* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Δήλωση Του Συνηγόρου του Μάριου Σεϊσίδη

Κώστας Παπαδάκης

Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθες Μάριου Σεϊσίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρά το ότι οι τρεις από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, Ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες.

Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.

Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά:

1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία.

2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.

Για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας.

Αθήνα, 5/8/2016

Ο συνήγορος υπεράσπισης
Κώστας Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου