* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Όχι άλλη πραγματικότητα, θέλω μια θεωρία συνομωσίας να ηρεμήσω!

Πηγή: Του Χριστόφορου Ζαραλίκου – “Unfollow”

Η αλλαγή είναι το πιο καλό και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο, όπως μπορεί να σας βεβαιώσει κάποιος ψυχολόγος, που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Οι άνθρωποι, ακόμα κι όταν κάτι τους βασανίζει, βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν με το βάσανο από τον τρόμο που τους προκαλεί η αλλαγή ακόμα και στα πολύ απλά.

Αν σε κάποιον, π.χ., που πηγαίνει κάθε μέρα την ίδια ώρα από τον ίδιο δρόμο στη δουλειά του και πέφτει κάθε μέρα σε σκουπιδιάρικο και κάθε μέρα ρίχνει καντήλια για τους «μαλάκες που βρήκαν την ώρα να μαζέψουν τα σκουπίδια τώρα που πάει ο κόσμος στη δουλειά του» του πεις «γιατί δεν πας από άλλο δρόμο» ή «γιατί δεν φεύγεις 5 λεπτά νωρίτερα», θα σε κοιτάξει και θα σου πει «άσε τις μαλακίες κι εσύ τώρα».
Έχει δίκιο ο άνθρωπος. Τι αλλαγή και μαλακίες τώρα, όταν υπάρχει ο σίγουρος και ξεκούραστος δρόμος της παραλλαγής.

Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει. Της παραλλαγής το κάγκελο. Τραγουδάνε τα ΟΥΚ στην παρέλαση «θα μπούμε στην Πόλη» μπροστά στον αριστερό πρωθυπουργό; Όοοοχι. Τραγουδάνε τα ΟΥΚ «θα μπούμε στην Πόλη» μπροστά στον δεξιό Καμμένο κι ο αριστερός πρωθυπουργός δεν ασχολείται με αυτά τώρα γιατί προέχουν άλλα. Άσε που δεν ήταν παρέλαση αλλά λαϊκή γιορτή.

Εδωσε η αριστερή κυβέρνηση 500 εκατομμύρια για αγορά και αναβάθμιση πολεμικών αεροσκαφών, ενώ είναι απλήρωτοι γιατροί; Όοοοοχι, ο δεξιός Καμμένος τα έδωσε γιατί έπρεπε να κρατήσει ισορροπίες με τους Αμερικανούς. Άσε που τη συμφωνία την είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι.
Ήρθε το άγιο ρεσώ από την Ιερουσαλήμ με έξοδα του κράτους επί αριστερής κυβέρνησης; Όοοοχι. Μη λέμε τα ίδια συνέχεια. Ο δεξιός Κομμένος, που...

Μπήκε η αστυνομία στην Πρυτανεία, χτύπησε κόσμο στις Σκουριές, έριξε χημικά σε διαδηλωτές, είχαν αστυνομικοί κάμερα στο κράνος και κατέγραφαν διαδηλωτές, χτύπησαν «άγνωστοι» μάρτυρες κατηγορίας έξω απ’ τις φυλακές πριν αρχίσει η δίκη της ΧΑ και οι αστυνομικοί δεν είδαν, δεν κατάλαβαν; Όοοοοχι. Μη λέμε ψέματα, όλα αυτά έγιναν με αριστερή κυβέρνηση, αλλά υπουργός ΠΡΟΠΟ είναι ο Πανούσης, που δεν είναι κανονικός αριστερός αλλά δημαριστερός και τι να περιμένεις απ’ αυτούς; Άσε που η Αριστερά έχει πάρει την κυβέρνηση, όχι την εξουσία, όπως θα σε ενημερώσουν πολλοί άνθρωποι, χαμηλόφωνα, στα μπαρ του κέντρου.

Έφερε η αριστερή κυβέρνηση δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε τρεις μήνες; Ναι, αλλά και όχι. Γιατί η μία ήταν για το καλό μας και η άλλη γιατί δεν προλαβαίναμε να νομοθετήσουμε κι έπρεπε να την κάνουμε για να έχουμε λεφτά καβάτζα και να μη μας κουνιούνται οι θεσμοί στις διαπραγματεύσεις. Τώρα, ότι είχε αναδρομική ισχύ σχεδόν 1 μήνα πριν έρθει και οι θεσμοί αύξησαν τα διαθέσιμα των τραπεζών ακριβώς τόσα όσα τα λεφτά που μαζέψαμε από δήμους κτλ., είναι από τυχαίο ως πουστιά των θεσμών για να μας εκθέσουν και καλό είναι να μην τσιμπάμε στην προπαγάνδα.

Ούτε τον μισό μήνα δεν κάλυψα, αλλά εδώ τελειώνει ο χώρος που έχω να γράψω και τελειώνοντας θέλω να πω ότι καλά ξηγιέται η κυβέρνηση και δεν αλλάζει τίποτα. Ποιος θέλει να μπει στον τρόμο της αλλαγής τώρα που φτιάχνει κι ο καιρός; Εσείς δηλαδή, όταν παχύνατε, αλλάξατε τρόπο ζωής ή βρήκατε ένα ρούχο να σας «κόβει»;

ΥΓ.: Πάντως κάτι άλλαξε αυτόν το μήνα. Κατέβηκε η υστερική Εύα Μπράουν σε διαδήλωση μεταλλωρύχων. Βέβαια η διαδήλωση είχε χορηγό και την υποστήριξη των ΜΜΕ. Τι σημασία έχει; Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να αλλάξω εκείνη την ημέρα σε ματατζή και να πω μετά στην ΕΔΕ ότι θεώρησα απειλή την τσιριχτή φωνή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου