* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Και Όμως ΝΙΚΗΣΕ.../ Κάτι Τρέχει...

Και Όμως Νίκησε.../ Κάτι Τρέχει.../ 10-12-2014 / της Ζιζού

Νίκη !!!...Νίκη του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού (31 μέρες απεργίας) απέναντι στο κράτος. Με παλικαρίσια στάση - που θυμίζει αγωνιστές παλιότερων χρόνων -, με πάθος να παλέψει μέχρι τέλος για τις ιδέες του μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να είναι οι αγώνες μας απέναντι στο καπιταλιστικό κόσμο. Νίκη και στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που απλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια. Και όμως η νίκη δεν ήταν εύκολη και χωρίς θυσία...όμως ο ανυποχώρητος - αποφασιστικός αγώνας του ίδιου ήταν αναγκαίος και ρωμαλέος για να υποχωρήσει το κράτος. Η υποχώρηση της κυβέρνησης έστω και μετά τα παρακάλια της αντιπολίτευσης για να βρεθεί μια λύση,ακόμα και ο γνήσιος αστός πολιτικός Απ. Κακλαμάνης να δηλώνει "μην πάμε σε εκλογική περίοδο με νεκρό..." είναι μια νίκη του Ν. Ρωμανού και όλων των φυλακισμένων... 

Στην βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έκανε ανάγνωση της νέας βελτιωμένης τροπολογίας που προβλέπει:

-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Μιλώντας sto kokkino ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια και δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος
Ο συνήγορος του 21χρονου ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Ρωμανου.
Ακούστε τη δήλωση του Φραγκίσκου Ραγκούση:

Ο Αγώνας Συνεχίζεται...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Υ.Γ. Με την ονομασία "Κάτι Τρέχει..." θα συμβάλουμε σε τακτική δημοσίευση κειμένων για τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά. Ξεκινάμε...καλή ενημέρωση...θέλουμε την συμβολή σας...

4 σχόλια:



  1. Η διακοπή της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού είναι νίκη απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, είναι μια νίκη απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλλει, είναι μια νίκη όλων όσων δεν αντέχουν πια να ζουν στο φόβο, και στην τρομοκρατία, τονίζει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

    "Η λήξη της απεργίας πείνας από το Νίκο Ρωμανό, ήρθε ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής υποχώρησης, υπό το βάρος της τεράστιας λαϊκής πίεσης.
    Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαρχής υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού και υπέρ των κινητοποιήσεων για τη δικαίωση του αγώνα του, παίζοντας έτσι καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση.

    Η νίκη του Νίκου Ρωμανού και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα του, εντός κι εκτός Ελλάδος, είναι μια νίκη απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, είναι μια νίκη απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλλει, είναι μια νίκη όλων όσων δεν αντέχουν πια να ζουν στο φόβο, στην τρομοκρατία, όλων όσων έχουν βαρεθεί το σκοτάδι.

    Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο αγώνας σταματάει εδώ κι ότι δεν έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε, ώστε να μη χρειάζεται κανενός η ζωή να φτάνει στην τελευταία ανάσα για τη διεκδίκηση των πιο θεμελιωδών δικαιωμάτων του.

    Ξερούμε όμως πια, ότι με όπλο την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να νικάμε, ότι καμία κυβέρνηση – όσο ανάλγητη, όσο απάνθρωπη κι όσο αυταρχική – δεν μπορεί να νικήσει τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια.

    Σήμερα γιορτάζουμε αυτή τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο. Το μάθημα, τώρα και πάντα, θα αρχίζει από Α.

    Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια!

    Πηγή : Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση λήξης της Κατάληψης Νομικής

    Σήμερα 10/12/2014 ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος και απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός κέρδισε έναν αγώνα αξιοπρέπειας που διήρκησε έναν ολόκληρο μήνα. Ένα μήνα που καθορίστηκε από το συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα, τόσο του απεργού πείνας, όσο και του πολύμορφου και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κρατικές ρητορικές περί «μηδενικής ανοχής» κι επιβολής του νόμου και της τάξης εξανεμίστηκαν μπροστά στην αποφασιστική και δυναμική κοινωνική κινητοποίηση.

    Ο μήνας που πέρασε ανέδειξε σε όλη της τη διάσταση την τεράστια δύναμη που μπορούν να αποκτήσουν οι αγώνες των από κάτω, όταν δεν διαμεσολαβούνται και πατρονάρονται από τους κρατικούς θεσμούς και τους κομματικούς εκπροσώπους. Η στάση του Νίκου Ρωμανού έδωσε ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας σε μια εποχή γενικευμένου φόβου και εξαπλωμένης τρομοκρατίας και απάθειας.

    Αυτό ενίσχυσε και ενισχύθηκε και από το πολύ δυναμικό κίνημα που εξαπλώθηκε και περιλάμβανε καταλήψεις κεντρικών σχολών και πανεπιστημίων, δημαρχείων, εργατικών κέντρων και άλλων δημοσίων κτιρίων, μέχρι μαζικές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς εμπορικών κτιρίων, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, στοχευμένους εμπρησμούς κ.λπ. Ένα κίνημα που ουσιαστικά ξεπέρασε τις θεσμικές και γραφειοκρατικές κανονικότητες και απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούν να δοθούν αγώνες και να κερδίσουν.

    Η κατάληψη της Νομικής που πραγματοποιήθηκε στις 9/12 από αλληλέγγυες/-ους στο σύντροφο Νίκο Ρωμανό ήρθε για να ενισχύσει και να σταθεί ως ανοιχτό κέντρο αγώνα μέσα στα πλαίσια αυτού του κινήματος. Ενάντια σε μια επεκτεινόμενη αστυνομική αυθαιρεσία που επιβάλλεται μέρα με τη μέρα κι εντός των συμβολικά φορτισμένων πανεπιστημιακών χώρων, προχωρήσαμε στην κατάληψη του κτιρίου.

    Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες. Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν τελειώνει εδώ. Η νέα κρατική στρατηγική που περνάει μέσα από τα «βραχιολάκια», τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ποινική διαχείριση των πολιτικών αντιφρονούντων βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο και θα την αντιμετωπίσουμε στους δρόμους, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια. Δεν ξεχνάμε επίσης τους συλληφθέντες αυτού του αγώνα και το όργιο αστυνομικής καταστολής και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που βάλανε και αυτοί το σώμα τους για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

    ΟΛΕΣ/-ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ, 6:00 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

    Κατάληψη Νομικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την λήξη της απεργίας πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού, αποφασίσαμε την λήξη της κατάληψης στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

    Η συνέλευση της κατάληψης αποφάσισε να μην καλέσει στην αυριανή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

    2η απολογιστική της Κατάληψης ΓΣΕΕ, των συλλογικοτήτων και των συντροφ-ισσών/ων που συνέπραξαν σε αυτή, το Σάββατο 20/12 18:00 στο Κάτω Πολυτεχνείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


    Το πρωί της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου καταλάβαμε το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Νίκο Ρωμανό για “μια ανάσα ελευθερίας” μέσω εκπαιδευτικών αδειών. Μετά την απόφασή του να σταματήσει δικαιωμένος την επί 31 ημέρες απεργία πείνας και (από σήμερα) δίψας, αποφασίζουμε τη λήξη της κατάληψης στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκαν και έδρασαν από κοινού άνθρωποι με διάθεση συνέχισης αυτής της εμπειρίας.


    Ο ανυποχώρητος αγώνας του Νίκου Ρωμανού πυροδότησε ένα πλατύ και πολύμορφο αυτοοργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης που αν αποτιμήσει τις δυνατότητες και τα όριά του, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον. Η δικαίωση του αιτήματός του είναι αποτέλεσμα πρωτίστως του δικού του αγώνα, αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης και όχι των όποιων κοινοβουλευτικών χειρισμών και πολιτικών παιχνιδιών.


    To κράτος έκτακτης ανάγκης συνεχίζει την καταστροφή της κοινωνίας ισοπεδώνοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα καταργούνται και ενα καθεστώς σύγχρονου ολοκληρωτισμού σφίγγει ασφυκτικά την καθημερινότητά μας. Στο στόχαστρο βρίσκονται όσοι επιμένουν να αντιστέκονται και να δρούν ενάντια στην κοινωνία-φυλακή. Αυτοί αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό για τον οποίο προορίζονται οι φυλακές τύπου Γ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


    Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται στους δρόμους της αντίστασης

    δημιουργώντας αυτοοργανωμένες κοινότητες αγώνα.


    Όχι στις φυλακές τύπου Γ


    Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και στους σύριους πρόσφυγες


    Αθώωση όλων των συλληφθέντων των κινητοποιήσεων


    Συνέλευση κατειλημμένου Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή