* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Απολογισμός Της Πορείας Στο Περιστέρι Για Τον Θ. Καναούτη

Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη εκατοντάδες Περιστεριώτες-ισσες, αλλά και διαδηλωτές από άλλες γειτονιές της Αττικής συγκεντρωθήκαμε και διαδηλώσαμε στους δρόμους του Περιστερίου ενάντια στην κρατική καταστολή και τον κοινωνικό εκφασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο, από την κρατική δολοφονία του Θανάση Καναούτη. Η πορεία είχε καλεσθεί από τη συνέλευσή μας και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου με χωριστά καλέσματα.

Στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης για την προετοιμασία της πορείας πραγματοποιήσαμε μαζικές παρεμβάσεις με μοίρασμα κειμένου, αφισοκόλληση, stencil, χαρτοπανό, συνθήματα σε τοίχους, στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, στη Χρυσούπολη, που είναι η γειτονιά του Θανάση Καναούτη, στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και το μετρό.


Πριν ξεκινήσει η πορεία προηγήθηκε μικροφωνική από τους διοργανωτές που διήρκησε από τις 18:30 έως τις 19:30. Η πορεία πορεύτηκε μέσα από κεντρικούς δρόμους και γειτονιές και ξεκίνησε από την Παναγή Τσαλδάρη συνέχισε στη Σαρανταπόρου, πέρασε από τη Δημητρίου Γούναρη, τη Δερβενακίων και έστριψε στον Α. Αντώνη όπου ανέβηκε την Παναγή Τσαλδάρη περνώντας από το σημείο της κρατικής δολοφονίας του Θανάση και κατέληξε στην πλατεία Περιστερίου. Έκανε στάσεις σε κεντρικά σημεία της διαδρομής και πέρασε και από τη γειτονιά που ζούσε ο μετανάστης από το Πακιστάν, Σαχτζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες στα Α. Πετράλωνα. 
Η πορεία ήταν μαζική, πέρασε τα 1000 άτομα και είχε κοινωνική απεύθυνση. 

Συμμετείχαν και στήριξαν με πανό και υλικά, μαθητές της πόλης, συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, πολιτικές ομάδες, στέκια και καταλήψεις. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα ταξικού, αντικατασταλτικού και αντιφασιστικού περιεχομένου, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα στους περαστικούς, τα μαγαζιά και τα σπίτια, όπου η αποδοχή του κόσμου ήταν θετική. 

Στην πορεία υπήρχαν τα δύο μπλοκ των τοπικών συλλογικοτήτων που καλούσαν και συμμετείχαν με πανό η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Από νωρίς το απόγευμα, ο σταθμός μετρό Περιστέρι ήταν κλειστός και οι μπάτσοι είχαν εμφανή παρουσία στην πόλη (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) και ακολούθησαν την πορεία διακριτά.

Η συνέλευσή μας εκτιμά ότι η πορεία αποτελεί ακόμη μία παρακαταθήκη στην πόλη μας για να συνεχίσουμε να είμαστε ανάχωμα ενάντια στους κυρίαρχους που λεηλατούν καθημερινά τις ζωές μας και με όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη, ντόπιοι και μετανάστες να συνεχίσουμε το χτίσιμο για τις κοινότητες του αγώνα, της ισότητας και της ελευθερίας, δυνατά και αδιαπράγματευτα.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
sineleusiperisteri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου