* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μαζική Kαι Αποκαλυπτική Η Συνέλευση Των Προσφύγων Στο Λιμάνι


Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν συμμετείχαν σήμερα στη συνέλευση στο λιμάνι στην πύλη Ε1. Η Συνέλευση ξεκίνησε με αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του Συντονισμού για το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και για τις αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, τις διαδικασίες ασύλου, το οριστικό κλείσιμο των συνόρων καθώς και τη σαφή διάθεση των σωματείων και των συλλογικοτήτων να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, για ίσα δικαιώματα και για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροωθήσεις, χωρίς να ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες ανάλογα με την εθνικότητά τους, το θρήσκευμα, τη γλώσσα τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Εντυπωσιακά δυναμική η παρουσία των γυναικών: «Δε θέλουμε φαϊ κι ελεημοσύνη. Φύγαμε από τον τόπο μας για να ζήσουμε κάπου αλλού καλύτερα, να δουλέψουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας». «Φύγαμε από τον πόλεμο. Το μόνο που ζητάμε είναι ν’ ανοίξουν τα σύνορα, να πάμε στην Ευρώπη να βρούμε δουλειά». Τις τοποθετήσεις των προσφύγων διέκοπταν συχνά τα χειροκροτήματα ενθουσιασμού και τα συνθήματα «OPEN THE BORNTERS». Ένας πιτσιρικάς πήρε το λόγο και τα είπε όλα, για τον πόλεμο και τα όνειρά του… Μια μάνα με τρία παιδιά είπε ότι βρίσκεται εδώ με τα τρία παιδιά της κι ο άντρας της είναι στη Συρία.

Οι μεταφραστές δε σταμάτησαν στιγμή… Αραβικά, Φαρσί και Κουρδικά… Τα ερωτήματα πολλά και σημαντικά, με ένα να κυριαρχεί «Πότε θα ανοίξουν τα σύνορα»… Κι όλοι μαζί να δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς και να χειροκροτούν χαρούμενοι και γελαστοί όπως πάντα που ήμασταν εκεί, αλληλέγγυοι… Υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε… Κάθε μέρα…

Στο τέλος κάποιοι πρόσφυγες ζήτησαν να παίξουν μπάλα με τους Έλληνες σε γήπεδο αληθινό… Το υποσχεθήκαμε κι αυτό και δώσαμε τα νέα ραντεβού…


Πηγή : pandiera  

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη έδωσαν το παρόν το πρωί της Πέμπτης (24/3) στο λιμάνι του Πειραιά και στην πύλη Ε1, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

    Τα μέλη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. ξεδίπλωσαν μεγάλο πανό που ανέγραφε στα αγγλικά το σύνθημα: “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ανοίξτε τα σύνορα”.

    Ο Παναγ. Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε. περιόδευσαν στους χώρους και τις σκηνές όπου οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες, κτηνώδεις θα λέγαμε, συνθήκες και συνομίλησαν με πολλούς/ες αλληλέγγυους/ες στους πρόσφυγες, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον προσφυγικό κόσμο.

    Απ' το πρωί γύρω από τα στελέχη και το πανό της ΛΑ.Ε. άρχισαν να συγκεντρώνεται πλήθος από πρόσφυγες (Σύριοι, Αφγανοί κλπ.) οι οποίοι εξέφρασαν στα στελέχη της ΛΑ.Ε. τις αγωνίες, τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.



    Προξενούσε ιδιαίτερη εντύπωση η αξιοπρέπεια και η περηφάνια των προσφύγων αλλά και η αποφασιστικότητα τους να παλέψουν ενωμένοι για την ελευθερία τους. Να σημειώσουμε, ότι ιδιαίτερη εντύπωση έκανε, επίσης, η έντονη πολιτικοποίηση των προσφύγων και ο προοδευτικός προσανατολισμός της.

    Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός των προσφύγων από την παρουσία των στελεχών της ΛΑ.Ε. παρακίνησε όλους μαζί να πραγματοποιήσουν από κοινού μεγάλη και μαχητικότατη πορεία, στην οποία προπορεύονταν το πανό της ΛΑ.Ε., στελέχη της και ο Παναγ. Λαφαζάνης.

    Η πορεία ξεκίνησε από την πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά και γινόταν στη διαδρομή όλο και πιο μαζική και δυναμική, περιβαλλόμενη από πρόσφυγες, πολλές γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και ανάπηρους. Η πορεία πέρασε από όλους τους καταυλισμούς των περίπου 5.000 χιλ. προσφύγων και διέσχισε, όλο, σχεδόν το λιμάνι.

    Η πορεία στάθηκε λίγη ώρα μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τους πρόσφυγες και καταγγέλθηκαν οι ιδιαίτερες ευθύνες του Θ. Δρίτσα.

    Συνθήματα που φωνάχτηκαν στην πορεία ήταν: “Τσίπρα θυμήσου τι έλεγες παλιά, αριστερά σημαίνει σύνορα ανοιχτά”, “Τους φράχτες ρίξτε, τα σύνορα ανοίξτε”, “Στο φράχτη του Έβρου, στο πάτο του Αιγαίου, κτίζετε η ψεύτικη ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου”, “Φονιάδες των λαών οι ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους πρόσφυγες”, “ΝΑΤΟ σημαίνει, χούντες και πολέμοι”.

    Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 - http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23834:limani-laf&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    ΑπάντησηΔιαγραφή