* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σύντροφοι, Δεν Νίκησε ;.../ Κάτι Τρέχει...

Σύντροφοι, Δεν Νίκησε ;.../ Κάτι Τρέχει.../ 11-12-2014 / του Leon21 και της Zιζού

Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας ο Ν. Ρωμανός βγήκε νικητής. Μαζί με την αξιοπρεπή στάση του νίκησε τόσο το κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, ψηφίσματα συμπαράστασης...όσο και οι φοιτητές - φυλακισμένοι. Όμως νικητής είναι ο Ν.Ρωμανός που ανάγκασε την ακροδεξιά κυβέρνηση να κάνει πίσω και να κάνει δεκτό το αίτημα του να σπουδάσει στην σχολή που έχει περάσει, στα πέτρινα χρόνια που το κεφάλαιο και το κράτος έχει επιβάλλει με τον ολοκληρωτισμό του. Ότι δεν έχει καταφέρει το κίνημα μέσα στην καπιταλιστική κρίση, το κατάφερε ο Ν. Ρωμανός, ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Να μας δείξει το δρόμο...  


Όμως παρατηρούμε και διαβάζουμε διάφορες "κριτικές" προς την έκβαση αυτού του νικηφόρου αγώνα. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς είμαστε χαρούμενοι ότι ο Ν. Ρωμανός είναι καταρχήν ζωντανός (δεν επιθυμούσαμε νεκρό για να "εξεγερθούμε") όσο και την νίκη του ρωμαλέου αγώνα του. Έτσι διάφοροι σύντροφοι, συλλογικότητες του "χώρου", συνελεύσεις αλληλεγγύης δεν μιλούν για νίκη του Ν. Ρωμανού και του κινήματος που αναπτύχθηκε αλλά...μιλάνε για "αυταπάτες" και για την εφαρμογή του "βραχιολιού". Μήπως έπρεπε να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι να καταργηθούν οι φυλακές ή να μην κάνει δεκτό το "βραχιολάκι" ;


Για μας ένας ανατρεπτικός - επαναστατικός αγώνας, που έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και το κράτος πρέπει να υπολογίζει τον εχθρό του. Πρέπει να έχει τακτική και να μην ξεχνά (βέβαια) την στρατηγική του. Πρέπει να ξέρει πότε να κάνει "πίσω". Να ξέρει να νικά (όπως τώρα). Να τολμά. Ο νικηφόρος αγώνας του Ν. Ρωμανού μας έκανε δυνατότερους και πιο σοφούς για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κόσμο του καπιταλισμού και του κράτους του....όλα συνεχίζονται...πάντα τέτοια... χωρίς αυταπάτες νικήσαμε....Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ


Υ.Γ. Με την ονομασία "Κάτι Τρέχει..." θα συμβάλουμε σε τακτική δημοσίευση κειμένων για τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά. Ξεκινάμε...καλή ενημέρωση...θέλουμε την συμβολή σας...3 σχόλια:

 1. Έλα μου ντε! Και τι έγινε που νίκησε ο Ρωμανός;

  Μήπως καταργήθηκε το κράτος ή έστω ο καπιταλισμός; Σε ακόμη μικρότερη κλίμακα, μήπως έπεσε η κυβέρνηση;

  Σιγά τη νίκη, λοιπόν!

  Εδώ δεν είχαν νόημα άλλες κι άλλες νίκες. Εδώ τόσοι και τόσοι άλλοι αγώνες ήταν μάταιοι. Τόσο αίμα χύθηκε για να φτάσουμε στην ήττα του ναζισμού, και;

  Μήπως δεν υπάρχουν και πάλι ναζί; Μήπως δεν αναπαράγεται ο ναζισμός από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα;

  Γι” αυτό σου λέω:

  Πιάσε την ακρούλα σου και ηρέμησε. Άλλωστε, δεν πήγαν όλοι στα Νταχάου και τα Άουσβιτς. Αν ζούσες τότε, μπορεί να ήσουν από τους τυχερούς.

  Πηγή : Ekdohi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Αναρχικός Νίκος Ρωμανός έδωσε για 31 μέρες έναν σκληρό αγώνα με όπλο το σώμα του και τη ζωή του. Και τον κέρδισε με την υποστήριξη ενός δυναμικού και πολύμορφου κινήματος που ξεδιπλώθηκε και τον στήριξε απ' όλες τις γωνιές του κόσμου. Απέναντί του είχε μια αδίστακτη ολοκληρωτική κυβέρνηση, αδιάλλακτη και άκαμπτη απέναντι σε κάθε μορφή αντίστασης. Ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στους κρατούμενους διακατέχεται από μεσαιωνική εκδικητικότητα. Η κυβέρνηση επιθυμούσε την ήττα του αγώνα του Νίκου Ρωμανού για να δείξει πως δεν υποχωρεί, για να παραδειγματίσει, για να παραμείνει αρεστή στους ανθρωποφάγους φίλους της, για να ενισχύσει την ανύπαρκτη εξουσία της. Και έχασε.

  Η νίκη είναι του Νίκου Ρωμανού. Η επιτυχία όμως αυτού του αγώνα εκτός των άλλων αποτελεί μια απόδειξη ότι το κίνημα μπορεί να είναι αποτελεσματικό και νικηφόρο. Κι αυτό το χρειαζόμαστε όσο ποτέ στο παρελθόν.
  Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στις φυλακές τύπου Γ και την απομόνωση, ενάντια στις πρακτικές της επιτήρησης, ενάντια στην εκδικητικότητα της τιμωρίας.

  Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Νίκο Ρωμανέ, να ΄σαι καλά και πάντα δυνατός

  Υποβλήθηκε από diktio την 11 Δεκέμβριος, 2014 - 15:09. Ανακοινώσεις πολιτικοί κρατούμενοι
  Τελικά, ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού έκαμψε την κυβερνητική αδιαλλαξία, διέρρηξε την κρατική επίδειξη ισχύος. Ήταν η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου που προκάλεσε το πρωτοφανές, μαζικό, πολύμορφο και πολυεπίπεδο κίνημα αλληλεγγύης – το οποίο χαιρετίζουμε και είμαστε περήφανοι που υπήρξαμε ένα μικρό τμήμα του – που υποχρέωσε την κυβέρνηση να κάνει πίσω.

  Χωρίς μεμψιμοιρίες, λοιπόν, όλοι και όλες οφείλουμε να συγχαρούμε τον Νίκο Ρωμανό, τους συντρόφους του απεργούς πείνας και την οικογένειά του που ύψωσαν το ανάστημά τους στον κρατικό ολοκληρωτισμό και να τους δηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

  Ο αγώνας ενάντια στις πτέρυγες Γ΄ και τα «βραχιολάκια» είναι μπροστά μας και αυτό δεν είναι προσωπική υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, αλλά όλου του κινήματος.

  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

  Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
  10.12.2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή