* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΒΡΑΖΙΛΙΑ Με Τη Βία «Καθαρίζουν» Το Ρίο Από Τους Άστεγους

Καταναγκαστικά ακόμη και βίαια απομακρύνονται οι άστεγοι μέσα στη νύχτα από τουριστικές περιοχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενεί η πόλη, καταγγέλλει η βραζιλιάνικη μη κυβερνητική οργάνωση Project Ruas. Διαψεύδοντας τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας με τη θέλησή τους, ο Μουρίλο Σαμπίνου, εκπρόσωπος της οργάνωσης κατήγγειλε ότι «οι άστεγοι απομακρύνονται καταναγκαστικά», προσθέτοντας ότι «έχουμε λάβει καταγγελίες για ξυλοδαρμούς».

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προτείνουν τη μεταφορά κάποιων από τους χιλιάδες άστεγους της πόλης σε κέντρα φιλοξενίας σε μεγάλη απόσταση από τα στάδια όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά τη νύχτα η αστυνομία ασκεί βία εναντίον τους για να εγκαταλείψουν το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται η παραλία Κοπακαμπάνα και οι περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Αφού οι άστεγοι απομακρυνθούν από τις περιοχές γύρω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και μεταφερθούν σε άλλα σημεία της πόλης, συχνά δεν έχουν καν χρήματα να πάρουν το λεωφορείο ή άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς για να επιστρέψουν.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πάνω από 75.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις περιοχές, όπου ζούσαν, λόγω της συγκεκριμένης διοργάνωσης καθώς και διαφόρων άλλων αθλητικών διοργανώσεων μετά το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου της πόλης.

Οι περισσότεροι άστεγοι της πόλης βρίσκουν απασχόληση μόνο ανακυκλώνοντας μέταλλα και άλλα σκουπίδια. Πάνω από το 60% των άστεγων στο Ρίο έχουν γεννηθεί στην πολιτεία. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις φαβέλες, τις παραγκουπόλεις.
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου