* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Προς Την Αγωνιζόμενη Νεολαία Της Γαλλίας


Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια είχε απευθύνει κάλεσμα σε συλλογικότητες της μαθητιώσας, σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας προκειμένου να συνυπογραφεί αγωνιστικός χαιρετισμός και διεθνιστική αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη νεολαία της Γαλλίας. Ακολουθεί η επιστολή με τις υπογραφές των συλλογικοτήτων σε ελληνικά και γαλλικά:

Νέοι και νέες της Γαλλίας,

Οι κινητοποιήσεις σας αποτελούν φάρο για όλη την νεολαία της Ευρώπης, η οποία πλήττεται από την επίθεση των αντιδραστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ. Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Θέλουμε να διδαχτούμε από τους δικούς σας αγώνες, να συντονίσουμε το δικό μας βήμα με το δικό σας.

Οι αγώνες σας, που αψηφούν το στρατιωτικό νόμο και τη βίαιη καταστολή, είναι και δικοί μας αγώνες. Όπως και εσείς έτσι και εμείς αντιμετωπίζουμε ένα καθεστώς μόνιμης ανεργίας και ελαστικής εργασίας. Η νεολαία μας ωθείται στην μετανάστευση σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να μένουμε με τους γονείς μας παρότι μεγαλώσαμε, αφού αδυνατούμε να συντηρηθούμε μόνοι μας, να διασκεδάσουμε, να μορφωθούμε, να ερωτευτούμε, να ζήσουμε. Η νεολαία αποτελεί το πειραματόζωο της πολιτικής τους. Ενώ από τη μία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες μας, παράλληλα τεράστια τμήματα της γενιάς μας αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας του μαρασμού των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας μας. Στόχος τους να δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους, ελαστικά, χωρίς καμία ασφάλιση. Το νομοσχέδιο El Khomri είναι πλήρως εναρμονισμένο με αυτές τις επιδιώξεις, και μας θυμίζει τα μέτρα που πήραν και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Μας υπενθυμίζει ότι η επίθεση είναι ενιαία παρά τις διαφορετικές ταχύτητες προώθησής της. Κι αν σήμερα βρίσκεστε εσείς στο στόχαστρο, στην επόμενη στροφή θα βρεθούμε εμείς.

Παλεύουμε, λοιπόν, μαζί σας, γιατί, όπως λέτε κι εσείς, “αξίζουμε πολύ περισσότερα”. Σας ευχαριστούμε που μας υπενθυμίσατε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δεν έχει κριθεί. Η νίκη του αγώνα σας ξεπερνάει τα σύνορα της Γαλλίας, και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και τους δικούς μας αγώνες.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, ενώ σε όλη την Ευρώπη ορθώνονται τείχη στους πρόσφυγες που ξερίζωσαν από τους τόπους τους με τις πολιτικές τους ΕΕ, ΗΠΑ και κυβερνήσεις, ο λαός μας με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή δείχνει την αμέριστη αλληλεγγύη του. Παλεύουμε να μην κυριαρχήσει ο ρατσισμός και ο φασισμός. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη, άσυλο, προστασία και στέγαση για όλους και εναντιωνόμαστε στις απελάσεις και επαναπροωθήσεις των προσφύγων στη γειτονική Τουρκία. Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, να ανοίξουμε δρόμους ισότητας, οικοδομώντας χώρους ελευθερίας για τους κοινούς μας αγώνες.

Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα δίνουμε το δικό μας αγώνα για την ανατροπή του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά και όλου του πακέτου των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δίνουμε τη μάχη για να μην τολμήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει το δικό της νόμο El Khomri όπως σχεδιάζει.

Δεν θα ξεχάσουμε 10 χρόνια πριν ότι οι δικές σας κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο “για την ισότητα των ευκαιριών” και το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης (CPE) ενέπνευσαν το νεολαιΐστικο κίνημα στην Ελλάδα. Από το φοιτητικό κίνημα του 06-07, την εξέγερση του Δεκέμβρη του 08 μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, τον παλλαικό-πανεργατικό ξεσηκωμό του ’10-’12, μέχρι το μαζικό ΟΧΙ των νέων στο περσινό δημοψήφισμα, η νεολαία έχει βάλει τις δικές της παρακαταθήκες στον αγώνα του λαού μας. Σε όλη αυτή την πορεία, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να μπορούν να νικήσουν οι αγώνες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένη στόχευση προκειμένου να είναι πραγματικά νικηφόροι και να ανοίξουν τον δρόμο για την συνολική ανατροπή.

Στόχευση που πρέπει να αφορά την ανατροπή των επιδιώξεων να μας κάνουν νεολαία της ανεργίας και της επισφάλειας, γενιά χωρίς μέλλον. Παρά τα όσα ισχυρίζονται πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ μπορούμε να δουλεύουμε όλοι με ικανοποιητικό μισθό. Μπορούμε να είμαστε όλοι ασφαλισμένοι. Μπορούμε να δουλεύουμε με σταθερές και ανθρώπινες σχέσεις εργασίας, αρκεί να πληρώσουν οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι πολιτικές τους.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται στα όργανα του κινήματος και όχι στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, που τα έχουν βρει με τις κυβερνήσεις. Με ενθουσιασμό είδαμε να επιβάλλετε τις δικές σας συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, να επιλέγετε το δρόμο της από τα κάτω οργάνωσης, των Γενικών Συνελεύσεων, του μαχητικού αγώνα κόντρα στις λογικές διαπραγμάτευσης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Με ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε την απόρριψη των προτάσεων για “βελτιστοποίηση” του νομοσχεδίου, και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σας για την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου El Khomri.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να έχει διάρκεια και να χαρακτηρίζεται από επιμονή μέχρι την τελική νίκη. Ακριβώς επειδή δεν υιοθετούμε την λογική των συμβολικών κινήσεων, οι αγώνες μας ολοκληρώνονται μόνο όταν μας δώσουν αυτά που απαιτούμε. Άρα κλιμακώνουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους, κλιμακώνουμε με μαχητικές σε περιεχόμενο και μορφή κινητοποιήσεις μέχρι να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Εκτιμάμε ότι τα παραπάνω κριτήρια όχι απλά τα κατέχετε, αλλά τα διδάσκετε στην νεολαία της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για εμάς να δικαιωθεί ο αγώνας σας. Γιατί τον θεωρούμε και δικό μας αγώνα. Θα αποτελέσει μια σημαντική απόδειξη ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι ανίκητοι! Θα δώσει το έναυσμα για ένα ξεσηκωμό της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη. Και να είστε σίγουροι ότι έρχονται και οι δικές μας μέρες. Μέρες όπου η νεολαία θα δείξει την δύναμη της, την μαχητικότητα, την επιμονή της για να ζήσει ένα καλύτερο αύριο. Μέρες που όλοι αυτοί που μας θέλουν υπάκουους θα πληρώσουν για την αθλιότητα που ζούμε. Για τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο, για τους άνεργους που ψάχνουν δουλειά για να επιβιώσουν, για όλους εκείνους που δουλεύουν για ψίχουλα, για όλους αυτούς. Και εκείνες τις μέρες θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε την δική μας κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό, με κριτήριο όχι τα κέρδη των λίγων αλλά τις ανάγκες των πολλών. Δίνουμε τη μάχη με ενθουσιασμό και χωρίς φόβο, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας αυτό που εσείς γράψατε στους τοίχους του πανεπιστημίου της Σορβόνης:

«Η κατάσταση είναι εξαιρετική! Πού θα σκορπίσουμε τις στάχτες του παλιού κόσμου;”

Με τη νίκη!

Συντροφικά

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

BLOCK IT! νέοι/νέες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΛΑΝΤΖΑ / εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό

ΥΓ: Ο νους μας είναι στους αγώνες σας. Στις 13 Απρίλη θα είμαστε και εμείς στους δρόμους στη διαδήλωση της νεολαίας ενάντια στο ασφαλιστικό και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.Chèr-es camarades,

Vos mobilisations constituent le phare pour toute la jeunesse de l’Europe, qui, aujourd’hui est frappée de l’attaque des gouvernements réactionnaires et néolibérales, ainsi que de l’Union Européenneet du FMI. Avec cette lettre nous voulons exprimer notre solidarité internationaliste indéfectible. Nous voulons apprendre par vos luttes, coordonner notre pas avec le votre.

Vos luttes, qui n’hésitent pas devant l’état d’urgence et la répression violente que subissent vos manifestations, sont aussi nos luttes. Comme vous, nous sommes face à une situation de chômage permanent et de travail précaire. Notre jeunesse est forcée à l’émigration à la recherche d’une vie meilleure. Tous ceux qui restent, nous sommes incapables d’être économiquement indépendants, de s’amuser, de s’éduquer, d’aimer, de vivre. La jeunesse constitue le cobaye de leur politique. Alors qu’ils essayent d’exploiter nos facultés au maximum, en même temps la majorité de notre génération se trouve face au chômage et dépérissement de nos capacités et notre créativité. Leur but est que nous travaillons sous les pires conditions, dans des travaux précaires, sans aucune sécurité. La loi El Khomri s’aligne parfaitement à ces préoccupations et nous rappelle les mesures adoptées en Grèce depuis le début de la crise économique. Et cela démontre que l’attaque se passe partout malgré les différentes vitesses avec lesquelles elle est est promue. Et si aujourd’hui c’est vous qui êtes le cible, au prochain virage ça sera nous.

Nous luttons donc avec vous, car, comme vous dites “on vaut mieux que ça”. Nous vous remercions de nous avoir rappelé que rien n’est encore perdu. La victoire de cette lutte dépasse les frontières françaises et nous encourage à suivre notre lutte.

En ce moment, en Grèce, alors qu’en Europe se lèvent des murs aux réfugiés que les politiques de l’UE, des USA et des gouvernements, notre avec la jeunesse au premier rang, montre sa solidarité indéfectible. On lutte contre le racisme et le fascisme. On revendique des frontières ouvertes en Europe, asile, protection et logements pour tous et on s’oppose aux expulsions et aux réadmissions des réfugiés vers la Turquie. Nous essayons de créer des relations de solidarité, d’ouvrir des chemins vers l’égalité, en édifiant des espaces de liberté pour nos luttes communes.

Parallèlement à ce combat, on lutte aussi contre le projet de loi contre la sécurité sociale, ainsi que contre toutes le mesures d’ austérité que prépare notre gouvernement avec l’UE et le FMI. Nous luttons pour que le gouvernement de SYRIZA n’apporte pas son projet El Khomri, comme elle projette déjà.

Nous n’oublions pas qu’il y a 10 ans, vos mobilisations contre la loi “sur l’égalité des chances” et le CPE ont inspiré le mouvement de la jeunesse en Grèce. Du mouvement étudiant en 2006-07, la révolte de décembre 2008 après l’assassinat du jeune Grigoropoulos, le soulèvement des ouvriers en 2010-12 et jusqu’au NON massif au référendum de l’année dernière, la jeunesse grecque a laissé son héritage aux luttes de notre peuple. A travers tout cela nous avons appris qu’afin que les luttes puissent gagner, elles doivent avoir des objectifs précis pour qu’elles ouvrent le chemin vers le renversement total.

Et ces objectifs doivent se diriger vers le renversement de leurs préoccupations de nous rendre une jeunesse du chômage et de la précarité, une génération sans futur. Malgré les allégations des partis politiques et des médias, nous pouvons tous travailler avec des salaires satisfaisants. Nous pouvons tous avoir de la sécurité sociale. Nous pouvons tous travailler dans des conditions humaines et avec des relations de travail stables. Il suffit que le patronat, les gouvernements, l’UE et leurs politiques payent.

Pour que tout cela soit possible, l’initiative doit se trouver aux vrais organes du mouvement et non pas dans les bureaucraties syndicales, qui rentrent au dialogue avec les gouvernements. Enthousiasmés, nous avons vu comment vous avez imposé vos mobilisations continues, comment vous avez choisi l’auto-organisation, les AGs, contre la logique de négociation des directions syndicales. Enthousiasmés, nous avons vu que vous avez refusé les propositions pour une “amélioration” du projet de loi et vous avez décidé de continuer à revendiquer le retrait total de la loi El Khomri.

Notre lutte doit durer activement jusqu’à la victoire. Et, justement, en n’adoptant pas la logique des mouvements symboliques, nos combats aboutissent que quand on obtient ce qu’on revendique. On intensifie, donc, jusqu’au renversement de ces politiques; on intensifie, avec des mobilisations actives, jusqu’à ce qu’on impose notre droit.

On considère que ces critères non seulement vous les adoptez mais vous les enseignez à toute la jeunesse de l’Europe. C’est donc important que votre lutte remporte la victoire. Car on considère que c’est notre lutte aussi. Et elle montrera que nos adversaires ne sont pas invincibles! Votre lutte donnera le signal pour le soulèvement internationaliste de toute la jeunesse européenne. Soyez sûrs que nos jours arrivent aussi. Les jours quand la jeunesse grecque et européenne montrera sa force, sa combativité, sa détermination à vivre dans un monde meilleur. Les jours quand tous ceux qui nous veulent subis, payeront pour la misère que nous vivons aujourd’hui. Pour tous les réfugiés qui se sont noyés dans la Méditerranée, pour ceux qui cherchent un travail pour survivre, pour tous ceux qui travaillent pour rien. Et ces jours-là, on commencera à bâtir notre société, sans exploitation, pauvreté, guerre et racisme avec le seul critère, non pas du profit de quelques uns, mais des besoins des peuples. Nous donnons ces combats avec enthousiasme et sans peur, ayant toujours en tête ce que vous avez écrit aux murs de la Sorbonne:

“La situation est excellente! Où disperserons-nous les cendres du vieux monde?”

Nous vaincrons!

Des salutations de camarades,

ELEVE INSOUMIS

COORDINATION NATIONALE DE L’UNITE DE GAUCHE

RESEAU DE JEUNESSE DE GAUCHE

ATTACK au chômage et à la précarité

BLOCK IT! jeunes contre la nouvelle loi sur la sécurité sociale

MOUVEMENT PARTAGÉ DE LA GAUCHE INDEPENDANTE aux Universités

LANTZA / rassemblement des travailleurs au tourisme et à l’alimentaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου