* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καταγγελία Για Την Ασυνομοκρατία Στα Προπύλαια

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το όργιο αστυνομοκρατίας γύρω από τα Προπύλαια και τις συλλήψεις πολιτών που γίνονται κυριολεκτικά στο σωρό ώστε να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρόμου και ανασφάλειας στην κοινωνία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική εξέλιξη, την άθλια στάση του αρμόδιου υπουργού Γ. Πανούση και τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών. Τον αυταρχισμό στηρίζουν και η εγκάθετη από τους μνημονιακούς νόμους πρυτανική αρχή, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΕΡΙΤ και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών και πάνω από όλα το πολιτικό σκηνικό που εχθρεύεται τις δημοκρατικές ελευθερίες ώστε να περάσουν τα μνημόνια, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ακροδεξιά.

Η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών γίνεται με αιτήματα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' , την κατάργηση τρομονόμου και κουκουλονόμου και την ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων. Η κυβέρνηση που σαν αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει αυτά τα αιτήματα και είχε πάρει θέση ενάντια στις αυταρχικές πρακτικές που εφαρμόζει, τώρα αφήνει ανέγγιχτο το αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο, τις δυνάμεις καταστολής με τους φασιστικούς θύλακες, το νόμο Διαμαντοπούλου που κατάργησε το άσυλο. Η «συνέχεια του αυταρχικού κράτους» είναι άμεση συνέπεια της πίστης στο «ευρωπαϊκό πλαίσιο» ΕΕ-χρέους-μνημονίων.

Είναι ανάγκη το μαζικό κίνημα να πάρει πρωτοβουλίες αντίστασης στον κρατικό αυταρχισμό, υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

  • Να σταματήσει τώρα η αυταρχική επίθεση και να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες δίχως να ασκηθεί δίωξη.
  • Έξω η αστυνομία από τα ΑΕΙ – Να διαλυθούν ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ
  • Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο για τις φυλακές τύπου Γ, ο «Κουκουλονόμος» και οι τρομονόμοι.
  • Να αποκατασταθεί το πανεπιστημιακό άσυλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου