* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Τις Εξελίξεις

Ώρα παλλαϊκού ξεσηκωμού για να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ εκφράζει τα τεράστια αδιέξοδα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου. Την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της. Την δραματική διάψευση success story και του «βγαίνουμε από το μνημόνιο».

Με την απόφαση της επιτάχυνσης της προεδρικής εκλογής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου από το eurogroup, επιδιώκει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία για να προχωρήσει αμέσως μετά στην ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων που έχει συναποφασίσει με τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει στις πολιτικές της επιδιώξεις ακόμα και την υπόθεση της απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, σπρώχνοντας με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά την απεργία πείνας στα έσχατα όριά της και διακυνδυνεύοντας την ίδια του την ζωή.

Τώρα δεν είναι ώρα εκλογικής αναμονής. Είναι ώρα λαϊκού ξεσηκωμού. Είναι ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο για:

- την ανατροπή της κυβέρνησης και όλης της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
- Για να σπάσουμε τα δεσμά των παλιών και νέων μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της μόνιμης επιτροπείας, της άγριας εκμετάλλευσης και του κυβερνητικού –κρατικού αυταρχισμού. Για να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι η διαχείριση, μέσα στο ίδιο πλαίσιο.
- Και πριν από όλα για να νικήσει η απεργία πείνας του ν. Ρωμανού και να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά του.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:

-τους εργαζόμενους και την νεολαία, όλο τον λαό, να κλιμακώσει τον πολιτικό του αγώνα με πολιτική απεργία, μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις τουλάχιστον όλες τις ημέρες των ψηφοφοριών, από τώρα και μέχρι τις 29 του Δεκέμβρη. Να συσπειρωθεί στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τις γειτονιές και να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Μόνο η καυτή ανάσα του λαού μπορεί να επιβάλλει την ανατροπή της κυβέρνησης.

– τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος να πρωτοστατήσουν στο μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό, να συμβάλλουν με την κοινή τους δράση σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής, για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με την μνημονιακή καταστροφή και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος στην ελληνική κοινωνία.

– όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς, να μπουν μπροστά στον λαϊκό ξεσηκωμό. Να ενισχύσουν άμεσα την κοινή τους δράση και την πολιτική τους συνεργασία για να ενισχυθούν οι αγώνες, για να ανοίξει ένας άλλος αντικαπιταλιστικός, αντιιμπεριαλιστικός δρόμος στην ελληνική κοινωνία, χωρίς χρέος και μνημόνια , ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

1 σχόλιο:

 1. Και οι 300 λάτρεις της Γερμανοζώνης !
  Μετά πως να μην "ανήκομεν εις την Δύσιν" ;
  Μ' αρέσει που για την εκλογή του Κυρίου ΤΊΠΟΤΕ τηρούν το Σύνταγμα κατά γράμμα, ένα Σύνταγμα που έχουν καταξεσκίσει σε βάρος ημών των πολιτών και της Κοινωνίας.
  Και η δήθεν αντιπολίτευση με το να παραμένει σε αυτή την παράνομη Βουλή παρέχει όλη την νομιμοφάνεια που η συμπολίτευση χρειάζεται για να συνεχίσει τα εγκλήματα της.
  Κανείς από τους συνταγματολόγους της δεν της είπε ότι η παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα θεμελιωδών του διατάξεων δημιουργεί αυτόματα ασυνέχεια κράτους και άρα η επόμενη Κυβέρνηση δεν θα δεσμεύεται από συμφωνίες και νόμους που ψήφισε η σημερινή παράνομη ;
  Γιατί ο Σύριζα δεν το δηλώνει ευθέως ΤΏΡΑ ;
  Μα βέβαια, τους συνταγματολόγους του ο ΣφΥΡΙΖΑ τους έστειλε στην άλλη δήθεν, την Ευρωβουλή !

  ΑπάντησηΔιαγραφή