* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Βολιβία : Απεργοί Aπήγαγαν Kαι Σκότωσαν Υπουργό Από Το Ξύλο Για Αντεκδίκηση

Απεργοί μεταλλωρύχοι στη Βολιβία απήγαγαν, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και σκότωσαν, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Ροδόλφο Ιλάνες. Ο βολιβιανός υπουργός, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, απήχθη και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Αυτή ήταν και η επίσημη αιτία του θανάτου, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
 Ο τελευταίος είχε πάει να διαμεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών όταν δυο απεργοί σκοτώθηκαν απο πυρά της αστυνομίας. «Πήγαμε στο μέρος όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ιλάνες και τον βρήκαμε νεκρό. Είμαστε κατατρομαγμένοι», είπε ο Μόισες Φλόρες, διευθυντής του ραδιοφώνου Fedecomin. 
Σε άλλες δηλώσεις σε τοπικά μέσα δήλωσε ότι «συνάδελφοί μας ανέφεραν πως πέθανε από άγριο ξυλοδαρμό». Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Ροντόλφο Ιλάνες, 56χρονών, είχε απαχθεί από απεργούς εργάτες μεταλλείων και κινδύνευε από βασανιστήρια στο Πανδούρο.
 Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε συγκαταλέγονταν στους υποστηρικτές του αριστερού προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, προκήρυξε απεργία διαρκείας μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία. 

 Πηγή : enallaktikos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου