* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Οργανώσεων Tης Αριστεράς

Η απόρριψη του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια από το δικαστικό συμβούλιο και η θέση Πόντιου Πιλάτου που παίρνει η κυβέρνηση, ότι δήθεν δεν έχει αρμοδιότητα, ισοδυναμούν με καταδίκη του 21χρονου Ρωμανού σε ανήκεστο βλάβη της υγείας του ή και σε θάνατο. Ο ίδιος , εμμένοντας στην περήφανη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία μέχρι τέλους. Και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Ώρα με την ώρα, ο ελληνικός λαός και η νεολαία παρακολουθούν μια προαναγγελθείσα θανατική καταδίκη. Στα έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου του, Αλέξη Γρηγορόπουλου, η μεθόδευση αυτής της προσχεδιασμένης καταδίκης έχει προκαλέσει τη δίκαια οργή της νεολαίας και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που εκφράζεται με μαζικές και μαχητικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης.


Η κυβέρνηση που μοιάζει να συμπεριφέρεται βάσει σχεδίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του 21χρονου απεργού πείνας και για οτιδήποτε ακολουθήσει.

Η τρομοκρατία και η κυβερνητική επίδειξη πυγμής απέναντι στον Νίκο Ρωμανό είναι αντίστοιχη με την επίδειξη πυγμής απέναντι σε κάθε δίκαιο αγώνα της νεολαίας και όλου του εργαζόμενου λαού και σε ευθεία αναλογία με το yes και jawohl σε κάθε απαίτηση της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εγχώριας ολιγαρχίας. Η επιχείρηση κατάργησης του εργατικού και του φοιτητικού συνδικαλισμού, η εργοδοτική τρομοκρατία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο ρατσισμός, οι τρομονόμοι και τόσα άλλα είναι το οπλοστάσιο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και την νεολαία για να περάσουν τα μνημόνια, να συνεχίσουν την επίθεση, να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.

Η νομοθετική ρύθμιση για τον Ν. Ρωμανό, που υποτίθεται ότι προωθούν κάποιοι από την κυβέρνηση, δεν αναιρεί τη μόνιμη πλέον καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, αντίθετα την επιβεβαιώνει.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να εκδηλώσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Νίκο Ρωμανό.

-Να αντισταθούμε στη «σιδερένια πυγμή» της κρατικής μηχανής και στην ισοπέδωση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

- Να ανατρέψει τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.

Με τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μας να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να συντρίψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ


  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • Πρωτοβουλία για Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση
  • ΟΚΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου