* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Toν Δρόμο Της Ανάπτυξης Τον Δείχνουν Οι Εργαζόμενοι Στο Εργοστάσιο Kimberly Clark Στη Βενεζουέλα.

Της Ε.Χ

Τον περασμένο Μάιο η αμερικανική εταιρεία παραγωγής χαρτικών και ειδών υγιεινής αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο προφασιζόμενη την έλλειψη πρώτων υλών.
Περίπου 1000 εργαζόμενοι θα έμεναν στο δρόμο καθώς επίσης η χώρα θα εξαναγκάζονταν σε εισαγωγές αυτών των ειδών μιας και η παραγωγή του εργοστασίου κάλυπτε το 20% της εγχώριας ζήτησης.
Με τον τρόπο αυτό η άθλια πολυεθνική σκόπιμα έκανε προσπάθεια να περιορίσει τη διαθεσιμότητα σε βασικά αγαθά συμπεριλαμβανομένων και των ειδών πρώτης ανάγκης χτυπώντας την κυβέρνηση του Μαδούρο.

Την απάντηση στον πόλεμο αυτό την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι ανέλαβαν να το λειτουργήσουν οι ίδιοι κατάσχοντας τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου καθώς και τις πρώτες ύλες που βρέθηκαν στις αποθήκες.

Από τον περασμένο Ιούλιο το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά με την κυβέρνηση Μαδούρο να εγκρίνει κρατική χρηματοδότηση 22 εκ δολάρια και σε επίσκεψή του ίδιου του Προέδρου στους χώρους του εργοστασίου να υπόσχεται την πλήρη στήριξη στους εργαζομένους.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει και στην χώρα μας; Πόσο δύσκολο είναι να μη μείνουν στο δρόμο οι 13.000 εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου; Πόσο δύσκολο είναι η ίδια η εργατική τάξη να πάψει να είναι βορά στα νύχια των
πολυεθνικών και του κεφαλαίου;

Καθόλου δύσκολο δεν είναι, αρκεί να υπάρχει κυβερνητική στήριξη κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να κάνει και αυτό το έχει δείξει ξεκάθαρα ειδικά μετά το δημοψήφισμα. Γλείφοντας και προσκυνώντας τον καπιταλισμό η ελπίδα δεν έρχεται, ας το χωνέψει καλά και η δωσίλογη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι «αριστεροί» παρατρεχάμενοί της.

Υ.Γ. Διαβάστε την είδηση στα αγγλικά και δέστε σχετικό βίντεο

Πηγή : tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου