* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ριτσώνα : Θανατηφόρα Αμέλεια Απέναντι Σε Ανθρώπινες Ψυχές

Θα προσπαθήσω να αποδώσω το θέμα χωρίς την συναισθηματική φόρτιση που έχω αυτή την στιγμή.

Είμαι μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Χαλκίδας για τους πρόσφυγες στην Ριτσώνα. Επανειλημμένα έχω κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό το κέντρο «φιλοξενίας» όσον αφορά την υγεία και την ζωή ακόμα των ανθρώπων που ζούνε μέσα εκεί. Σε τοπική εφημερίδα τον Απρίλη του 2016 είχα επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχουν οι άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες επιβίωσης. Δυστυχώς κάποιους μήνες μετά επιβεβαιώθηκα. Σήμερα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χαλκίδας επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα ηπατίτιδας Α συνολικά εδώ και έναν μήνα και συνεχίζουν. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ «Η ηπατίτιδα Α είναι μια οξεία, συνήθως αυτοπεριοριζόμενη νόσος. Ο ιός της ηπατίτιδας Α έχει παγκόσμια κατανομή. Ετησίως εμφανίζονται περίπου 1,5 εκατ. νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας Α σε όλο τον κόσμο. Η νόσος έχει ενδημικό χαρακτήρα σε περιοχές του πλανήτη καθώς η μετάδοσή του ιού ευνοείται από κακές συνθήκες διαβίωσης. 


Η βελτίωση του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου του πληθυσμού και των συνθηκών ύδρευσης και αποχέτευσης στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κρουσμάτων και τα νέα περιστατικά πλέον να αφορούν ταξιδιώτες σε αναπτυσσόμενες χώρες ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς.» Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μην αναπτύσσονται τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχουν ύδρευση και αποχέτευση. Στην Ριτσώνα υπάρχει ύδρευση από γεώτρηση βιομηχανικής περιοχής και στις τουαλέτες τα λύματα βγαίνουν έξω χωρίς να υπάρχει ένα υποτυπώδες αποχετευτικό σύστημα. Εδώ και έναν μήνα υπάρχουν περιστατικά ηπατίτιδας και κανείς αρμόδιος δεν θορυβήθηκε, το νοσοκομείο γνωρίζει τα περιστατικά, το εγκατεστημένο κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού γνωρίζει τα περιστατικά, οι ΜΚΟ γνωρίζουν τα περιστατικά και όμως δεν κουνιέται φύλλο. Η υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας στερεάς ελλάδας δεν ανησυχεί για το σημείο του καταυλισμού και η δικαιοσύνη και αυτή απούσα. Τέτοια θέματα παλεύουν να τα πνίξουν για να μην ακούγονται Οι πρόσφυγες πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό από αυτό το στρατόπεδο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν και θάνατοι. Οι όποιες προσπάθειες από αλληλέγγυους για παροχή βοήθειας προσκρούουν στην φασιστική στάση των «υπευθύνων» που φοβούνται μήπως τους πάρουν την δουλειά. Αλληλέγγυα οδοντίατρος η οποία μετέβη στο στρατόπεδο για να πάρει κάποιους πρόσφυγες στο ιατρείο της αφιλοκερδώς αντιμετώπισε την επιθετική-βίαια συμπεριφορά του υπεύθυνου του καταυλισμού. Είμαι σίγουρος ότι όσοι πραγματικοί αλληλέγγυοι μάθουν για αυτά τα περιστατικά με κάποιο συντονισμό ανά την Ελλάδα θα χτυπήσουμε την εγκληματική αδιαφορία των εργολάβων αλληλεγγύης οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να απολογηθούν και απέναντι στην δικαιοσύνη για την θανατηφόρα αμέλεια που δείχνουν απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές που ήδη έχουν περάσει πολλά.

Νίκος Τζαχρήστας
Μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκίδας προς τους πρόσφυγες-μετανάστες/στριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου