* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα : Τελικά, Η Βλακεία Είναι Ανίκητη ;

Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη. Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο… Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής. Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία. Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

2 σχόλια:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Το βράδυ της Δευτέρας, 13 Απριλίου 215, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε αθρόες και αναίτιες προσαγωγές έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Απ’ ότι φαίνεται οι προσαγωγές έγιναν με κριτήριο την εμφάνιση, αφού μεταξύ αυτών ήταν δύο αλγερινής καταγωγής επιχειρηματίες της Φίλιπς Μόρις που διαμένουν στη Μ. Βρετάνια αλλά και πολλοί νέοι και νέες.


    Μεταξύ αυτών ήταν ο συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Αβραμίδης. Ο συνάδελφος συνελήφθη μαζί με το γιό του. Στη συνέχεια, συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου αρκετές από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.


    Η δίκη τους προσδιορίστηκε για την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015!


    Ο χώρος του πανεπιστημίου αποτελεί κοιτίδα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, υπεράσπισης και διεκδίκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε την αναβίωση των επιχειρήσεων-σκούπα γύρω από το ΕΚΠΑ. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφό μας Κώστα Αβραμίδη και σε όλους τους συλληφθέντες.


    Απαιτούμε την αθώωσή τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των συλληφθέντων!


    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

    Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει με αστυνομικές δυνάμεις στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις δυνάμεις καταστολής στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την κατάληψη.

    Η κυβέρνηση γενικά και ο Υπουργός Πανούσης ειδικά, είναι υπόλογοι για την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τις αναίτιες συλλήψεις, τις προσαγωγές και τους ξυλοδαρμούς υποστηρικτών της κατάληψης ή ακόμα και περαστικών. Δυστυχώς οι δυνάμεις καταστολής δεν έδρασαν "αυτόνομα" για να "υπονομεύσουν" την κυβέρνηση, αλλά κάτω από τις εντολές της.

    Το επιχείρημα πως "η κατάληψη ήταν αναίτια αφού η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που ικανοποιεί τα αιτήματά της" εκφράζει την λανθασμένη άποψη πως οι κινητοποιήσεις και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης είναι εξ ορισμού αντιπαραθετικά μεταξύ τους - και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αστυνομική επέμβαση. Η κριτική που πρέπει να γίνει στους αναρχικούς που προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας δεν μπορεί να αφορά την ίδια την κινητοποίησή τους, αλλά το ότι δεν συνέδεσαν το αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας - τα οποία αποτελούν πάγιες θέσεις της Αριστεράς και μόνο μερικώς ικανοποιούνται από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε σημείο μάλιστα που για να γίνει πιο ολοκληρωμένο κατέθεσαν τροπολογίες οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - με το πραγματικό κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

    Η αποπομπή του προκλητικού Υπουργού Πανούση από την κυβέρνηση και η άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, αποτελούν επιτακτική αναγκαιότητα. Δεδομένης όμως της "σύμπνοιας" της μεταξύ αυτού και της υπόλοιπης κυβέρνησης, αποτελεί επίσης επιτακτική αναγκαιότητα, η εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της σημερινής πολιτικής της για τα ένοπλα σώματα ασφαλείας και η εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

    Κατάργηση όλων των ειδικών δυνάμεων καταστολής και αστυνόμευσης των αγώνων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
    Απαγόρευση παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους στους οποίους διεξάγεται πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και επέκταση του ασύλου σε όλους τους εκπαιδευτικούς και εργασιακούς χώρους.
    Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτές μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από τις μαζικές οργανώσεις.
    Αμοιβή όλων των αξιωματούχων με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.

    Νεολαία Ενάντια Στο Καπιταλισμό - Νέοι και νέες από την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή