* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα : Ένας Νέος Κινηματικός Χώρος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μετά από 18 χρόνια η συλλογικότητα «Αυτόνομο Στέκι» –που είχε την πολιτική ευθύνη του ομώνυμου χώρου– αποφάσισε την αυτοδιάλυσή της. Άνθρωποι και συλλογικότητες που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει πολιτικές και συντροφικές σχέσεις μέσα στον χώρο του Αυτόνομου Στεκιού είμαστε στη φάση της δημιουργίας ενός νέου εγχειρήματος που θα συγκροτήσει έναν δημόσιο κινηματικό χώρο.

Το νέο εγχείρημα γι’ αυτό τον δημόσιο κινηματικό χώρο έχει το όνομα «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα» και αποτελείται από πρόσωπα, πολιτικές/κοινωνικές συλλογικότητες και δομές, που υπήρχαν ήδη και που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Αυτόνομου Στεκιού. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αυτή ανήκει σε πρόσωπα, πολιτικές/κοινωνικές συλλογικότητες και ένα εργατικό σωματείο (ΣΚΥΑ, Φέμιν@tre, ΣΒΕΜΚΟ) που βρίσκονταν ως συγκάτοικοι στο χώρο του παλιού Αυτόνομου Στεκιού, καθώς και σε δομές που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν μέσα στο συγκεκριμένο χώρο (Ντουλάπι, Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης, Βιβλιοπωλείο, Βιβλιοθήκη/Ομάδα Αυτομόρφωσης).

Το νέο εγχείρημα συγκροτείται ως συνέλευση με στόχο τη διαχείριση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα και ως εκ τούτου έχει την πολιτική ευθύνη του, όμως δεν αποτελεί πολιτική ομάδα με ενιαίο πολιτικό λόγο και δράση. Ο πολιτικός προσανατολισμός του νέου εγχειρήματος κατευθύνεται ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία και τα παράγωγά της, φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό. Εμπνέεται από την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, το φεμινισμό και τον αντιρατσισμό. Έχει τα χαρακτηριστικά της αυτονομίας από το κράτος, τα κόμματα, τις ΜΚΟ και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Λειτουργεί βάσει των αρχών της αυτοοργάνωσης, της οριζοντιότητας, της αντιεραρχίας, της εναλλαγής προσώπων και της οικονομικής αυτοτέλειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, εμπλουτισμού και προώθησης των κοινωνικών, πολιτικών και ταξικών αγώνων. Φυσικά, παραμένει ανοιχτό στη συμμετοχή προσώπων, συλλογικοτήτων και δομών που συμμερίζονται το πολιτικό πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας του.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα

Ζωοδόχου Πηγής 97 και Ισαύρων, Εξάρχεια

1 σχόλιο: