* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανυπότακτος Μαθητής : Όλοι Στις Κινητοποιήσεις, Τώρα Καταλήψεις

ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11 ΣΤΙΣ 14:00
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (µετρό Πανεπιστήµιο)

Μετά τις πολύ δυναµικές µας κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, την πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα, αλλά και τις κατά τόπους κινητοποιήσεις στις περιοχές µας, ήρθε η ώρα να οργανωθούµε όλοι µαζί σαν µια γροθιά! Δεν τροµοκρατούµαστε από τις απειλές διευθυντών και δεν υποτασσόµαστε σε αυτούς που µας θέλουν φοβισµένους και σκυφτούς ώστε να καταστρέφουν ανενόχλητοι το µέλλον µας. Επιλέγουµε τον αγώνα διαρκείας ενάντια στο «νέο Λύκειο», την Τράπεζα θεµάτων, αλλά και ενάντια στα λαµόγια τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηµατίες που καταστρέφουν την παιδεία.

Τώρα είναι η στιγµή να κάνουµε Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία µας, να κάνουµε Συντονιστικά Σχολείων στις περιοχές µας που θα µας βοηθήσουν να οργανώσουµε καλύτερα τον αγώνα µας!
Συντονισµένα από σήµερα κιόλας να ξεκινήσουµε καταλήψεις διαρκείας, να βγούµε στους δρόµους µαχητικά. Να µη µείνουµε στη σηµερινή διαδήλωση! Επόµενο ραντεβού η 6 Νοέµβρη µαζί µε τους φοιτητές που θα κατέβουν από όλη την Ελλάδα! Και ξανά και ξανά µέχρι τη νίκη! Να αναγκάσουµε την κυβέρνηση και τον υπουργό παιδείας, αφού δε θέλουν να µας ακούσουν να µας φοβηθούν! Γιατί µαζί µε το »νέο λύκειο» που µας φτιάχνουν θα στείλουµε κι αυτούς στον αγύριστο! Παλεύουµε αποφασιστικά, µαχητικά και µε διάρκεια για :

  • Ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξέγερση για να τους διώξουµε και να επιβάλλουµε µε τους αγώνες µας τις δικές µας ανάγκες!
  • Όχι στο ταξικό σχολείο της αγοράς, της κατάρτισης και της τυποποιηµένης γνώσης – Ανατροπή του »νέου Λυκείου» και της τράπεζας θεµάτων.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και την έρευνα σε όλες τις βαθµίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγµούς.
  • Όχι στην παιδεία για λίγους και εκλεκτούς!
  • Διεύρυνση των δηµοκρατικών δικαιωµάτων-τα σχολεία µας άσυλο για τους αγωνιζόµενους µαθητές και εκπαιδευτικούς – καµία παρουσία της αστυνοµίας στα σχολεία µας και τις κινητοποιήσεις µας.
  • Κατοχύρωση συχνών γενικών συνελεύσεων των µαθητών χωρίς την παρέµβαση υπουργείου ή διευθυντών.
  • Όχι στην παιδική εργασία και την µαθητεία.
  • Μόνιµη και σταθερή δουλειά για όλους τους καθηγητές µας και συλλογική σύµβαση εργασίας για κάθε νέο που µπαίνει στην αγορά εργασίας – Μαζικούς διορισµούς. Ενισχυτική διδασκαλία µε διορισµό καθηγητών.
  • Έκτακτη οικονοµική ενίσχυση των σχολείων – Καµία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου – 20
  • µαθητές στο τµήµα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 µαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση!
  • Για τους µαθητές της Α΄ Λυκείου να ισχύσει το παλιό σύστηµα προαγωγής, µε το οποίο βγήκαν τα αποτελέσµατα της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.
  • Οι βαθµοί της Α΄ Λυκείου να µην προσµετρήσουν για την εισαγωγή των µαθητών στην τριτοβάθµια εκπαίδευση.
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόµος 4186/13, που µετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο καιθεσµοθετεί τη µεταγυµνασιακή κατάρτιση και τη µαθητεία.Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό σύστηµα παρακολούθησης των σχολείων “myschool”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου