* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καταγγέλλει Τον πόλεμο Του Τουρκικού Κράτους Σε Βάρος Του Κουρδικού Λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και καταγγέλλει τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στους κούρδους και κούρδισσες στην ευρύτερη Μ. Ανατολή.

Η κυβέρνηση αφού διέκοψε κάθε ειρηνευτική διαδικασία με το ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) πλήττοντας στρατιωτικούς στόχους στο όρος Καντίλ του Ιράκ, έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη εκστρατεία με θύματα γυναίκες και παιδιά, γενικότερα αμάχους στην περιοχή του τουρκικού Κουρδιστάν.

Την ίδια ώρα με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» στρατιωτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα καθημερινά με στόχο το κούρδικο κίνημα και όχι τους βαρβάρους του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) που είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Σ' αυτόν τον πόλεμο που έχει στοιχίσει εκατοντάδες ζωές μέχρι τώρα, η λυκοσυμμαχία ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται παράγοντας αστάθειας, πολέμου και καταστροφής, καθώς δίνουν ανοιχτή στήριξη στα σχέδια του Ερντογάν για βομβαρδισμό των κούρδων και δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» στην περιοχή εντός των Συριακών συνόρων. Ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες δόθηκαν οι βάσεις του Ίντζιρλικ στην Τουρκία σε αεροσκάφη των ΗΠΑ για εναέριες επιθέσεις εντός της Συρίας. Η ζώνη αυτή στοχεύει στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους. Στην πράξη δεν στοχεύει στο «ΙΚ», αλλά στο κούρδικο κίνημα και το σοσιαλιστικό πείραμα της Ροζάβα. Θα είναι μια ζώνη αστάθειας, με ανύπαρκτα τα δικαιώματα των λαών μια ζώνη που δημιουργεί κύματα προσφύγων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου