* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ-ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Ανακοίνωση για την δίκη των συλληφθέντων της 15ης Ιούλη

Τελείωσε σήμερα 28 Ιουλίου η δίκη των 7 από τους συλληφθέντες της 15ης Ιούλη. Παρά το διάτρητο κατηγορητήριο και τις συνεχής αντιφάσεις των αστυνομικών/μαρτύρων κατηγορίας, μόνο οι 4 από τους 7 κατηγορούμενους αθωώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 3 καταδικάστηκαν με πρωτοφανή σκληρότητα, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών για κανέναν από τους τρεις και με τη μέγιστη δυνατή περίοδο αναστολής, τα τρία χρόνια. Η διαδικασία των εφέσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν είναι ο σύντροφός μας Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, που είχε συλληφθεί στην προσπάθειά του να προστατέψει τους συναδέλφους του από τις δυνάμεις καταστολής.

Η σκληρότητα της έδρας εξαντλήθηκε στις ποινές των 3 αγωνιστών που καταδικάστηκαν. Ο μοναδικός μετανάστης και εργαζόμενος Ν.Λ., τιμωρήθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, προς παραδειγματισμό προφανώς από την «αριστερή» κυβέρνηση σε όλους εκείνους τους μετανάστες που τολμούν να οργανώνονται και να διαδηλώνουν. Ο εργαζόμενος και μέλος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σ. Μιχάλης Γκουντούμας, επίσης καταδικάστηκε, προς παραδειγματισμό και τιμωρία εκείνης της αριστεράς που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή απέναντι στα μνημόνια, ανεξαρτήτου προέλευσης. Ο τελευταίος αγωνιστής και μέλος διαφόρων κοινωνικών δομών αλληλεγγύης στη γειτονιά του, Γ.Κ., τιμωρήθηκε, γιατί η αλληλεγγύη είναι ο αντίποδας στον ατομισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που οδηγεί τη θιγόμενη πλειοψηφία η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και τις τρεις μέρες διεξαγωγής της δίκης παρωδίας, οι μάρτυρες κατηγορίας και οι συνάδελφοι και φίλοι τους ήταν παρόντες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου τόσο στους μάρτυρες υπεράσπισης, όσο και στους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες. Οι καταγγελίες των δικηγόρων υπεράσπισης έπεσαν στο κενό, ενώ από την άλλη δεν ήταν λίγες οι φορές που τα «φιλικά πηγαδάκια» εισαγγελέα και μαρτύρων κατηγορίας έγιναν αντιληπτά από τους αλληλέγγυους, την ίδια στιγμή που οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης δεν ελήφθησαν υπόψη, όπως επίσης και τα 83 ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις από όλον τον κόσμο και οι 2700 υπογραφές και προσωπικές δηλώσεις αλληλεγγύης.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή. Η κυβέρνηση φέρει πλήρη την πολιτική ευθύνη, όχι μόνο των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών και των βασανισμών και των 7 συλληφθέντων, αλλά και της καταδίκης των 3 αγωνιστών. Η πολιτική ηγεσία Πανούση και το δόγμα «βαράτε στο ψαχνό» και «συλλήψεις στο σωρό» δεν είναι αποκλειστικότητα των προηγούμενων μόνο κυβερνήσεων. Η αστυνομία του Δένδια, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ένας κατηγορούμενος στην απολογία του «μας χτυπούσαν και σχολίαζαν μεταξύ τους, ότι τόσο καλά έχουμε να περάσουμε από το 2012». Το κράτος έχει συνέχεια, η κρατική καταστολή έχει συνέχεια και οι πολιτικές ευθύνες διαπερνούν όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και κάθε οργάνωση και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν να σταθούν αλληλέγγυοι και να καταγγείλει το κόμμα του. Η αλληλεγγύη αλά καρτ δεν έχει θέση ούτε στη δικής μας αριστεράς, ούτε στον κόσμο που θέλουμε να φτιάξουμε.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε μέρα τις τελευταίες αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις τις απέναντι στο κίνημα. Ψηφίζει νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, τόντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, "απελευθερώνοντας" και ενεργοποιώντας τους γνωστούς μηχανισμούς καταστολής, με συστηματική στόχευση σε νέους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η οριστική στράτευση της κυβέρνησης στο πλευρό του αστικού πολιτικού κόσμου και του κεφαλαίου ούτε μας εκπλήσσει, ούτε μας φοβίζει. Όσοι νομίζουν πως μπορούν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες στη φτώχεια και τη βία, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και θα έχουν την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ότι και να κάνουν, όσες δίκες και να μας περάσουν, όσες πλαστές κατηγορίες κι αν μας φορτώσουν εμείς θα είμαστε στο δρόμο. Η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος όντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα τόσα χρόνια, δεν πρόκειται να φοβηθεί τις στημένες δίκες, ούτε τις καταδικαστικές αποφάσεις. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, ενάντια στην μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όποια άλλη κυβέρνηση εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, ενάντια σε αυτά και όποια μέτρα έρθουν για να πλήξουν τη θιγόμενη πλειοψηφία. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, για να παύσει η εκμετάλλευση και η καταπίεση. Ήμασταν και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι να νικήσουμε!

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
28 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου