* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η Μοτοπορεία Αλληλεγγύης Στους Απεργούς Πείνας Ν. Ρωμανό Και Γ. Μιχαηλίδη. (Video)

Μαζικότατη και με παλμό η μοτοπορεία αλληλεγγύης που έγινε σήμερα (Κυριακή 30/11) για τους απεργούς πείνας Ν. Ρωμανό και Γ. Μιχαηλίδη. Το indymedia υπολογίζει για 2000 άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, σε κρίσιμη κατάσταση ο Νίκος Ρωμανός, λόγω των συνεπειών της απεργίας πείνας που ξεκίνησε από τις 10 Νοέμβρη. 


Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην μοτοπορία η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας ήταν «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Νίκο γερά ως την λευτεριά», «Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι», «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ. στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).

3 σχόλια:

  1. Οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη
    καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.
    στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
    (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).

    Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο.

    Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύλλογος εργαζ. νοσοκ. «Γεννηματάς» : Ανακοίνωση στήριξης του Ν. Ρωμανού


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς – ένστολους και με πολιτικά – περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο.

    Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά . Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη.

    Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

    Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:

    Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.
    Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.
    Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.
    Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

    Το Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Ρωμανό:

    «Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 22 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», διεκδικώντας, από κοινού με τον Ηρακλή Κωστάρη, το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.

    Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή.

    Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργώντας εκδικητικά πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουν να εμπεδώσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Οι υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης», βέβαια, δε διστάζουν να προβαίνουν σε κινήσεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, δίνοντας εντολή για αναγκαστική σίτιση. Η εξαίρεση δικαιωμάτων και ελευθεριών, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, τείνει να γίνει ο κανόνας για όλους και όλες μας, μέσα σε μια συνθήκη κρίσης ολοένα και πιο βαθιάς, την ώρα που κάθε επίδοξο «success story» γίνεται ολοένα και πιο φαιδρό.

    Η αλληλεγγύη, όμως, στον Ν. Ρωμανό πληθαίνει, τόσο απ τα μέσα με απεργίες πείνας συντρόφων του κρατουμένων, όσο κι απ τους χιλιάδες ανθρώπους που κινητοποιούνται στην Ελλάδα και αλλού. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος για όλες και όλους μας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνία φυλακή, θα τους ανατρέψουμε για να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε!

    Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό την Τρίτη 2/12 στις 18:00 στο Μοναστηράκι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή