* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση Από Την Συνέλευση Των Εργαζομένων Της ΒΙΟΜΕ Για Την Συνάντηση Στο Υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εργασίας πρέπει να ενημερώσουμε πως είναι μια από τις πολλές με τον συγκεκριμένο υφυπουργό και μια από τις πάμπολλες με την ηγεσία του υπουργείου, ανεξαρτήτου προσώπου.

Από την πρώτη συνάντηση ο υφυπουργός εργασίας κύριος Γκικέρογλου, είχε προτείνει έναν συγκεκριμένο τρόπο που θα μπορούσε να είναι εφικτός, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο .

Από τότε έγιναν διάφορες συναντήσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.


Στην τελευταία συνάντηση έγινε ένα πισωγύρισμα κατά την γνώμη μας γιατί έδειξαν ότι υπάρχουν τελικά εμπόδια στο να γίνει πράξη (σύμφωνα με την πρακτική που πρότεινε σε παλιότερες συναντήσεις), παρόλα αυτά έδωσε εντολή στους δικηγόρους τόσο σε αυτούς που είναι δίπλα στην προσπάθεια μας όσο και στους νομικούς του υπουργείου (και με δέσμευση της συνδίκου της Φιλκεραμ ότι δεν θα προβεί σε ενέργειες προτού βρεθεί η φόρμουλα) να βρεθεί μια λύση προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς σαν συνέλευση εργαζομένων είμαστε αταλάντευτοι στις αρχικές μας απαιτήσεις που αφορούν το δικαίωμα μας στην εργασία και την αξιοπρέπεια και σε κάθε συνάντηση η θέση μας είναι συγκεκριμένη.

Εμείς θέλουμε άμεση λύση στο πρόβλημα μας, γιατί βάζουμε μπροστά το δίκαιο του αγώνα μας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την λύση στην λειτουργία του εργοστάσιου κάτω από εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτό/διεύθυνση μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων.

Χωρίς να αφήνουμε στην άκρη τα αρχικά μας αιτήματα

α) για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ,

β) μεροκάματα υπερημερίας

γ) το επίδομα ενίσχυσης 1000 ευρώ

δ) την πλήρη ασφαλιστική μας κάλυψη

δ) τον έλεγχο σε όλες τις μεταβολές των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Φιλίππου.

Παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τα λόγια, για τα παραπάνω αιτήματα δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια για να λυθούν.
Απαιτούμε την λύση ώστε να μην κλείσει ακόμα μια μονάδα παραγωγής και να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στον δρόμο.

Σε καμία περίπτωση (δεν έχουμε κανένα βίτσιο) δεν θέλουμε να κάνουμε ενέργειες εναντίον άλλων συναδέλφων, αλλά υπέρ της δικής μας πρότασης. Και παλεύουμε να το κάνουμε πράξη τις αποφάσεις που απορρέουν από συλλογικές διαδικασίες και δεν αναφέρονται σε ατομικές ενέργειες και προς συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα.

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου