* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Γυμνασιάρχης ή συνταγματάρχης;

του Χρήστου Κάτσικα

Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης, Κ. Σάλτας, προειδοποιεί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, προφανώς ως παιδαγωγός και δεύτερος πατέρας των παιδιών: «Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (βλ. κατάληψη)... θα χτυπηθεί αμείλικτα»!

Μια απαράδεκτη -για παιδαγωγό και εκπαιδευτικό- επιστολή έστειλε στους γονείς και κηδεμόνες ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης Κ. Σάλτας, με αφορμή απόπειρα κατάληψης που έγινε από μαθητές του σχολείου. Με γραφή και ύφος που θυμίζει άλλες εποχές, ο Κωνσταντίνος Σάλτας ενημερώνει τους γονείς του σχολείου ότι κάλεσε την Αστυνομία και δόθηκαν ονόματα 10 μαθητών που θεωρούνται υπαίτιοι. Χαρακτηρίζει τους μαθητές αυτούς «τουρίστες» και αποφασίζει «ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης».


Η στάση αυτή του κ. Σάλτα συνδέεται με ένα νήμα και με τη γλώσσα και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί για ανήλικους μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λέει για 15χρονους: «Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (βλ. κατάληψη)... θα χτυπηθεί αμείλικτα»! Κι αυτή την απειλή την απευθύνει σε 14χρονους και 15χρονους! Από την ανακοίνωσή του συνεπάγεται ότι μαθητές πιέστηκαν να καταδώσουν συμμαθητές τους ως πρωταίτιους.

«Συνεργοί»

Οπως γράφει: «Τα ονόματα αυτών των μαθητών εδόθησαν από άλλους συνεργούς μαθητές, οι οποίοι θέλησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους από τις περαιτέρω συνέπειες που περιμένουν τους οιονεί καταληψίες». Υποκαθιστώντας και τον σύλλογο διδασκόντων, βγάζει και την απόφαση για την τύχη των «εγκληματιών» ανηλίκων: «Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους». Ο κ. Σάλτας, που θέλει να διοικεί σχολείο με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, δείχνει ότι δεν έχει καμιά σχέση και επαφή με την παιδαγωγική επιστήμη. Δείχνει τη βούληση, από τη μια, να διαλύσει και να καταστρέψει 13χρονα, οδηγώντας τα στα δικαστήρια, αυτά και τους γονείς τους και, από την άλλη, να τα στιγματίσει ως παραβατικά για το υπόλοιπο της μαθητικής ζωής τους. Συγχρόνως συμπεριφέρεται ως σχολάρχης, υποτιμώντας τα υπόλοιπα σχολεία, που θα υποδεχτούν τους «εγκληματίες» μαθητές, γιατί για αυτά θα αξίζουν να λέγονται μαθητές τους (!), σύμφωνα πάντα με τη «λογική» του.

Σε ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζουν απερίφραστα την αχαρακτήριστη και αντιπαιδαγωγική στάση του διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Δάφνης απέναντι σε μαθητές του σχολείου του. Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ αποφασίζει να θέσει το αίτημα της διαγραφής του συγκεκριμένου διευθυντή από το Σωματείο στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ.

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΣΑΛΤΑ ΣΤΗΝ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Δεν έδωσε ονόματα, υπέβαλε παραίτηση

Ο διευθυντής του σχολείου, σε επικοινωνία που είχε η «Εφ.Συν.» μαζί του, αρνείται κατηγορηματικά ότι έδωσε ονόματα μαθητών στην Αστυνομία. Ο Κ. Σάλτας υποστηρίζει ότι σκοπός της ανακοίνωσης -η οποία «κατέβηκε» από τη σελίδα του σχολείου, μετά την κατακραυγή που την ακολούθησε- ήταν ο εκφοβισμός των μαθητών που έκλεψαν τα κλειδιά του σχολείου από την καθαρίστρια, προκειμένου να τα επιστρέψουν, καθώς υπήρχε φόβος ότι θα επαναληφθούν οι κλοπές του περασμένου Απριλίου, όταν κάποιοι μπήκαν στο σχολείο και έκλεψαν τρία λάπτοπ. Την ίδια στιγμή, μας αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του.

Δ.Α.

Πηγήefsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου