* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Αττικής : Όχι Άλλο Εργατικό Αίμα Στο Βωμό Του Κέρδους !

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία των ΕΛΠΕ για το νέο αντεργατικό της έγκλημα και εκφράζει την συμπαράστασή της στους τραυματισμένους εργάτες και τις οικογένειές τους. Ευχόμαστε οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα και να επιστρέψουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

Μετά τις «επίσημες» εκδηλώσεις για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ αποδεικνύει ότι τααπαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τους εργάτες είναι «κόστος» που βαραίνει την «ανταγωνιστικότητα» των καπιταλιστών. Σημαντικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καταβαράθρωσαν τα μεροκάματα, έσπειραν παντού την ανεργία, με αποτέλεσμα να εμπεδωθεί η εργοδοτική αντίληψη ότι «τα μέτρα ασφαλείας είναι «πολυτέλεια» στις μέρες μας»…

Με χιλιάδες άνεργους εργαζόμενους, να θεωρούνται “τυχεροί” όσοι εργάζονται 12 και 16 ώρες, με άθλιες συνθήκες εργασίας και πενιχρό μεροκάματο. Πολύ περισσότερο σε μια εταιρία που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με αυξημένο κύκλο εργασιών και αυξανόμενα κέρδη και παραγωγή.

Οι ευθύνες της εργοδοσία των ΕΛΠΕ για το νέο έγκλημα είναι βαρύτατες. Αξιοποιώντας τις αντεργατικές ρυθμίσεις, που κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο, επέβαλαν τα τελευταία χρόνια, εχει μειώσει το μόνιμο, έμπειρο προσωπικό, χρησιμοποώντας στη θέση του χαμηλά αμοιβόμενους εργαζόμενους σε εργολάβους. Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, η εταιρία κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος, παραβιάζει τα μέτρα ασφαλείας και απαιτεί οι εργασίες συντήρησης να ολοκληρώνονται σε χρόνο μικρότερο από τον απαιτούμενο, με αποτέλεσμα να τίθενται οι ζωές των εργατών διαρκώς σε κίνδυνο.

Λίγες μέρες μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, 129 χρόνια μετά το Σικάγο, οι ταξικοί αγώνες για μείωση του χρόνου εργασίας, γίνονται με τραγικό για τους εργαζόμενους τρόπο, όσο ποτέ επίκαιροι και αναγκαίοι: Για να μειωθεί το μερίδιο των κερδών, προς όφελος εκείνων που παράγουν τον πλούτο!

  • Μόνιμοι και υπεργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν κοινή μοίρα, κοινά συμφέροντα γι'αυτό πρέπει να κάνουν και κοινό αγώνα ενάντια σ’ αυτούς που πλουτίζουν απ’ τον ιδρώτα και το αίμα τους! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό εργατικό κίνημα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα απαιτώντας:
  • Να πληρώσει η εργοδοσία για το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ
  • Το κεφάλαιο να υποχρεωθεί να πληρώσει για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς, να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς (12ωρες-16ωρες βάρδιες) που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργατών.
  • Το δημόσιο να επιβάλλει υποχρεωτικά ελεγκτές που θα διασφαλίζουν την τήρηση των κανόνων ασφάλειας. Να ελέγχει την αμοιβή, την ασφάλιση κλπ των εξωτερικών συνεργείων.
  • Να καταργηθεί το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων μέσα στις επιχειρήσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λειτουργίας, με αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στους όρους αμοιβής και στους υπόλοιπους όρους εργασίας.
  • Ούτε ευρώ για τους δανειστές και το κεφάλαιο! Διαγραφή του χρέους! Ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών, για δουλειά, υγεία, παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου