* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Την Καταδίκη Των Αγωνιστών Στις Σκουριές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

H 1η Δεκέμβρη 2016 θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των κατοίκων της Χαλκιδικής. Μετά από μία δίκη παρωδία, με μάρτυρες κυρίως αστυνομικούς, με μία επιθετική έδρα, είχαμε μία πρωτοφανή καταδίκη για 3 αγωνιστές του κινήματος των Σκουριών. Το Δικαστήριο Πολυγύρου επέβαλε μία καταφανέστατα πολιτική καταδίκη, χωρίς κανένα νομικό σκεπτικό, απέναντι σε κάθε λογική. Καταδίκασε 3 ανθρώπους σε 1 χρόνο φυλάκιση με 3ετή αναστολή για τη συμμετοχή τους σε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία με την κατηγορία της αντίστασης. Για τη συμμετοχή τους σε μία ειρηνική και παθητική μορφή διαμαρτυρίας.

Ο πολιτικός χαρακτήρας της σημερινής απόφασης φαίνεται ξεκάθαρα από την ίδια την πορεία της δίκης. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, όλοι αστυνομικοί, παραδέχτηκαν ότι δεν αναγνωρίζουν κανέναν κατηγορούμενο. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, δασκαλεμένοι, έκαναν πανομοιότυπες καταθέσεις, σαν μαθητές δημοτικού που έμαθαν παπαγαλία το μάθημά τους. Μόνο ένας αστυνομικός κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον έναν εκ των τριών αγωνιστών αλλά η μαρτυρία του ερχόταν σε αντίθεση με τη μαρτυρία του αστυνομικού που είχε συλλάβει τον ίδιο άνθρωπο. Και ενώ καμία μαρτυρία δεν οδηγούσε σε επαλήθευση των κατηγοριών, αντί για την πανηγυρική αθώωση τους, οι 3 συναγωνιστές δέχτηκαν μία εξωφρενική καταδίκη.

Η δίκη αυτή νομιμοποιεί και με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τις γνωστές τακτικές της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, οι οποίες φορτώνουν τα κινήματα και τους αγωνιστές με κατηγορίες δίκες και καταδίκες χωρίς ή με χαλκευμένα στοιχεία. Νομιμοποιεί το σύστημα που έχει στήσει η αστυνομία όπου πρώτα ασκεί βία και καταστολή και μετά γυρίζει στα γραφεία και κατασκευάζει ενόχους και κατηγορίες, δασκαλεύει τους «μάρτυρες» που στέλνει και πετυχαίνει καταδίκες. Επιβραβεύει τις ακραίες δράσεις των μέσων καταστολής και επαινεί όσους καταφέρουν περισσότερα χτυπήματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στους αγωνιστές και τα κινήματα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αυτό το όργιο καταστολής που έχει στηθεί στη Χαλκιδική από Κυβέρνηση-Αστυνομία-Δικαστήρια-ΜΜΕ, το οποίο, άριστα καθοδηγούμενο από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, συνεχίζει σήμερα για να στείλει ένα μήνυμα εκβιασμού και εκφοβισμού σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπό.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσει η καταστροφή της Χαλκιδικής

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να κερδίσει ο λαϊκός αγώνας για το δίκαιο τη γη και την ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου