* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση Της Ο.Κ.Δ.Ε. Για Την Επίθεση Του ISIS Στις Βρυξέλλες

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, νέα επίθεση των τζιχαντιστών του ISIS προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν ανάλογη επίθεση στην Ιστανμπούλ ενώ δεκάδες επιθέσεις του ISIS με νεκρούς πολίτες έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε Τουρκία, Λίβανο, Γαλλία, Βέλγιο, Μάλι, Β. Αφρική κ.ά.

Τέτοιες ενέργειες είναι αποτρόπαιες, ξένες και καταδικαστέες από το εργατικό κίνημα και τους αγωνιστές του. Τα αθώα θύματα δεν φέρουν ευθύνη για τα εγκλήματα των ηγετών των ιμπεριαλιστικών χωρών και είναι και εκείνοι σε μεγάλο βαθμό θύματα της πολιτικής τους. Βοηθούν τους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους. Τους δίνουν άλλοθι και αφορμή να εντείνουν τη βαρβαρότητά τους ενάντια στους λαούς, κυρίως των χωρών της Μ. Ανατολής, της Αφρικής, της Λ. Αμερικής κ.ά – και φυσικά ενάντια στο εργατικό κίνημα των χωρών τους.

 Όπως και μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13/11/2015 οι ιμπεριαλιστές ηγέτες δεν χάνουν ευκαιρία να εξαγγείλουν περισσότερους βομβαρδισμούς, περισσότερους πολέμους για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» του ISIS. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. που ήδη έχουν κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες και με την τελευταία συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας  κόβουν κάθε προοπτική εγκατάστασης τους στη Ευρώπη, φωνάζουν για περισσότερους ελέγχους στα σύνορα και μεγαλύτερη ενίσχυση της «Ευρώπης Φρούριο». Μια μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση ξεκινάει, με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με κατέβασμα του στρατού στους δρόμους και την κήρυξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης σε μια σειρά από χώρες. Η Γαλλία και το Βέλγιο βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχεδόν 5 μήνες, ενώ ανάλογες φωνές μετά και το τελευταίο χτύπημα φούντωσαν σε Γερμανία και Αυστρία.

Οι αποτρόπαιες πράξεις των τζιχαντιστών του ISIS δεν μπορούν να «σκεπάσουν» τα άπειρα και απείρως μεγαλύτερα εγκλήματα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της Ε.Ε. Δεν μπορούν να «καλύψουν» τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που προκαλούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι τυφλοί βομβαρδισμοί. Κύριοι υπεύθυνοι για τα δεινά των λαών, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών μαζών είναι οι ιμπεριαλιστές και η πολιτική τους: Για τις δεκάδες στρατιωτικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, για τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους πολέμους , για την επιβολή αιμοσταγών δικτατοριών (Αίγυπτος κ.ά.), για τη διάλυση κρατών (Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν κ.ά.), για την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, για τις μεγάλες ανισότητες, για την οικολογική καταστροφή, για τον διαρκή περιορισμό των δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι τζιχαντιστές του ISIS, όπως προηγούμενα των Ταλιμπάν, της Αλ Κάιντα κ.λπ. είναι δημιουργήματα των ίδιων των ιμπεριαλιστών. Όχι μόνο της πολιτικής τους αλλά και της συγκρότησής τους, της χρηματοδότησής τους, της στρατιωτικής και πολιτικής εκπαίδευσής τους, του εξοπλισμού τους. Αυτό για να πολεμήσουν κάποιους που βάφτισαν «εχθρούς» και πάνω απ’ όλα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ιμπεριαλισμός χωρίς κάθε φορά να κατασκευάζεται κάποιος «εχθρός», κάποιο «μαύρο πρόβατο» (ανεξάρτητα εάν είναι χθεσινό δημιούργημά του), δεν υπάρχει. Γιατί διαφορετικά δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη των χωρών του τις λεηλασίες, τις στρατιωτικές δαπάνες, την αντιδημοκρατική αναδίπλωση, το κλείσιμο ή και την ύπαρξη συνόρων, τους θανάτους από την πείνα, τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τις σφαγές, τους πολέμους…

Με τις φωνές των ιμπεριαλιστών ενώνει τη φωνή της και η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας. Ακόμα μιλούν για «δημοκρατική» Ευρώπη και «Ευρώπη των αξιών» και του «ανθρωπισμού», ξεπερνώντας σε υποκρισία και τους ιμπεριαλιστές. Αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, που εφαρμόζουν το 3ο μνημόνιο τέρας που θα προκαλέσει ανείπωτη δυστυχία στον ελληνικό λαό, έχουν το θράσος να μιλάνε για αξίες, ανθρωπισμό και δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεχτεί κάθε προσταγή και επιθυμία της Ε.Ε. και των ΗΠΑ τόσο εναντίον του ελληνικού λαού, όσο και των προσφύγων. Συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Ήδη το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο και είναι έτοιμοι να διαθέσουν τις βάσεις σε περίπτωση που οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ αποφασίσουν να εντείνουν την πολεμική τους επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα, την αντιδημοκρατική αναδίπλωση και τους πολέμους πρέπει να βάλουμε τέρμα στο καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η κρίση και παρακμή του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα στον αφανισμό. Αυτό δείχνουν οι επικίνδυνες εστίες πολέμου στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία, Β. Αφρική και στη Ν.Α. Ασία–Κίνα, η αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων, η εμφάνιση και ανάπτυξη ακροδεξιών και φασιστικών ρευμάτων στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ε.Ε, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Με κοινούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη να παλέψουμε ενάντια στην κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», τον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές – και για τη διάλυση του αντιδραστικού τέρατος της Ε.Ε. Ντόπιοι και πρόσφυγες/μετανάστες να αγωνιστούμε μαζί για το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των προσφύγων/μεταναστών. Να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, έξω από Ευρώ/Ε.Ε./ΝΑΤΟ, με μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

22/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου