* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Kαταγγέλλει Την Επίθεση Της Κρατικής Καταστολής Στις Καταλήψεις Στέγασης Προσφύγων Και Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Επίδειξη ακραίου κρατικού αυταρχισμού και καταστολής ήταν η εισβολή της αστυνομίας στους κατειλημμένους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο Ορφανοτροφείο της Τούμπας, στη Λ. Νίκης και στην Κ. Ντηλ τα χαράματα της Τετάρτης 27.7.16 και οι μαζικές προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων. Αυτή είναι η Ελλάδα και η Δημοκρατία του 2021 που υπόσχεται ο Α. Τσίπρας. Για όλα αυτά τα αίσχη προειδοποιούσε η κυβερνητική συγνώμη του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα προς τον Ν. Δένδια που σαν υπουργός οργάνωσε τις ρατσιστικές επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας» επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πρόσφυγες δεν είναι παρά κομμάτι της άθλιας αντιμετώπισης των προσφύγων από την ΕΕ με φράχτες όπως αυτούς στον Έβρο, στοίβαγμα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και με το θλιβερό αποτέλεσμα 3.000 πνιγμένους στη Μεσόγειο. Η ΕΕ χτίζει μια Ευρώπη-Φρούριο, ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση οργάνωσε την πολυδάπανη επιχείρηση καταστολής, την ίδια στιγμή που αρνείται να διασφαλίσει ανθρώπινους όρους ζωής στους πρόσφυγες, επειδή είναι απόλυτα εχθρική σε κάθε αγωνιστική κίνηση αλληλεγγύης σε αυτούς. Όποιος δεν είναι ενεργούμενο της κυβέρνησης, των ΜΚΟ, προπαγανδιστής της ΕΕ, βρίσκεται στο στόχαστρο. Καθόλου τυχαία δεν ήταν λοιπόν η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα ενάντια στο «No Border Camp». Αυτή η αστυνομική βαρβαρότητα που με τις πρωινές εφόδους θύμισε σκοτεινές μέρες, είναι κομμάτι αξεχώριστο της μνημονιακής πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών, του λαού.

Η υποκρισία με την οποία ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του σπεύδουν να ανακοινώσουν ότι δήθεν διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές καταστολής, δεν ξεγελά κανένα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρική στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η απαίτηση για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις που εκφράστηκε μαζικά όλη τη φετινή χρονιά, δεν πρόκειται να σταματήσει με τον αυταρχισμό και τα ΜΑΤ. Είναι κομμάτι της πάλης για μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες, είναι ανάγκη ζωής και γι’ αυτό θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί μαζί με όλο το αντιρατσιστικό κίνημα και όλους όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα των προσφύγων σε μια καλύτερη ζωή, την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και το σταμάτημα κάθε δίωξης και γενικότερα της επίθεσης στους πρόσφυγες και στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου