* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Εργασιακό Δελτίο #55 Από Το Omnia Sunt Communia

Η ΒΙΟΜΕ δεν πωλείται, ανήκει στους εργαζομένους. Τη Δευτέρα 23/3 μαζική συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου συζητείτο το αίτημα των συνδίκων πτώχευσης για εκποίηση ακίνητης περιουσίας του ομίλου, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των χρεών του. Αυτό επισύρει τον κίνδυνο της ενδεχόμενης έξωσης των πρώην εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. από το εργοστάσιο, ή ακόμη και τη διάλυση του εργοστασίου. Οι ενορχηστρωμένες προσπάθειες του κεφαλαίου στρέφονται για δεύτερη φορά εναντίων της αυτοδιαχείρισης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν τον δίχρονο αγώνα τους. Η κρίσιμη δικαστική απόφαση θα ληφθεί στους επόμενους δύο μήνες.



Απίστευτη καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Κρήτη. Καθαρίστριες σε εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα ιδρύματος στα Χανιά, καταγγέλλουν ότι ο εργοδότης καταθέτει τη μισθοδοσία στην τράπεζα όπως είναι υποχρεωμένος γιατί για να πληρωθεί ο ίδιος πρέπει να προσκομίζει παραστατικά μισθοδοσίας , αλλά μετά τις τρομοκρατεί με απόλυση και άλλα, για να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους. Ο εργοδότης μετά από καταγγελία των καθαριστριών έχει συλληφθεί.

Διαβάστε εδώ μια πολλή καλή ανάλυση για τις εργολαβικές εταιρείες στις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας για το πώς απομυζούν τους εργαζόμενους.

Η εκτυπωτική επιχείρηση «ΕΤΠΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ» στην Κομοτηνή απολύει για δεύτερη φορά συνδικαλίστρια. Φαίνεται ότι η συνδικαλιστική δράση της εργαζόμενης είχε ενοχλήσει και ενοχλεί ακόμα την εργοδοσία.

Συνεχίζονται οι δράσεις ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία της ΑΒ Βασιλόπουλος με αφισοκολλήσεις και παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης στα καταστήματα του ομίλου. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 20/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στην απολυμένη εργαζόμενη, έξω από την επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής.

Την παράνομη απόλυση συνδικαλιστή στα ΚΤΕΛ Αρκαδίας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες. Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είναι και πρόεδρος του σωματείου, και η παράνομη απόλυσή του σχετίζεται με την συνδικαλιστική του δράση.

Απολύσεις ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία SPECIFAR/ACTAVIS, κυρίως ιατρικών επισκεπτών. Σημειώνουμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς της ALLERGAN από την ACTAVIS που αναμένεται να φέρει τον όμιλο ACTAVIS στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Παρά τη διαφαινόμενη γιγάντωσή της, η εταιρεία ανακοίνωσε τις απολύσεις για την εξοικονόμηση «κόστους» ύψους 2 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λουκέτα και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Στον Ιανό είναι γνωστές οι αντεργατικές πρακτικές με απολύσεις και μετατροπές συμβάσεων, εργαζόμενοι voucher χωρίς δικαιώματα και άλλα πολλά. Απίστευτη η ταλαιπωρία των εργαζομένων στις εκδόσεις Ίνδικτος που ενώ δικαιώνονται καθώς έχουν να πληρωθούν από το 2011 (!!!), ωστόσο δεν έχουν λάβει ούτε cent και ούτε κατάσχεση μπορούν να κάνουν, ενώ τα βιβλία εκδίδονται κανονικά μέσω άλλης εταιρείας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα κάτεργα της Θεσσαλονίκης αλλά και τους εργατικούς αγώνες που δίνονται

Διαβάστε την αναίσχυντη αντίδραση του Ιανού στα παραπάνω εδώ

Αλλά και την απάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης εδώ

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν στις 20 Μάρτη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού. Διαμαρτύρονται για την απλήρωτη εργασία, και ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, σταθερή μισθοδοσία, αλλά και ανθυγιεινό επίδομα για όσους εργάζονται στις ανασκαφές και όπου αλλού απαιτείται.

Οι καθαρίστριες στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας που εργάζονται με καθεστώς συμβάσεων που μπορεί να φτάνουν και τα 13 χρόνια δουλειάς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 19 Μάρτη έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον. Όμως ζητούν επίσης εργασιακά δικαιώματα που το καθεστώς των συμβάσεων τους αφαιρεί, ζητούν σταθερή εργασία αλλά και να πληρωθούν δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Σε επίσχεση εργασίας κατέφυγαν στις 19 Μάρτη οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα Παιδική Στέγη. Διεκδικούν μεταξύ άλλων και καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών.

Την ανάκληση απόλυσης εργαζομένης από την εργοδοσία της εταιρείας «Creta Eco Fhoenix», που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο, απαιτεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε για την Παρασκευή 20 Μάρτη. Σύμφωνα με την καταγγελία της ένωσης, η εργαζόμενη απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, με το αιτιολογικό ότι «θα αργήσει να γυρίσει στην εργασία της και η απουσία της δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου». Μάλιστα σε παρέμβαση του Σωματείου την Τετάρτη 18 Μάρτη, η εργοδοσία είπε τα εξής αναίσχυντα: «χάρη τής γίνεται που την κράτησα τόσο καιρό», «όταν γίνει καλά ας έρθει από εδώ να την εξετάσει και ο δικός μας γιατρός και βλέπουμε» και ότι «είναι νόμιμο, είναι και ηθικό».

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, μίας ημέρας την εβδομάδα, επιβάλλει το ταξιδιωτικό γραφείο «Grecian Travel» μονομερώς σε τρεις εργαζόμενους. Μάλιστα επικαλείται κλασικά λόγους οικονομικής δυσχέρειας, αλλά την ίδια ώρα προχωρά σε νέες προσλήψεις. Επίσης οφείλει δεδουλευμένα δύο μηνών σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ στις συναντήσεις στην επιθεώρηση εργασίας, εμφανίζεται ιδιαίτερα προκλητική.

Στις 13/3 η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων μοίρασε κείμενα ενημέρωσης, για τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των δύο διανομέων που απολύθηκαν από την panda pizza. Επίσης πραγματοποίησε μια ακόμα δυναμική παρέμβαση με αλληλέγγυους /ες, την Πέμπτη 19/3 έξω από το κατάστημα.

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά το πλήρωμα του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «SUPERFERRY II» το οποίο δικάστηκε επειδή συμμετείχε σε πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 16 Απρίλη 2013, ενώ οι ναυτεργάτες ήταν επιστρατευμένοι.

Αθώοι και ναυτεργάτες συνδικαλιστές, οι οποίοι δικάζονταν με την «κατηγορία» ότι με τη συμμετοχή τους σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη 2011 «παρεμπόδισαν την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων από τον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά».

Στα δικαστήρια όμως σέρνονται πέντε φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συλλογικής και κινηματικής δράσης. Οι φοιτητές βαρύνονται με τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, δίωξη που αφορά την περίοδο 2011-2012, περίοδο έντονων κινητοποιήσεων ενάντια στους νόμους Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου, που παρά τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, μόνο οι συγκεκριμένοι πέντε στοχοποιήθηκαν. Μάλιστα ο καθηγητής Σαριδάκης δήλωσε πολιτικός ενάγων κατά φοιτητών, δηλαδή όχι μόνο κατήγγειλε φοιτητές του ενώπιον της Πρυτανικής Αρχής, αλλά και αποφάσισε να υπερασπιστεί τη δίωξη ενώπιον του δικαστηρίου.

Η εταιρεία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ», ανάδοχος των έργων καθαριότητας του ΟΣΕ και του ΟΑΕΔ, έχουν τους 30 εργαζόμενους τους στην Πάτρα απλήρωτους εδώ και 3 μήνες. Η εργοδοσία έχει κάνει σύστημα να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ ο μισθός είναι μισθός πείνας.

Επιτροπή Ανέργων σύστησαν στην Καλαμάτα τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, η οποία ανήγγειλε την πρώτη της δράση καλώντας σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ την Παρασκευή 27 Μάρτη στις 10 το πρωί, με αίτημα να μη μείνει κανείς άνεργος χωρίς ρεύμα.

Σε σύσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων στα φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συγκροτήθηκε επιτροπή ανέργων και εργαζομένων, που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) οργάνωσε κινητοποίηση στις 15/3 έξω από το ξενοδοχείο όπου η εργοδοσία των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, ΟΕΦΕ-ΣΕΦΑ, οργάνωσε φιέστα. Φωνάχτηκαν συνθήματα για τα κάτεργα των φροντιστηρίων, για το αίτημα για τη ΣΣΕ, και πολλά πολλά ακόμα.

Η Nestle αγνοώντας τα όσα ειπώθηκαν στην τριμερή στο υπουργείο, προχώρησε τελικά σε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων μέσω κλίματος τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους για να συναινέσουν. Η αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής είναι εξάλλου γνωστή, με κλήρωση για το ποιοι εποχικοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν όλη την εβδομάδα και όχι εκ περιτροπής, και πολλά πολλά ακόμη.

Την άμεση επαναπρόσληψη απολυμένου από τη ΛΑΡΚΟ απαιτεί το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας. Ο εργαζόμενος απολύθηκε στις 17 Αυγούστου 2014 επειδή δεν δέχτηκε να αλλάξει την κατάθεσή του σε μια εκκρεμοδικία που είχε η ΛΑΡΚΟ κατά το παρελθόν, για μια πυρκαγιά που είχε κάψει δάσος και περιβόλια της περιοχής. Παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις δεσμεύσεις της εργοδοσίας, η απόλυση του εργαζόμενου δεν έχει ανακληθεί ακόμα.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου – Χάρτου καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας της εταιρείας «ΜΟΡΝΟΣ», η οποία αναιρεί τις δικές της δεσμεύσεις που είχε συμφωνήσει με το επιχειρησιακό σωματείο. Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για το 2015, η οποία θα είχε αναδρομική ισχύ. Η εταιρεία αρνείται, επικαλούμενη τη «δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα», να συζητήσει ουσιαστικά και μεταθέτει τις διαπραγματεύσεις για τον Οκτώβρη του 2015, χωρίς η όποια συμφωνία να έχει αναδρομική ισχύ.

Με μπάτσους και απειλές αντιμετώπισε η εργοδοσία του καταστήματος HONDOS στην Ομόνοια, τη συνδικαλιστική δράση που οργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις 16 Μάρτη για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα για τις εξελίξεις που αφορούν τους απλήρωτους συναδέλφους τους που δουλεύουν στα καταστήματα «HONDOS». Οι μπάτσοι προσήγαγαν συνδικαλιστές οι οποίοι στο ΑΤ δέχτηκαν τις απειλές για μηνύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας, που όμως δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει υπόθεση.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον αγώνα των εργαζομένων και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 16 Μάρτη το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους και συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, για παραμονή των 14 ΑμΕΑ εργαζομένων του Δήμου, καθώς ανοίγει ο δρόμος της απόλυσής τους τον Απρίλη, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους.

Πραγματοποιήθηκε στις 17/3 η παράσταση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες ανέργων στο Υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, γνωστοποιώντας του τα αιτήματά για επίδομα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου αν και φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακινήσεις των μακροχρόνια ανέργων που δεν επιδοτούνται. Όμως υπάρχει δέσμευση από τους ανέργους που μέσω της συλλογικοποίησής τους και της οργάνωσής τους θα συνεχίσουν τη διεκδίκηση για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο ΚΑΛΑΣ στη Ν. Έφεσο στην Πιερία πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Μάρτη το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και το επιχειρησιακό σωματείο, απαιτώντας να ανακληθούν τρεις απολύσεις εργαζομένων. Ταυτόχρονα απαίτησαν από την επιχείρηση να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας, να πάψουν να απειλούνται οι εργαζόμενοι με απόλυση στην περίπτωση που γίνουν μέλη του σωματείου, να «ξεχάσει» όλα τα αντιδραστικά σχέδια που έχει κατά νου όπως τον κανονισμό στρατιωτικού τύπου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ.

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό και στον ΗΣΑΠ στις 19 Μάρτη. Αίτημα των εργαζομένων είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του Μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα οδηγοί είχαν καταγγείλει ότι τους είχε χτυπήσει ρεύμα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης δρομολογίων.

Το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία στη δημοτική επιχείρηση. Συγκεκριμένα ο δήμος απασχολεί χωρίς καμία σχέση εργασίας και ανασφάλιστους στο μαρμαρογλυφείο. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το σωματείο πραγματοποίησε παρέμβαση ενημέρωσης, αλλά όποια προσπάθεια και εάν έκανε έπεσε στο κενό, με τα μέλη του δημ. Συμβουλίου ουσιαστικά να συναινούν στην παραβίαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθερία στη Λάρισα, δέχονται εκ νέου την εργοδοτική επίθεση με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Η εργοδοσία είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε τέτοιες ενέργειες προφασιζόμενη την κρίση.

«Δεν έχω πρόβλημα να κλείσω την εφημερίδα. Το έκανα και στο παρελθόν. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω«. Αυτά ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μπενέκου, συνιδιοκτήτη του «Ελεύθερου Τύπου» προς την αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία βέβαια δεν αντιδρά για ακόμα μια φορά, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς, κυριακάτικα και υπερωρίες από το 2013, με το ποσό να φτάνει τα 750.000 ευρώ. Μάλιστα μετά από την εξαγγελία για 48ωρη απεργία και την κινητοποίηση που ακολούθησε, οι εργοδότες οι επανήλθαν ζητώντας εθελουσία έξοδο τουλάχιστον 20 εργαζομένων, αλλά και μείωση αποδοχών κατά 40%!

Το κεφάλαιο δολοφονεί και σακατεύει εργάτες Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, και πάλι σε συνεργείο της ΔΕΗ. Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης με γερανοφόρο όχημα. Το ατύχημα από καθαρή τύχη είχε σαν συνέπεια μόνο τον ελαφρύ τραυματισμό του εργαζόμενου και δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Όμως μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Κερατσίνι. Νέκρός είναι ένας εργάτης σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων της hellenic seaways που ανήκει στη minoan lines, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο πλοίο High Speed 5.Η φωτιά ξεκίνησε από το κατάστρωμα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αμέσως επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο πλοίο. Ας είναι τελευταίο αυτό το αίμα που χύνεται στον βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Δείτε εδώ αφίσα από το εγχείρημα καφενείο των ανέργων για τις εργοδοτικές δολοφονίες για τον Γενάρη και Φλεβάρη.

Και εδώ την αφίσα για την εργοδοτική δολοφονία στο Κερατσίνι

Παρέμβαση στον Ιανό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΕ Θεσσαλονίκης και άλλες εργατικές και άλλες συλλογικότητες. Μοιράστηκαν κείμενα, τρικάκια, αναρτήθηκαν πανό και ακούστηκαν συνθήματα. Αρκετοί καταναλωτές φύγανε από το μαγαζί ως ένδειξη αλληλεγγύης και ενημερώθηκαν πως το μποϊκοτάζ στο κάτεργο του Ιανού συνεχίζεται.

Επτά εργαζόμενοι στην «GRECOLIO ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΠΕ» στη Βασιλική προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας μισθούς έξι μηνών και το Δώρο Χριστουγέννων, ενώ εκκρεμούν και ασφαλιστικές εισφορές. Η εταιρεία, συμφερόντων Π. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ και ΝΑΣΤΟΥΛΗ, απάντησε απειλώντας με απολύσεις εργαζομένων που κατέθεσαν την επίσχεση. Θυμίζουμε επίσης ότι πριν 2 χρόνια στο χώρο της επιχείρησης έγινε θανατηφόρο ατύχημα, με θύμα ανασφάλιστο εργατοτεχνίτη.

Το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, πραγματοποίησε μαζική και δυναμική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στις 19/3. Συμμετείχαν πολλές εργατικές και άλλες συλλογικότητες σε μια διαδήλωση με παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας που η διαδρομή της είχε σταθμούς όλες εκείνες τις οργανώσεις, εργοδοσίες κ.α., που υπερασπίζονται και προωθούν την κυριακάτικη εργασία.

Ο ΣΥΒΧΑ συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Οι προσπάθειες του συλλόγου να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου οικονομίας έχουν πέσει στο κενό καθώς αυτή δεν βρίσκει χρόνο για εργαζόμενους και συνδικαλιστές, αλλά βρίσκει φυσικά χρόνο να συναντηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Ο ΣΥΒΧΑ έχει προκηρύξει απεργία στον κλάδο του βιβλίου για την Κυριακή 5 Απριλίου, και τελικά αποφάσισε επιτέλους η ΟΥΙΕ να κηρύξει έγκαιρα πανελλαδική απεργία στο εμπόριο.

Η ΕΣΕ στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες για τη συγκρότηση Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης, η οποία πραγματοποίησε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου τον προσυνεδριακό της διάλογο. Μέλη της ΕΣΕ συμμετέχουν ενεργά σε σωματεία βάσης ή έχουν πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέων χωρίς να προσπαθούν να περάσουν γραμμές ή σχέδια. Κάθε μέλος δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των σωματείων και στηρίζει την αυτόνομη δράση τους. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να δουλεύουμε για το μαχητικό αυτοοργανωμένο συνδικαλισμό».

Τέλος, τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ και ο Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών (κατάληψη Ζαΐμη 11 Εξάρχεια) συλλέγουν ρούχα , σεντόνια κουβέρτες κτλ για να καλυφθούν ανάγκες αστέγων, συντρόφων και κρατουμένων στις φυλακές της χώρας. Κάθε Δευτέρα 18.00 – 23.00, κάθε Σαββάτο 19.00 – 23.00, κάθε Πέμπτη 18:00 -23:00.

Το εργασιακό δελτίο από το omnia sunt communia μεταδίδεται καθημερινά από τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου