* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΕΚ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα χαιρετίζει την νίκη των απολυμένων καθαριστριών, των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων και των άλλων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων που επιστρέφουν στην δουλειά. 
Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου για την επιστροφή των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων στις οργανικές τους θέσεις και την άρση της διαθεσιμότητας που επιβλήθηκε με τους μνημονιακούς νόμους, κλείνει νικηφόρα ο σκληρός αγώνας των εργαζόμενων που ακύρωσε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. 
Απολύσεις που έγιναν με εντολή της τρόικας στο πλαίσιο της «εσωτερικής υποτίμησης» και της διαχείρισης της κρίσης σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα. 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με απεργίες διαρκείας, όπως αυτές των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ που κράτησε τρεισήμισι μήνες και ο ηρωικός αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε σύμβολο των καταπιεσμένων στη χώρα μας, κερδίζοντας παράλληλα διεθνή σεβασμό και αναγνώριση, θα είναι αγώνες στους οποίους η εργατική τάξη θα στρέφεται για έμπνευση.
Η επιμονή στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά των απολυμένων καθαριστριών κλόνισε από το βάθρο της την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδηγώντας στην παραίτηση το αγαπημένο παιδί της τρόικας, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη. Επίσης ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση στην πρώτη μεγάλη υποχώρηση της ώστε να μην πραγματοποιηθεί η νομοθετημένη απόλυση των υπαλλήλων που ήταν σε διαθεσιμότητα με την συμπλήρωση του 8μηνου, παρατείνοντας την διαθεσιμότητα.

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, με τις καθημερινές μαχητικές συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο ανάγκασαν τους εκπροσώπους της τρόικας να μπαίνουν κρυφά σαν τους κλέφτες περιφρουρημένοι από διμοιρίες που ξυλοφόρτωναν αλύπητα και έσερναν βίαια τις γυναίκες. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν οι εκπρόσωποι των …θεσμών τις κλωτσιές στα πολυτελή αυτοκίνητά τους, τα συνθήματα και τις κατάρες από τις θυμωμένες εργάτριες.
Ακόμη και η απαγόρευση των διαδηλώσεων για την επίσκεψη της Μέρκελ, τον Απρίλιο του 2014, έσπασε από τις καθαρίστριες που διαδήλωσαν ενάντια στην επίσκεψή της στο κέντρο της Αθήνας στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και των μνημονίων.

Ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών μετέτρεψε το σημείο όπου στήθηκε η σκηνή σε «Κέντρο Αγώνα» όλης της εργατικής τάξης. Κάθε εργαζόμενος του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα κάθε καταπιεσμένος και κάθε εξαθλιωμένος από την κρίση και τα μνημόνια κατέληγε στην Καραγεώργη Σερβίας για να ενώσει την φωνή του και τον αγώνα του με το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κινήματος. Στο σύνθημα των καθαριστριών «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε» αναγνώριζε τους δικούς του πόθους για αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη. Επιθυμίες που έβρισκαν εμπόδιο την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που φοβόταν όσο και η κυβέρνηση την ενότητα και την αυτοοργάνωση των εργατών.

Για ένα ολόκληρο χρόνο με υποδειγματική τάξη οι καθαρίστριες με βάρδιες περιφρούρησης μέρα και νύχτα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αγώνα. Με την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη νίκησαν το τσουχτερό κρύο του Δεκέμβρη και τον καύσωνα του Αυγούστου. Παρά τις αντιξοότητες η παρουσία τους δεν έλειψε ούτε μια ώρα.
Δεν χάσανε το κουράγιο τους ούτε όταν ο Άρειος Πάγος η κορυφή της ταξικής δικαιοσύνης υπακούοντας στις παροτρύνσεις της κυβέρνησης και τις παραινέσεις της τρόικας ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που τις δικαίωνε.

Ο αγώνας των καθαριστριών έχει νικητές και ηττημένους.
Ηττημένοι είναι, η τρόικα και οι διεθνείς τοκογλύφοι, η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ …και η Βούλτεψη που δεν μπορούσε να ανεχτεί τις καθαρίστριες σαν δημόσιους υπαλλήλους.
Ηττημένοι είναι, ο κρατικός συνδικαλισμός των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους τους Διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς κλπ.
Ηττημένοι είναι, η αστική δικαιοσύνη που θυσίασε το κύρος της στο βωμό των διαταγών της τρόικας αλλά και τα θρασίμια της καταστολής που χτυπούσαν αλύπητα τις γυναίκες που μπορούσαν να είναι μανάδες τους και ζητούσαν απλά το ψωμί τους.
Νικητές είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που είδαν πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.

Ο δρόμος που έδειξαν με τη συμμετοχή τους στο καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες οι απολυμένοι της ΕΡΤ3 και οι καθηγητές, δίπλα στην κατειλημμένη ΒΙΟΜΕ και τα Τσιμέντα Χαλκίδας, με το σύνθημα:
Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες – Όλοι μαζί μπορούμε! σηματοδοτεί τους εργατικούς και πολιτικούς αγώνες που είναι μπροστά μας!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου