* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

14 Οι Δολοφονημένοι Και Εκατοντάδες Οι Τραυματισμένοι Διαδηλωτές Στην Τουρκία

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων καταστολής στην Τουρκία και των Κούρδων διαδηλωτών οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενη και για την στάση της Τουρκικής κυβέρνησης που συνέβαλε στην κατάληψη από τους ισλαμοφασίστες της κουρδικής πόλης Κομπανί της Συρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Evrensel» αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έχουν γενικευτεί σε πολλές πόλεις με τους δολοφονημένους απ’ τις δυνάμεις καταστολής διαδηλωτές να φτάνουν τους 14 –οι 8 απ’ αυτούς στην πόλη Ντιάμπακιρ- ενώ πολλές εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Τυλιγμένο στις φλόγες είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ, το Ντέντεμαν που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα ξενοδοχείων, χωρίς ακόμα να ειναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Προηγουμένους μαζικές διαδηλώσεις είχαν υπάρξει σε Αγκυρα, Κωνσταντινούπολη καθώς και σε όλες σχεδόν τις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αλλά και στη Μερσίνα και την Αττάλεια στο νότιο τμήμα της χώρας.

2 σχόλια:

 1. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΑΛ

  ‘Αλλο ένα «ειδησεογραφικό ενδιαφέρον» των διεθνών ΜΜΕ...‘Αλλος ένας πόλεμος που παρακολουθείται ζωντανά από τις τηλεοράσεις: «η αντίσταση του Κομπανί».

  Πράγματι, το Κομπανί δέχεται την αντεπαναστατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

  Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, το Αφρίν και το Τζιζίρε.

  Όταν μιλάμε για τη Συρία, μη σας παραξενεύει η λέξη «καντόνι». Η αυτόνομη περιοχή που οικοδομήθηκε από το κουρδικό έθνος οργανώθηκε σε «καντόνια». Εκεί έγινε μια δημοκρατική επανάσταση για την οποία λίγα γνωρίζετε. Σε μια περιοχή που αιχμαλωτίζονται και πουλιούνται οι γυναίκες, οι ανταρτίνες της YPJ-Star, της γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG, του κουρδικού στρατού της Ροζάβα. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι.

  Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η δολοφονική συμμορία του Ισλαμικού Κράτους επιτίθεται στην περιοχή. Αλλά αυτό, μεταξύ των άλλων, εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα που έγιναν στο Σενγκάλ, όπως δολοφονίες αμάχων γυναικών και διαφόρων ειδών βαρβαρότητες.

  Να μην ξεχνάμε: το ΙΚ υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος, για την ανατροπή του Άσαντ. Τώρα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Το ΙΚ, πριν να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές στη Μοσούλη και να δολοφονεί τους λαούς, δεν ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και από την άλλη οργανώνει δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και εθνικές ομάδες, ενάντια σε γυναικόπαιδα.

  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ...

  ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

  Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια.

  ΑΘΗΝΑ –ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,
  ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟΥ "ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ...

  H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το κατασταλτικό όργιο της τουρκικής κυβέρνησης και της αστυνομίας, που οδήγησε στο θάνατο 14 διαδηλωτών χθες στην Τουρκία, όταν η αστυνομία προχώρησε σε άγρια καταστολή` μαχητικών και μαζικών διαδηλώσεων που απαιτούσαν την υποστήριξη των αγωνιζόμενων Κούρδων της Συρίας ενάντια στο αντιδραστικό σκοταδιστικό Ισλαμικό Κράτος. Η κυβέρνηση Ερντογάν, υποστήριξε και υποστηρίζει έμπρακτα ακόμα και τώρα το Ισλαμικό Κράτος, με στόχο την εξόντωση των Κούρδων της Συρίας, ώστε να αποτραπεί η ύπαρξη ενός δημοκρατικού παραδείγματος ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών της περιοχής (Κούρδων, Αράβων, Αρμενίων, Τουρκμένων, Ασσυρίων) που ζούνε μαζί κυβερνώντας από κοινού την περιοχή τους.

  Οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι "πρόθυμοι" της αραβική συμμαχίας τους (Σ. Αραβία, Κατάρ κλπ) ήταν αυτοί που υποστήριξαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν την δολοφονική συμμορία του ΙΚΙΛ, την οποία τώρα χρησιμοποιούν τώρα ως πρόσχημα για την κλιμάκωση της επέμβασής τους στην περιοχή.

  Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας.

  Εκφράζουμε την μαχητική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας, στις μαχήτριες και τους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπανί και τις άλλες περιοχές.

  Καλούμε σήμερα το απόγευμα στην διαδήλωση που οργανώνεται από τις κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις

  Προπύλαια στις 6.00 μμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή