* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Αντιεξουσιαστές» Αυτοί ; Ε, όχι!

Του Αλέξανδρου Πραντούνα

Η κατάληψη του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έχει προχωρήσει από χτες ομάδα «αντιεξουσιαστών», είναι μόνο ένα επεισόδιο από τα πολλά των τελευταίων ημερών. Χτες τα ξημερώματα άλλωστε, άγνωστοι πυρπόλησαν τα παλιά γραφεία του Συνασπισμού Πατησίων στην οδό Στεφάνου Βυζαντίου που δεν λειτουργούν πλέον. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για «κλιμάκωση» των «καταδρομικών» καταλήψεων που έλαβαν χώρα στις 13/3 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Βέροια, Χανιά και Ρέθυμνο (όπου μάλιστα, την ίδια μέρα το απόγευμα κάλεσαν σε συγκέντρωση...).

Την ίδια μέρα άλλωστε, ομάδα «αντιεξουσιαστών» προχώρησε και σε ολιγόωρη κατάληψη του γραφείου Θεσσαλονίκης της Αυγήςόπου εργάζεται... ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας[1]. Στις 16/3 προχώρησαν σε κατάληψη του ρ/σ Στο Κόκκινο 93,4 στη Θεσσαλονίκη.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι «αντιεξουσιαστές» μας αφού περίμεναν υπομονετικά την αστυνομία να τους επιτεθεί και εφόσον μετά από κάποιες ώρες αυτό δεν γινόταν, απλά... έφυγαν!

Αφορμή για όλα αυτά, η απεργία πείνας στην οποία έχουν προχωρήσει μια σειρά αναρχικοί κρατούμενοι από τις 2 Μαρτίου, με αιτήματα που αφορούν την κατάργηση των «τρομονόμων», του «κουκουλονόμου», την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (για την κατάργηση των οποίων έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο από τις 17/3) την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας (που έχει ήδη δρομολογηθεί από τον υπ. Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο) και την απελευθέρωση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, καταδικασμένων για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και της γυναίκας του δεύτερου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν δώσει την ευκαιρία στα κόμματα και τα ΜΜΕ του συστήματος να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν «υποθάλπτουν» ή «ανέχονται» τέτοια φαινόμενα. Κι αν οι καταλήψεις των γραφείων και των ΜΜΕ του... ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους προπαγάνδα, δεν ισχύει το ίδιο για την 5μερη κατάληψη της Νομικής Αθηνών που προβλήθηκε κατά κόρον από τα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες.

Η κατάληψη της Νομικής...

Στις 13 Μαρτίου, ομάδα 50 περίπου «αντιεξουσιαστών», προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής. Η κατάληψη αυτή διήρκεσε 5 μέρες.

Η ομάδα των «αντιεξουσιαστών», αδιαφορώντας πλήρως , τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τις συλλογικές τους διαδικασίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής τους, ενώ σε οποιαδήποτε προσπάθεια μελών των φοιτητικών συλλόγων (που προσέτρεξαν στην σχολή για να υπερασπίσουν το άσυλο υπό το φόβο αστυνομικής επέμβασης) για διάλογο, απάντησε με τραμπουκισμούς και απειλές[2].

Τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης 18/3 οι καταληψίες αποχώρησαν, αφού πρώτα, έπειτα από παρέμβαση εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων, τα ΜΑΤ είχαν αποχωρήσει από το κτήριο της Νομικής, το οποίο είχαν περικυκλώσει.

Το πραγματικά αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι με τον τρόπο τους προασπίζουν το πανεπιστημιακό άσυλο, όταν στην πραγματικότητα είναι πρώτα-πρώτα οι ίδιοι που καταπατούν τις συλλογικές αποφάσεις των φοιτητών, ενώ προχωρώντας σε πράξεις βανδαλισμού, αλείφουν «βούτυρο στο ψωμί» όσων επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση του ασύλου.

...και τα σπασμένα λεωφορεία

Μετά την λήξη της πορείας που διοργάνωσαν ομάδες του αναρχικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας το απόγευμα της 17/3, έστησαν οδοφράγματα στην περιοχή των Εξαρχείων, εξασκούμενοι σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ και προξενώντας φθορές σε οχήματα, μεταξύ των οποίων... λεωφορεία και τρόλει.

Αυτές οι «επαναστατικές» πράξεις έγιναν αντικείμενο κριτικής μέχρι και στο Ιndymedia[3].

Συμπερασματικά

Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορούν να πετύχουν οι αναρχικοί με αυτές τις μεθόδους δράσης είναι το να περιθωριοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να οδηγήσουν τμήματα της κοινωνίας στο να επιζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

Α, και κάτι ακόμη. Να κάνουν την χρήση του όρου «αντιεξουσιαστής» να προκαλεί μόνο ειρωνικά μειδιάματα. Τίποτα περισσότερο.
_________________________
[1] https://athens.indymedia.org/post/1540971/[2] https://arenilegal.wordpress.com/2015/03/16/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE/ καιhttps://arenilegal.wordpress.com/2015/03/16/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B7/[3] https://athens.indymedia.org/post/1541254/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου