* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δίκτυο Πανεπιστημιακών: Το Πανεπιστήμιο Θα Παραμείνει Δημοκρατικό!

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!


Η πρόσφατη και πιο επικίνδυνη πράξη της «μετάλλαξης του DNA» του ελληνικού πανεπιστημίου διαδραματίζεται τις τελευταίες εβδομάδες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από τη μια πλευρά, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Φορτσάκης, μόλις αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, σε συγχορδία με την κυβέρνηση, ανάγει το Πανεπιστήμιο σε αρένα, μετατρέποντάς το σε πεδίο διαξιφισμού, όπου αφενός η κυβέρνηση οξύνει την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και αφετέρου ο ίδιος ο πρύτανης αποσκοπεί στην αναμέτρησή του με ότι και όσους σήμερα υπερασπίζονται το δημόσιο Πανεπιστήμιο.


Ο κ. Φορτσάκης αποκλείει «προληπτικά» το κεντρικό κτίριο, δεσμεύει και κρατά ομήρους τους διοικητικούς υπαλλήλους, στέλνει τα ΜΑΤ να «προστατεύσουν» το κτίριο από τους φοιτητές «ψεκάζοντας» τους, καθυβρίζει και συκοφαντεί βουλευτές του κοινοβουλίου, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει το Νόμο, δηλαδή ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις, δίνοντας λαβή σε κάθε εκπρόσωπο της κυβέρνησης και σε κάθε χειραγωγημένο ΜΜΕ να απαξιώνει τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και τους φοιτητές του. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενος τη γενική κατακραυγή, αναδιπλώνεται, φορά το προσωπείο του δημοκρατικού πρύτανη, που είναι έτοιμος να δεχθεί τον διάλογο με τους φοιτητές και να ακούσει τα αιτήματά τους. Προετοιμάζει, τέλος, μια καλοστημένη παγίδα, καλώντας εκπροσώπους φοιτητών να συμμετέχουν στη Σύγκλητο, η οποία τελικά διεξάγεται σε διαφορετική ώρα από την προγραμματισμένη, με παρουσία καναλιών και πέφτει ο ίδιος μέσα. Η εικόνα του πρύτανη, του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, με προτεταμένο το χέρι να φωνάζει «έξω» στους φοιτητές, να προφασίζεται ότι του ασκείται βία και να ζητά έξωθεν βοήθεια, ενώ δεν έχει απειληθεί από κανέναν, δεν σβήνει από τη μνήμη κανενός!

Ο κ. Φορτσάκης, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του Πανεπιστημίου, την υποχρηματοδότηση και τη μείωση του προσωπικού (με συνέπεια να κλείνουν εργαστήρια και να αναστέλλονται μαθήματα), την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη φοιτητική μέριμνα, λειτουργεί ως κυβερνητικός επίτροπος, συνεχίζοντας το έργο που έχει αναλάβει μέσω των ποικίλων θέσεων που κατέχει εδώ και χρόνια.

Καθαρά επικοινωνιακά, εμφανίζονται μειοψηφίες «αγανακτισμένων» διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών, οι οποίοι επιχειρούν πρακτικές «αντικατάληψης» στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου, στην οποία πραγματοποιείτο μονοήμερη κατάληψη με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις διαγραφές φοιτητών, στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και στην παρουσία των ΜΑΤ στο κεντρικό κτίριο.

Η αυταρχική επίθεση του πρύτανη ενάντια στους υπαλλήλους και τους φοιτητές του, και συνεπώς ενάντια στο Πανεπιστήμιο, καθώς και οι πρακτικές πόλωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν πρόκειται να επιβληθούν!

Καλούμε τα μέλη της Συγκλήτου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αναρωτηθούν αν αρμόζει σε πανεπιστημιακούς δασκάλους, που εκπροσωπούν ολόκληρες σχολές, και δημοκρατικούς πολίτες να συνεδριάζουν για τα φλέγοντα ζητήματα του Πανεπιστημίου υπό αστυνομικό κλοιό.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει δημοκρατικό με τους αγώνες των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζόμενων! Είμαστε βέβαιοι ότι ο ιστορικός χώρος των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παραμείνει ελεύθερος, χωρίς security, αστυνομία και ΜΑΤ.

02/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου