* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Επίδειξη Kαταστολής Aπό Tην Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

H σημερινή επίδειξη αστυνομικής βίας, με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, την βάναυση κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και την σύλληψη των καταληψιών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου δείχνει την γρήγορη πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς το νέο κρατικό αυταρχισμό.
Η σημερινή επίδειξη αποτελεί μάλλον σκηνές από ταινία προσεχώς. Φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις του Γ. Βαρουφάκη από τις ΗΠΑ ότι θα ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα και η αισιοδοξία του Μαξίμου για συμφωνία με τους δανειστές μέσα στον Απρίλη, περιλαμβάνουν και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι το διαρκές αυταρχικό παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας Πολίτη Γιάννη Πανούση δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε "προσωπική υπερβολή". Η ιδεολογική προετοιμασία για την εισβολή με την συνειδητή διασπορά τρομολαγνικών ψευδών για "πυρομαχικά", οι προληπτικές προσαγωγές και οι αποκλεισμοί πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η προκλητική περικύκλωση των Προπυλαίων, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη. Η κυβέρνηση "υπέκυψε" πρόθυμα στο επικοινωνιακό μπρα-ντε-φέρ, που έστησαν εδώ και μέρες τα κανάλια με τη συνδρομή αντιεξουσιαστών ως "χρήσιμων αντιπάλων" και τελική επικράτηση της λογικής "νόμος και τάξη", με εκφραστές τις ένστολες φασιστικές συμμορίες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ.

Με την σημερινή επέμβαση η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο βήμα στις λογικές και τις πρακτικές που υλοποιούν την "συνέχεια του κράτους", όπως με την άρνησή της να ξηλώσει τις φασιστικές συμμορίες μέσα στα σώματα ασφαλείας, την στεγανοποίηση των μηχανισμών καταστολής από την όποια παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με την ανάθεσή τους σε παλιούς έμπιστους του βαθιού κράτους και του ξένου παράγοντα.

Σήμερα χρειάζεται η άμεση οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Για να επιβληθούν άμεσα εργατικές λαϊκές κατακτήσεις. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Για να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι και να μην υπογραφεί το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται. Για να υπάρξει στάση πληρωμών στους δανειστές και όχι στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές δαπάνες.

1 σχόλιο:

  1. Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για το όργιο καταστολής στα Προπύλαια

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την καταπάτηση του ασύλου στο χώρο της Πρυτανείας και τον αποκλεισμό της Νομικής, της ΑΣΟΕΕ και του κάτω Πολυτεχνείου από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς και το όργιο κρατικής τρομοκρατίας την Τετάρτη 15/4 έξω από τα Προπύλαια με τις απανωτές συλλήψεις διαδηλωτών και πολιτών. Συλλήψεις (και προσαγωγές), οι οποίες δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή γύρω από το Προπύλαια. Όλο αυτό το όργιο τρομοκρατίας, που φέρνει άρωμα «Φορτσάκη», καλά κρατεί κι ας έφυγαν τα ΜΑΤ από το Σύνταγμα, όπως και τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

    Καθόλου πάντως δεν ξαφνιαστήκαμε από αυτή την εξέλιξη, ούτε από το «πώς πάει συνολικά το πράγμα». Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, προχωρά ακάθεκτη την ατζέντα της επίθεσης στο λαό, κι ας ντύνει την υποταγή σε ΕΕ και ΗΠΑ «διαπραγμάτευση» και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς «θεσμούς».

    Είναι βέβαιο, πως όλες οι λαϊκές κατακτήσεις αποτελούν προϊόν αγώνων και όχι παραχωρήσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση. Με το δικό μας αγώνα λοιπόν μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε τη φασιστικοποίηση και την καταστολή. Κόντρα στο κλίμα αυταπατών και αναμονής, που έχει διαμορφωθεί και κόντρα σε όσους λειτουργούν σαν «ζορό» του κινήματος, πέρα και έξω από αυτό, μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες του, κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο στο λαό. Είτε θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, ως το μοναδικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση, είτε θα εκτονωνόμαστε με κινήσεις απελπισίας, βαφτίζοντας τες μέγιστες επαναστατικές πράξεις. Κινήσεις, που όσο δίκαια αιτήματα κι αν έχουν, δεν έχουν σχέση με το μαζικό κίνημα. Και η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, καθώς και του κουκουλονόμου, μόνο αν γίνουν προϊόν πάλης του ίδιου του λαϊκού κινήματος, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη.

    Έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το λαϊκό άσυλο δεν είναι μια «τελειωμένη υπόθεση», όσο κι αν βιάζονται κάποιοι να του βάλουν ταφόπλακα. Δεν χαρίζουμε δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

    ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
    ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή