωτη εργασία και οι απολύσεις είναι καθεστώς στην συγκεκριμένη βιομηχανία με την εργοδοσία να επιβεβαιωνει οτι το αίμα των εργατών είναι ο πλούτος των αφεντικών,καθώς καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Με μείωση αποδοχών ή απολύσεις εκβιάζει η διεύθυνση της εταιρεία «Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ» τους εργαζόμενους.Συγκεκριμένα,η εργοδοσία απειλεί με μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 20% ή αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους.

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» στον Βόλο στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας που προσπαθει να επιβάλλει η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κυλιόμενες στάσεις εργασία με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις έξω από το εργοστάσιο.
Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Nautica» στην Ρόδο οι οποίοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς άλλαξε η ιδιοκτησία της επιχείρησης και δεν έχουν πάρει καμία δέσμευση για το αν, πότε και από ποιον θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Μπαράζ προσλήψεων εν’οψει των εκλογών.Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”,η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας,αποφάσισε:την πρόσληψη, μέσω του ΟΑΕΔ, 32.433 ανέργων με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας σε δήμους,σε έργα ανασκαφής, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων ,καθώς και στα εργοστάσια της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες.

Τέλος,μάχη για να μην κλείσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική,δίνουν οι εργαζόμενοι του του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ δίνουν μάχη εδώ και καιρό, για να παραμείνει ανοιχτή και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της με μόνιμο προσωπικό και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και ένταξή της στον οργανισμό του νοσοκομείου.Επίσης διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού που τους οφείλεται εδώ αρκετούς μήνες καθώς και των των εφημεριών.
Πηγή : ese.espivblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου