* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Όχι Στις Απελάσεις Και Το Κλίμα Τρομοκρατίας

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με ταχύτατες διαδικασίες προχωράει στο αίσχος των μαζικών απελάσεων υλοποιώντας την αντιπροσφυγική και ρατσιστική πολιτικής της ΕΕ και την απάνθρωπη συμφωνία με την Τουρκία. Χαρακτηρίζει την Τουρκία «ασφαλή χώρα» και στέλνει σιδεροδέσμιους τους πρόσφυγες με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών της frontex και της ΕΛ.ΑΣ. Ασκεί βία προς κάθε κατεύθυνση τόσο προς τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και προς τον κόσμο που στέκεται αλληλέγγυος, όπως έγινε στην Χίο και αλλού. Τραγική συνέπεια της βίαιης επαναπροώθησης οι απόπειρες αυτοκτονίας δυο προσφύγων εκ των οποίων η μία δυστυχώς επιτυχής. Η κυβέρνηση και η επαίσχυντη συμφωνία που υλοποιεί βάφονται ήδη με αίμα.

Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνεται η τρομοκρατική επίθεση κυβερνητικών παραγόντων και μεγάλου φάσματος ΜΜΕ, από τα φιλικά στην κυβέρνηση έως τα ακροδεξιά ενάντια σε κάθε δύναμη που αντιστέκεται στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ για το προσφυγικό και στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες, με ψέματα, συκοφαντίες, απειλές.

Η κυβέρνηση αντί να διαμορφώσει συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης για τους πρόσφυγες και να σεβαστεί τα δικαιώματα τους για ελεύθερη επιλογή του τελικού προορισμού τους, τους αφήνει να ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά, και τους σπρώχνει καθημερινά με απειλές και εκβιασμούς να μπουν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε χώρους απαράδεκτους για διαβίωση, απομονωμένους από την αλληλεγγύη και την λαϊκή στήριξη.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και το κράτος προετοιμάζονται για χτύπημα των προσφύγων και του εργατικού – λαϊκού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, με την συνδρομή των γνωστών από την γκαιμπελική φιλομνημοναική προπαγάνδα ΜΜΕ.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε την κοινή αυτή δήλωση:

Καλούμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλες τις οργανώσεις της αριστεράς να δυναμώσουν την πάλη του μαζί με τους πρόσφυγες, και σε όσους αγωνίζονται μαζί τους:

Για να σταματήσουν άμεσα οι απάνθρωπες απελάσεις. Να ακυρώσουμε και να ανατρέψουμε την αντιδραστική ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για το άνοιγμα των συνόρων, και την ελεύθερη επιλογή του προορισμού τους. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Ενάντια σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της αλληλεγγύης, της δράσης και της αυτοοργάνωσης των μεταναστών και των προσφύγων..

Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα αναπτύξει τη δράση του για το σταμάτημα του πολέμου, την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ και της Frontex από το Αιγαίο, ενάντια στην αντιδραστική συμφωνία με την Τουρκία.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ .ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΚΔΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου