* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στα Μαλακά Ρίχνει Τον Αστυνομικό Της ΔΕΛΤΑ Ο Εισαγγελέας Για Το "Τροχαίο" Κουτσουμπού

της Ειρήνης Λαζαρίδου

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι επρόκειτο για ένα απλό... τροχαίο είναι η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για το σοβαρότατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στη διαδήλωση τον Δεκέμβριο του 2009, από εποχούμενο αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Παρά τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή του κατηγορουμένου για σωματική βλάβη από αμέλεια .


Ο εισαγγελέας είπε στην πρότασή του ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να δικάσει την υπόθεση και παραπομπή σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χαρακτηρίζοντάς το "νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο". Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δίκη ήταν "μια υπερπολυτελής διαδικασία" επειδή εξετάστηκαν τόσοι μάρτυρες για ένα τροχαίο!

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για περίπτωση αμέλειας "γιατί ο κατηγορούμενος προέβλεψε ότι θα προέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά πίστευε ότι θα το αποφύγει". Συνέχισε ακόμη υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου".

Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή".

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Κουτσουμπού παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της όταν μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισε το μπλοκ της ΕΕΚ και την έριξε κάτω περνώντας στη συνέχεια από πάνω της, στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πηγή Αυγή

1 σχόλιο:

 1. Ποινή «χάδι» εισέπραξε ο μπάτσος που παρ’ ολίγο να δολοφονήσει την αγωνίστρια στέλεχος του ΕΕΚ, Αγγελική Κουτσουμπού στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009.

  Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής είχε αποφανθεί ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα, κάτι που δέχτηκαν σήμερα και οι δικαστές –δεν έδωσαν σημασία σε δεκάδες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που έκαναν λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση-, και επέβαλαν στον μπάτσο «τιμωρία» ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή.

  Οι δικαστές δέχτηκαν τον ισχυρισμό του μπάτσου ότι ήταν μια «κακιά στιγμή», απέρριψαν το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και να δικαστεί η υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, και θεώρησαν τον μπάτσο ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια.

  Υπήρχε κανείς που περίμενε κάτι διαφορετικό;

  Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή