* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κυριακή 2/11/14 : Απεργία Στον Κλάδο Του Εμπορίου / Συντονιστικό Δράσης

...κρίσιμος είναι ο αγώνας που διεξάγεται στον κλάδο του εμπορίου ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας....τα "απελευθερωμένα" ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα χρήματα που λείπουν για να ψωνίσουμε, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις δείχνουν το ζοφερό παρόν αλλά και το μέλλον που θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά, κυβέρνηση και τρόικα...εμείς ως εργαζόμενοι, άνεργοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από δαύτους, μόνο η συλλογική δράση, η σύγκρουση και η αντιπαράθεση απέναντι τους και κόντρα στα συμφέροντα τους μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας, η ανατροπή τους είναι ζήτημα επιβίωσης της τάξης μας...δεν είμαστε πελάτες πρώτα και κύρια είμαστε εργάτες...πάνω από όλα τα συμφέροντα της τάξης μας...ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΞΗΣ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ


                               

3 σχόλια:

 1. ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ & ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

  Πρώτα ήρθαν τα ελαστικά και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

  Μετά ήρθαν οι εργάσιμες Κυριακές. Τώρα ήρθαν και οι «λευκές» νύχτες...

  Η «αριστερή» δήμαρχος συνδιοργανώνει με τον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς την πρώτη «λευκή» νύχτα στην πόλη, μαύρη για τους εργαζόμενους. Η αρχή είχε γίνει με την συγκυβέρνηση όταν νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συνέχισε με δήμαρχους, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες να είναι ενεργά παρόντες στο «ξήλωμα σιγά σιγά του πουλόβερ», στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
  -Αλήθεια οι υπάλληλοι στα καταστήματα του δήμου μας θα πληρωθούν νυχτερινό;
  -Αλήθεια η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι αυτό που η δήμαρχος του δήμου μας βλέπει ως επιτακτική ανάγκη;

  Φαίνεται πως αποφάσισαν η ανάπτυξη στην πόλη μας να ξεκινήσει μαύρα μεσάνυχτα!

  Η ανάπτυξη που φέρνουν άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο από ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, κατάργηση του 8ωρου, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία με διάφορες δικαιολογίες αλλά είχαν βρει απέναντί τους τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων. Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, για εργάσιμη εβδομάδα 6 ημερών, για ελαστικό ωράριο είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης καιρό τώρα.

  Η επιβολή των μνημονίων από το Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε. και το κεφάλαιο έχει σαν στόχο να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σώσει τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
  Με την δικαιολογία ότι έτσι θα βοηθήσουν τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει, θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας… είναι απλά χονδροειδή ψέματα: καμία πρόσληψη δεν έγινε όταν τα supermarket επέκτειναν το ωράριο του Σαββάτου από τις 6 στις 8 το απόγευμα. Αντίθετα αυτό που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη εντατικοποίηση και χειρότερες εργασιακές σχέσεις! Η ανάπτυξη που οραματίζονται δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα. Η αγορά δεν τονώνεται με ξεχείλωμα του ωραρίου των καταστημάτων. Πρόκειται για μια ακόμα μεθόδευση προς όφελος της αγοράς, για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών.

  Στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου ανθρώπου-μηχανής, πιστού στο δόγμα “δούλευε-κατανάλωνε”.
  Αυτό που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος για να πάμε για ψώνια αλλά τα λεφτά που δε φτάνουν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες επιβίωσης. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τέτοιες δραστηριότητες. Μόνο από τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινους μισθούς, σταθερή δουλειά- δουλειά για όλους.

  Υπάρχει άλλος δρόμος: ρήξη με το ευρώ, την ΕΕ, το χρέος, εργατικός έλεγχος παντού!
  · Έξω τώρα από το ευρώ και την ΕΕ. Άμεση και μονομερής καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης. Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
  · Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκή έλεγχο.
  · Απαγόρευση των απολύσεων και του ελαστικού ωραρίου εργασίας. Προσλήψεις- δουλειά για όλους.
  · Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακάτικη υποχρεωτική αργία, 40ωρο, 8ωρο, 5νθήμερο και ασφάλιση για τους εργαζόμενους στον κλάδο
  · Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

  Η “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ” ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΜΑΥΡΟ” ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, τιτλοφορείται η προκήρυξη της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Υπαλλήλων της Ελλάδος.

  Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση, την Τρόικα και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls, των εκπτωτικών χωριών με στόχο να πάρουν αυτές τον μικρό –λόγω της κρίσης- τζίρο αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν οριστικά λουκέτο τονίζεται στην προκήρυξη η οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της σήμερα στις 10.30 στο The Mall της Νερατζιώτισσας.

  Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων με συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης, υπογραμμίζεται στην προκήρυξη.

  Οσοι δε απ’ τους εργαζόμενους εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν τις προηγούμενες Κυριακές ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «τζάμπα για τους εργοδότες, σημειώνει το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση.

  Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

  «Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοί τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

  Επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι "η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές", έχουν καταρριφθεί στην πράξη.

  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
  Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
  Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του εργαζόμενου σε "απασχολήσιμο", δηλαδή την "απελευθέρωση" της εργασιακής σχέσης.
  Δε τόνωσε την "αγοραστική δύναμη", δεν εξυπηρέτησε τους "καταναλωτές" που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας.
  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις "Λευκές νύχτες" που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.
  Οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ, οι μεγαλέμποροι του ΣΕΛΠΕ και οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του απόφαση, που αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέχρι νεοτέρας απόφασης.

  Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

  Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους.

  Ό,τι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο Εμπόριο, σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.

  Σήμερα που οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν πανελλαδικά με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, χρειαζόμαστε την έμπρακτη ταξική σας αλληλεγγύη από όλους εσάς που είτε είστε εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, είτε άνεργοι, πληρώνετε τις συνέπειες μιας βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφορά όλους».

  ΑπάντησηΔιαγραφή