* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Αγώνας Εντός Και Εκτός Των Τειχών

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια εντεινόμενη προσπάθεια κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές. Τη Δευτέρα στις 18/4 και από το βράδυ έως τα ξημερώματα στις φυλακές του Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κελιά κρατουμένων. Όπως αποδείχθηκε όμως αυτή δεν ήταν μια απλή και τυπική έρευνα. Η αστυνομία με τις Ειδικές Δυνάμεις, τους δεσμοφύλακες, την ασφάλεια και τα ΕΚΑΜ προχώρησαν σε πράξεις φρικαλεότητας καταστρατηγώντας τον προσωπικό τους χώρο, δένοντας κυριολεκτικά τους κρατούμενους με το βλέμμα στον τοίχο, καταστρέφοντας προσωπικά αντικείμενα, πετώντας τρόφιμα στο πάτωμα, κάνοντας ανάκατα τα κελιά. Όσοι δε απ΄τους κρατούμενους προσπάθησαν να αντισταθούν περιφρουρώντας έτσι τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια που τους είχε απομείνει πέσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων. Αποκορύφωμα υπήρξαν οι μεταγωγές που κατ΄ουσίαν στερούν υποτυπώδη δικαιώματα των κρατουμένων (εκπαιδευτικά δικαιώματα, συνεύρεση με οικογενειακά πρόσωπα κ.α.) διαιωνίζοντας έτσι την κόλαση εντός των τειχών, επισφραγίζοντας τη συνθήκη του σύγχρονου πειθαρχικού ολοκληρωτισμού.

Το καθεστώς κλιμάκωσης της καταστολής μέσα στις φυλακές συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες. Πολλές πτέρυγες έκαναν στάση και κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους την ίδια στιγμή που άναβαν φωτιές. Και αυτό ως μια στοιχειώδης ένδειξη συμπαράστασης στους συγκρατούμενούς τους οι οποίοι τίθενται σε καθεστώς απομόνωσης. Η διεύθυνση των φυλακών απειλεί με τους πραιτωριανούς τους με νέες εκκενώσεις. Ουσιαστικά οι εισαγγελείς και οι διευθυντάδες επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατουμένων, να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στα σύγχρονα κολαστήρια. Παρ΄όλα αυτά δεν είναι τελεσίδικο ότι θα τους περάσει. Ο αγώνας και η έμπρακτη καθημερινή αλληλεγγύη γνωρίζουν και νίκες.

Η επιθέσεις αυτές συνθέτουν ένα μωσαϊκό το οποίο δεν είναι ξέχωρο απ΄την επίθεση που δέχεται η κοινωνία και η εργατική τάξη στο σύνολό της. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κρατικού αυταρχισμού η καταστολή θα εντείνεται όλο και περισσότερο. Φυσικά, κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο βρέθηκαν είτε κρατούμενοι από διώξεις πολιτικού χαρακτήρα, είτε αλλοδαποί. Το κράτος της σύγχρονης βαρβαρότητας, με την ίδια ευκολία που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες, με την αντίστοιχη ευκολία χτυπά ανθρώπους που υπό τη συνθήκη του εγκλεισμού εξωθούνται στην απόλυτη ψυχική και σωματική εξόντωση. Το κράτος προειδοποιεί πως όποιος κινητοποιηθεί ενάντια στο ίδιο θα έχει αυτή τη μοίρα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προ. Πο. με την ειρωνεία των Οργουελιανών όρων είναι οι κύριοι πρωταίτιοι για τα εν λόγω συμβάντα. Ο εκφοβισμός και η εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού θα μας βρει όλους απέναντί του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου