* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση Της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Για Την Επίθεση Στην Κατάληψη Νοταρά

Τη νύχτα της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια. Καθαρός στόχος της επίθεσης ήταν να κάψει ζωντανούς τους πρόσφυγες που έμεναν μέσα. Ξύπνησαν από τις φωτιές και σώθηκαν χάρη στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων και των προσφύγων που έσβησαν τη φωτιά πριν επιτελεστεί το έργο ενός ολοκαυτώματος. Οι δράστες ήταν νεοφασίστες και αυτή τους η ενέργεια έρχεται σε πλήρη συστοιχία με την θανατοπολιτική του ναζισμού, πολιτική που είναι και ο τελικός στρατηγικός στόχος τους πέρα από τα στερεοτυπικά τακτικά προσχήματα. Δεν εκπλαγήκαμε, διότι γνωρίζουμε ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους στην Ελλάδα έκαναν χειρότερα στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας. Το ολοκαύτωμα που επιχειρήθηκε στη Νοταρά είναι η επανάληψη της φωτιάς στο φούρνο του Γκουραμάνη (στο Χορτιάτη) όπου κάηκαν μικρά παιδιά, γέροντες, γυναίκες. Η εξολόθρευση του άλλου είτε είναι ντόπιος, είτε είναι ξένος αποτελούν τον πάγιο προσανατολισμό της ναζιστικής βίας και δεν κάνουν «εθνικές» διακρίσεις. Ένα χρόνο τώρα κρυμμένοι στις τρύπες τους έβλεπαν την κοινωνική αλληλεγγύη να κατακτά το προσκήνιο. Ένα χρόνο τώρα υπέμειναν τις πράξεις αλληλεγγύης από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο και έλιωναν μέσα στον περιθωριακό απόκοσμο του μίσους και της περιφρόνησης.

Ώσπου ήρθε το κράτος, για να τους δώσει ρόλο, να τους ενθαρρύνει, να τους αποκαταστήσει. Σε μια συμμαχία σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση, ο Τόσκας, η αστυνομία, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, ο Άνθιμος χάιδεψαν τα άδεια κεφάλια των φασιστών εισβάλοντας και καταστρέφοντας τις καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Η εισβολή του κράτους στις τρείς καταλήψεις στέγης (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) στη Θεσσαλονίκη είναι η αρχή για την επανα-νομιμοποίηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και ανοίγει εκ νέου την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Οι φασίστες πήραν το μήνυμα από την κυβέρνηση και ξεκίνησαν τη νύχτα να κάψουν πρόσφυγες και αλληλέγγυους και με αυτό τον τρόπο να μπουν στο προσκήνιο με το δισάκι του ζητιάνου που έχουν μαζέψει οι «ιδεολογίες» τους.

Οι απαντήσεις στους φασίστες θα δοθούν όπως τους αξίζει. Τα εγχειρήματα, οι καταλήψεις, οι κοινότητες που χτίζουν εδώ και μήνες από κοινού αλληλέγγυοι και μετανάστες/πρόσφυγες είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Οικοδομήθηκαν στο φως της μέρας και στάθηκαν ως συνολική πρόταση σε ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρόκειται να ανακοπούν ούτε από την ξενόφοβη κρατική/κυβερνητική μιζέρια, ούτε από τις νυχτερινές παρεμβάσεις του περιθωριακού μίσους.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες, όλες τις αντιρατσιστικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες σε εγρήγορση και σε συμμετοχή στην πορεία της Δευτέρας που καλούν οι καταλήψεις στέγης προσφύγων σαν μια πρώτη μαζική απάντηση στη φασιστική επίθεση.

- Ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης είναι ο Τόσκας, ο Καμίνης, ο Μπουτάρης και ο Ανθιμος
- Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους
- Αλληλεγγύη στην ΝΟΤΑΡΑ, την πρώτη κατάληψη στέγης προσφύγων

- ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου