* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι Λαϊκοί Αγώνες Καταργούν Τις Χούντες

48 χρόνια μετά, το μήνυμα παραμένει το ίδιο: οι λαϊκοί αγώνες αποτρέπουν, ανατρέπουν και νικάνε τις χούντες κάθε είδους. Μήνυμα που δεν πρέπει ν α ξεχνάμε ούτε στιγμή, την ώρα που όχι μόνο οι νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και οι απολογητές τους και οι επίγονοί τους κάνουν πάλι «παιχνίδι». 48 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967, τα καθεστωτικά ΜΜΕ πέρασαν «ξέβγαλμα» τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, τα ναζιστικά αποβράσματα και οι πνευματικοί τους ταγοί συνεργάστηκαν άμεσα ή έμμεσα με κυβερνήσεις μνημονίων, «υπεύθυνοι» και «ισαποστάκηδες» αντιπρόσωποι του επιχειρηματικού κεφαλαίου στην πολιτική τους αγκάλιασαν, το ίδιο το κεφάλαιο τους χρησιμοποίησε και τους χρησιμοποιεί ως στρατό υπεράσπισης των συμφερόντων του. Ακόμα και στη δίκη για τις επιθέσεις και δολοφονίες αγωνιστών, προκαλούν με επιθέσεις σε μάρτυρες, ενώ «δημοκρατικά» ΜΜΕ δίνουν… συμβολικά δώρα, τις ομιλίες του Παπαδόπουλου. Την ίδια ώρα, ενώ ο πρωτεργάτης Παττακός είναι ελεύθερος για «λόγους υγείας», οι ΗΠΑ που φρόντισαν και γιγάντωσαν τη χούντα, προειδοποιούν ότι απελευθέρωση του ανίκανου να κινηθεί Ξηρού είναι ‘εχθρική κίνηση’.

48 χρόνια μετά, η μνήμη των αγωνιστών παραμένει ζωντανή. Οι λαϊκές αγώνες, οι άντρες και οι γυναίκες που αντιστάθηκαν, κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν ήταν αυτοί που νίκησαν. Στην Ελλάδα των μνημονίων η παρτίδα δεν άλλαξε και οι χούντες που επιβάλλουν οι δανειστές καλά κρατούν, με την κυβέρνηση να δηλώνει υποταγή σε κάθε αυταρχική τους στροφή, σε κάθε αντιλαϊκό τους εκβιασμό.

48 χρόνια μετά το μήνυμα είναι καθαρό: υπάρχει άλλος δρόμος. Η δημοκρατία «από τα κάτω» είναι η προϋπόθεση και η ανάγκη να πάνε τα πράγματα αλλιώς και σε αυτή την προϋπόθεση, συντελεστής είναι ο λαός. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι το μέλλον μας δεν είναι στην ΕΕ των δολοφονικών πολιτικών και του εναγκαλισμού των νεοναζί, ούτε στις δαγκάνες του χρέους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Ο δρόμος είναι μπροστά μας, στο βάθος του ουρανού που παραμένει κόκκινο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου