* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΟΚΔΕ : Κάτω Η Εργοδοτική Τρομοκρατία Και Τα Εργασιακά Κάτεργα

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Την περασμένη Κυριακή εργαζόμενη-φοιτήτρια που δούλευε στο ψητοπωλείο «Απόλαυσις» στα Ιωάννινα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον άθλιο εργοδότη της, ο οποίος την έβρισε, την παρενόχλησε σεξουαλικά και εν τέλει την ξυλοφόρτωσε χρησιμοποιώντας μέχρι και σκουπόξυλο! Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε έντρομη στο Νοσοκομείο και κατήγγειλε το γεγονός.

Το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Η φοιτήτρια που αναγκάστηκε να δουλέψει στο συγκεκριμένο εργασιακό κάτεργο, είναι ένα από τα πολλά θύματα της ακραίας πλέον εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας. Στον εργασιακό Μεσαίωνα των Μνημονίων η λίστα των περιστατικών εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας δεν έχει τελειωμό. 

Έχει προηγηθεί η περίπτωση της Κωσταντίνας Κούνεβα παλαιότερα (της πέταξε ο εργοδότης της βιτριόλι στο πρόσωπο, του Ουαλίμπ Ταλίμπ στη Σαλαμίνα (τον αλυσόδεσε και βασάνισε το αφεντικό του), της Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα (ο εργοδότης της της έριξε καυτό καφέ στην ίδια και στο 2χρονο εγγόνι της), της Μανωλάδας. Μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενης στο Everest στην πλατεία Βικτωρίας από έκρηξη λόγω μη τήρησης της των βασικών μέτρων ασφαλείας.

Πρέπει να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από τους νέους και τους παλιούς μνημονιακούς, από όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια που ανοίγουν την όρεξη στους νέους μαυραγορίτες εργοδότες! Είναι πλέον φανερό ότι όλοι αυτοί θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους, με μισθούς των 100-200 ευρώ. Ήδη η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, τα ξεχειλωμένα ωράρια, η απλήρωτη εργασία, η ασυδοσία και η τρομοκρατία αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, αν αφήσουμε την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο να μειώσει και άλλο τους μισθούς, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και να χτυπήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Να τους τελειώσουμε με τους αγώνες μας πριν μας τελειώσουν

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και παντού, για να εμποδίσουμε όλους αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν τα δικαιώματά μας στην εποχή της δουλείας. Να επιβάλλουμε με ενωτικούς αγώνες, αλληλεγγύη και μαχητικότητα το δίκιο μας. Πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που απειλούν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε κόλαση και που έχουν το θράσος να σηκώνουν και χέρι απέναντι σε εργαζόμενους, απέναντι στη νεολαία!
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου