* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Τη Σύλληψη, Δίκη Και Καταδίκη Των Κ. Σακκά Και Μ. Σεϊσίδη


Η καταδίκη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη, την Τετάρτη 18/8 από το Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε 33 και 32 μήνες φυλακή αντίστοιχα (για αντίσταση κατά της αρχής, πλαστογραφία και κλοπή), ήταν ένα ακόμα αστυνομικό και δικαστικό πραξικόπημα, στα πλαίσια της ολικής επαναφοράς της τρομολαγνείας και τρομοϋστερίας, του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς.

Σακκάς και Σεϊσίδης συνελήφθησαν αρχές Αυγούστου στη Λακωνία –όπως έχουν καταγγείλει οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους:

– Κακοποιήθηκαν βάναυσα από τους αστυνομικούς, όπως χαρακτηριστικά είπαν «με μένος και ανεξέλεγκτη οργή», μάλιστα και με το βασανιστήριο του πνιγμού. Όλα αυτά αφού τους είχαν φορέσει χειροπέδες και χωρίς να έχουν προβάλει καμία αντίσταση μετά τη σύλληψή τους.
– Στη διάρκειά της παραμονής του στο ΑΤ Σπάρτης, στον Σεϊσίδη δεν επιτράπηκε να κάνει κανένα τηλέφωνο, ούτε στο δικηγόρο του.
– Στις 5/8, τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, ενώ ταυτόχρονα (λόγω εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων σε βάρος τους) η Εισαγγελία εξέδωσε φυλακιστήριο για τον Σακκά στον Δομοκό και τον Σεϊσίδη στο Μαλανδρίνο. Την επομένη (Σάββατο 6/8) τους ασκήθηκε δίωξη για πλημμελήματα και πταίσματα, οπότε παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, με αναβολή για τη Δευτέρα 8/8. Τελικά, όμως, με απόφαση του δικαστηρίου –και όχι δικό τους αίτημα–, η δίκη αναβλήθηκε για τις 17/8, επειδή (όπως και το Σάββατο 6/8) απουσίαζαν οι αστυνομικοί μάρτυρες.
– Ενώ οι συνήγοροί τους έπαιρναν προφορικές διαβεβαιώσεις ότι αντίγραφα της δικογραφίας θα τους δίνονταν την Τρίτη 9/8, αμέσως μετά το Αυτόφωρο έγινε μεταγωγή τους σε Δομοκό και Μαλανδρίνο. Χωρίς να προλάβουν οι συνήγοροί τους να τους επισκεφτούν και χωρίς να έχουν ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας!
– Παρά τα αιτήματά τους για έγκαιρη μεταφορά στην Αθήνα (προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους πριν το δικαστήριο), δεν τους το επέτρεψαν παρά μόλις πολύ λίγο πριν τη δίκη.
Όλες οι παραπάνω άθλιες μεθοδεύσεις, κάτω από τις κραυγές των ΜΜΕ για «τρομοκρατία» με την καθοδήγηση της Ασφάλειας, καταργούν στην πράξη το δικαίωμα υπεράσπισης, Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης των κατασταλτικών μηχανισμών, που στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούν να κινούνται εντελώς αυθαίρετα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάστηκε και η νομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να παραμένει εκεί όπου θα διεξαχθεί η δίκη του όταν το διάστημα είναι μικρότερο των 15 ημερών.

Μέχρι την τυχαία σύλληψή τους στη Λακωνία, οι καταδίκες των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη είναι η καταδίκη ερήμην του ενός σε εφτά χρόνια για ληστεία (που έγινε πριν από δέκα χρόνια) και του άλλου για κατοχή οπλισμού. Ωστόσο, και οι δύο έχουν στοχοποιηθεί στη διαρκή προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να στήσει και να συντηρεί το σενάριο της «εγχώριας τρομοκρατίας», συνδέοντάς τους κατ’ απίθανους τρόπους, ενάντια σε κάθε πραγματικό στοιχείο, με άλλες υποθέσεις και πρόσωπα. Ο Κ. Σακκάς, μετά από την επανειλημμένη στοχοποίησή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έχει φυγοδικήσει από το 2014 – και αφού είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας για την κράτησή του στις φυλακές πολύ πέρα από το προβλεπόμενο όριο προφυλάκισης. Ο Μ. Σεϊσίδης στοχοποιήθηκε κυρίως εξαιτίας του αδελφού του Σίμου, με μεθόδους απόλυτα αυθαίρετες και που ουσιαστικά συνιστούν απαγωγή και ομηρία φιλικών προσώπων.
Με το σερβίρισμα εκ νέου των σεναρίων «τρομοκρατίας», κυβέρνηση και κρατικοί μηχανισμοί επιδιώκουν να εκφοβίσουν την κοινωνία, να προλάβουν, όπως ελπίζουν, το ξέσπασμα νέων αντιστάσεων και αγώνων, μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα, σε μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που καταρρέει καθημερινά. Απέναντι σε κάθε τέτοια «μαύρη» αυθαιρεσία των κατασταλτικών μηχανισμών, η μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι όρος επιβίωσης για το εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου