* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Το Πανελλαδικό Σώμα Του ΝΑΡ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 2 Νοέμβρη το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Εκατοντάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλες τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ν.Κ.Α. συμμετείχαν στην Πανελλαδική διαδικασία της οργάνωσης που συζήτησε για την μάχιμη παρέμβαση στις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Νοέμβρη, με την παρουσίαση της εισήγησης της Πολιτικής Επιτροπής στο Σώμα από τον σ. Γιάννη Ελαφρό, μέλος του γραφείου της Π.Ε. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η συγκρότηση των αντιπροσώπων σε σώμα και η εκλογή προεδρείου και επιτροπής για το σχέδιο απόφασης.


Όπως ανέφερε η εισήγηση της Π.Ε. "Κεντρικός πολιτικός στόχος της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο είναι να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην είσοδο του λαού στο προσκήνιο, για να καθορίσει ο λαϊκός παράγοντας τις εξελίξεις με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ και της αντιδραστικής συγκυβέρνησης. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής της. Για να μην ακρωτηριαστούν τα δικαιώματα και οι ελπίδες της εργατικής τάξης και του λαού σε μια διαπραγμάτευση των όρων χειροτέρευσης."

Στη συνέχεια το λόγο πήραν 50 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα, που τοποθετήθηκαν πάνω στην εισήγηση και τα ζητήματα της πολιτικής τακτικής και γραμμής που πρέπει να έχει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση το επόμενο διάστημα, ενώ μετέφεραν και τις εμπειρίες της οργάνωσης από την παρέμβασή στα μέτωπα και τους αγώνες. Η διαδικασία της 1ης μέρας ολοκληρώθηκε στις 11.00 μ.μ. και συνεχίστηκε την Κυριακή 2 Νοέμβρη με συνέχεια των ομιλιών. Το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το την τοποθέτηση-κλείσιμο της Π.Ε. επί της συζήτησης, ξεκίνησε η διαδικασία των αποφάσεων του Πανελλαδικού Σώματος.

Το Σώμα υπερψήφισε την εισήγηση της Π.Ε. καθώς και τους βασικούς κόμβους του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, όπως και πρόταση περιεχομένου για την πολιτική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών και αντι-ΕΕ δυνάμεων (με 76,5% υπέρ, 4,5% κατά και 19% λευκά).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του σχεδίου απόφασης, πάνω στο οποίο, αφού υπερψηφίστηκε ως βάση συζήτησης, κατατέθηκαν προτάσεις και τροποποιήσεις, στις οποίες έγινε εκτενής και δημιουργική συζήτηση. Το τελικό κείμενο Πολιτικής Απόφασης υπερψηφίστηκε λίγο μετά τις 8.00 (με 74% υπέρ, 14% κατά και 12% λευκά), ενώ μετά από ανακοινώσεις για τις άμεσες μάχες και τρέχοντα ζητήματα παρέμβασης ανακοινώθηκε η λήξη των εργασιών του Πανελλαδικού Σώματος.

Το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου