* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Tων EZLN Kαι CNI Για Τις Επιθέσεις Ενάντια Στις Φυλές Yaquis Και Land Και Στην Αυτόχθονη Κοινότητα Ñatho

Προς την αυτόχθονη κοινότητα Ñatho του Xochicuautla Σαν Φραντσίσκο

Προς τη Φυλή Γιακί 

Προς την Εθνική και Διεθνή Έκτη διακήρυξη της ζούγκλας Λακαντόνα

Προς τους λαούς του κόσμου


Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τον πόνο και την οργή μας, ως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε εξέγερση και αντίσταση και που απαρτίζουν το Εθνικό γηγενές Κογκρέσο. Ενώνουμε τη φωνή μας, την οργή μας, και τον πόνο μας, σε απάντηση για αυτό που συμβαίνει στην αυτόχθονη κοινότητα Ñatho του Σαν Φρανσίσκο Xochicuautla και στα μέλη της Φυλής Γιακί, που υπερασπίζονται την πηγή του νερού τους.


Τα αδέλφια και οι αδελφές μας στο Xochicuautla, υπερασπίστηκαν τα δάση τους, ενάντια στην κατασκευή του ιδιωτικού αυτοκινητόδρομου μεταξύ Τολούκα και Naucalpan, επειδή γνωρίζουν, ότι η ίδια η ζωή αναδύεται από αυτά τα δέντρα, τα βουνά, και τα νερά. Τους χορηγήθηκε νομική προστασία που απαγορεύει την πραγματοποίηση αυτού του έργου, σε εδάφη της κοινότητας, αλλά από τις 8 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας, που βρίσκεται υπό την προστασία των δημόσιων δυνάμεων της "Ασφάλειας τουΠολίτη" του κράτους του Μεξικού, έχουν κατακλύσει τη γη τους και προχωρούν στην κοπή εκατοντάδων δέντρων. Η κακή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αν εμείς που βρισκόμαστε χαμηλά, χρησιμοποιούμε τους νόμους τους για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, σπάζουν οι ίδιοι αυτούς τους νόμους για να μας καταστρέψουν. Τους θέσπισαν για τον ίδιο λόγο.

Υπάρχουν επί του παρόντος προκλητικές ενέργειες, διώξεις, παρενόχλησεις, καθώς και παράνομη εισβολή στα κοινόχρηστα εδάφη στην κοινότητα. Η κατασκευαστική εταιρεία Autovan S.A. C.V. που διοικείται από τον Fernando Ambriz, εισέβαλε στο έδαφός τους, διαδίδοντας τη φήμη, ότι όποιος προσπαθήσει να παρεμποδίσει το έργο τους θα πρέπει να συλλαμβάνεται. Όμως, η εταιρεία δεν έχει νομική άδεια για την παρουσία της στο έδαφος αυτό, καθώς υπάρχει δικαστική εντολή (48/2014), που ακυρώνει τις συναθροίσεις, που πραγματοποιήθηκαν για τη χορήγηση «άδειας» για το έργο και ακυρώνει την προηγούμενη άδεια και τυχόν άλλα θέματα που σχετίζονται με την άδεια του έργου . Αυτή η διαταγή εκδόθηκε από το δικαστή Jorge J. de Silva Cano του Αγροτικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Τολούκα.

Για άλλη μια φορά η μεξικανική πολιτεία, μέσω του διοικητή Eruviel Ávila Villegas, προχωρά σε κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μας και των δικαστικών αποφάσεων, που εκδίδονται από τα δικαστήρια, συνιστώντας μία ακόμη κατάχρηση εξουσίας. Αυτοί είναι εναντίον μας, επειδή είμαστε αυτόχθονες πληθυσμοί, γιατί αποτελούμε εμπόδιο για τα σχέδια-προγράμματα που ευνοούν τις επιχειρήσεις και τον καπιταλισμό, αλλά λειτουργούν ενάντια στη ζωή.

Είμαστε επίσης ενοχλημένοι από τα όσα συμβαίνουν στην αρχαία και ηρωική Φυλή Γιακί, η οποία έχει επίσης υπερασπίζεται τη ζωής και το νερό. Έχει υπάρξει μια επίθεση εναντίον της ζωής του Lauro Baumea, δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σπίτι του πυρπολήθηκαν και αυτοί που επιτέθηκαν είπαν, ότι την επόμενη φορά δεν θα είναι αυτοκίνητα αυτά που θα καούν.

Αυτές οι επιθέσεις εναντίον της ζωής και εναντίον των ζωών μας, συμβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, γιατί οι επικίνδυνες μαφίες που συνθέτουν το μεξικάνικο κράτος είναι ενάντια σε όλους εμάς, που υπερασπιζόμαστε τη γη και τους πόρους της. Χρησιμοποιούν το φόβο και τον τρόμο, επειδή νομίζουν ότι αυτό θα μας παραλύσει, ότι θα μας εμποδίσει να οργανωθούμε. Αλλά αυτός ο πόλεμος που υποφέρουμε, δεν θα μας εξολεθρεύει. Αντίθετα, ο πόνος και η οργή ​​που αισθανόμαστε μας ενώνει, τροφοδοτώντας την κατασκευή της εξέγερσης και της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, που τρέφει τον αγώνα μας.

Απαιτούμε σεβασμό για το δάσος Otomi-Mexica και την αυτόχθονη κοινότητα Ñatho του Σαν Φρανσίσκο Xochicuautla!

Απαιτούμε την ακύρωση της κατασκευής του ιδιωτικού αυτοκινητόδρομου μεταξύ Τολούκα και Naucalpan, καθώς και τη συμμόρφωση με τη διαταγή, που προστατεύει το έδαφος της Ñatho!

Απαιτούμε ασφάλεια για τον Lauro Baumea και την απελευθέρωση του Mario Luna και Fernando Jiménez, τα αδέλφια μας από την Φυλή Γιακί !

Ποτέ ξανά ένα Μεξικό χωρίς εμάς

28 Οκτωβρίου, 2014

Το Εθνικό γηγενές Κογκρέσο

Η Αυτόχθονη Επαναστατική Μυστική Επιτροπή-Γενική Διοίκηση του Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση


πηγή : http://floweroftheword.wordpress.com/2014/11/01/cniezln-denunciation-of-attack-against-yaquis-and-land-invasion-against-natho-community/
αρχικά δημοσιεύτηκε στα ισπανικά στο http://enlacezapatista.ezln.org.mx)

(μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου