* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 6/12, 1ΜΜ / Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

6 12 2014
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το κράτος ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Νίκο Ρωμανό. Εβδομήντα χρόνια μετά το Δεκέμβρη του ’44, ο Αθανασίου, ο γιος του Χίτη που παριστάνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, δηλώνει πως “ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν θα πάρει άδεια ο Ρωμανός”.

Ο Δεκέμβρης του 2014 ξεκινά με την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει άλλον έναν προϋπολογισμό ταξικού πολέμου, να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων και το Φορτσάκη να επιβάλλει άλλο ένα lock out στο κτήριο της Νομικής. Δύο από τους Σύριους της πλατείας Συντάγματος είναι νεκροί, ένας εργάτης στη Χαλυβουργία του Μάνεση είναι νεκρός σε εργατικό ατύχημα – εργοδοτική δολοφονία και τα ΜΑΤ ξυλοφορτώνουν ακόμα και ανάπηρους ανθρώπους στα αμαξίδια τους.


Όμως ύστερα από δύο χρόνια κινηματικής υποχώρησης, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει. Τα σχολεία και οι σχολές είναι σε αναβρασμό. Το κίνημα αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό φουντώνει. Καταλήψεις σε σχολές, δημαρχεία, στο κτήριο της ΓΣΕΕ. Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις, συνεχείς και πολύμορφες δράσεις. Οι εκκρεμότητες του Δεκέμβρη του 2008 και της “αντιμνημονιακής διετίας” μοιάζουν να ανοίγουν και πάλι.

Ο ανυποχώρητος αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι ένας φάρος μάχης. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αναζητά πολιτική συναίνεση και κοινωνική ειρήνη, επιβάλλοντας ταυτόχρονα αταλάντευτα την καταστολή του κράτους έκτακτης ανάγκης, οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές και κρίσιμες. Πρώτα απ” όλα για την ίδια τη ζωή του Νίκου Ρωμανού. Αλλά και για την δυνατότητα του κινήματος να επιστρέψει στους δρόμους, να τσακίσει κάθε συναινετικό σενάριο, να απαντήσει έμπρακτα στη δολοφονική τρομοκρατία της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, με όρους μάχης, με όρους σύγκρουσης και όχι αναμονής, παζαριών και τηλεοπτικών συζητήσεων.

 • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ!
 • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
 • ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
 • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

H ΚΕΔ συμμετέχει με δικό της μπλοκ στην μεσημεριανή διαδήλωση Σάββατο 6/12, 1μμ, στα Προπύλαια

1 σχόλιο:

 1. Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
  καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση για την 6η επέτειο απ΄τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Σάββατο 6/12, 1:30 μ.μ. Πεζόδρομος Κοραή και Πανεπιστημίου

  6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρίσκουν το λαό και τη νεολαία μας, αντιμέτωπους με μια πολύ άσχημη κατάσταση, τόσο όσον αφορά τους όρους της ζωής τους, τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους, τις σπουδές και τη δουλειά τους, τις ελευθερίες τους, το δικαίωμά τους να ζήσουν χωρίς την απειλή ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιδρομών, όσο και το μέλλον που τους προδιαγράφουν. Μια κατάσταση που έχει υπαίτιους! Τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, την κυβέρνησή της και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε πλήρως, κατά την πρόσφατη συνάντηση της στο Παρίσι με την Τρόικα-παρά τα όσα αντίθετα διαδίδει παραπλανητικά - όλες τις απαιτήσεις της, για συνέχιση της επίθεσης στο λαό, σ’ όλα τα επίπεδα, για νέα μέτρα και «μνημόνια». Με τη συνέχιση της λεγόμενης «επιτήρησης» απ΄ τους ιμπεριαλιστές «δανειστές» της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και με την επιδίωξη να παρουσιάσουν τα νέα μνημόνια με μεταμφίεση («πιστοληπτική γραμμή στήριξης»!) Έχοντας, η κυβέρνηση Σαμαρά, «εκτεθεί» και «αδειασθεί» απόλυτα απ΄ τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες, όσον αφορά την απατηλή προπαγάνδα περί «ανάπτυξης» και του «τέλους των μνημονίων», αλλά και βρισκόμενη και μέσα στις συμπληγάδες των ολοένα και πιο οξυμένων αντιθέσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές αυτούς, των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως αυτές εξελίσσονται στη χώρα και στην περιοχή, δεν της απομένει τίποτα περισσότερο απ’ την ένταση της τρομοκρατίας ενάντια στο λαό, της καταστολής, του εκφοβισμού, των απαγορεύσεων.
  Προωθώντας μια εντεινόμενη φασιστικοποίηση, η επίσημη πολιτική διαχείριση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, τρομοκρατεί και καταστέλλει αγώνες και κινητοποιήσεις της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας, επιστρατεύει ενεργούμενα τύπου Φορτσάκη, επιχειρεί χτύπημα και διάλυση των λαϊκών διαδηλώσεων (όπως συνέβη κατά την πρόσφατη πορεία του Πολυτεχνείου), με ΜΑΤ, Ομάδες ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κι ασφαλίτες, πραγματοποιεί μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, επιδεικνύει στάση «πυγμής» απέναντι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, στερώντας του το δικαίωμα του στις σπουδές, αλλά θέτοντας πλέον και σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια του τη ζωή! Παράλληλα, επιβάλλει ξανά, απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα, με αιτιολογία αυτή τη φορά, την επίσκεψη του Νταβούτογλου, ενώ ετοιμάζει νέο αντι-απεργιακό νόμο. Ο φόβος που διακατέχει τους κρατούντες τόσο απέναντι σε πιθανά ξεσπάσματα του «εχθρού – λαού», όσο και στην ανάπτυξη αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης είναι ολοφάνερος.
  6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κι ο λαός κι η νεολαία «επιμένουν» να διαδηλώνουν, παρά το κλίμα «εκλογικής αναμονής» και κινηματικής παράλυσης που καλλιεργείται, απ’ το σύστημα και τους επίδοξους «σωτήρες». Ο δρόμος του ανυποχώρητου μαζικού αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης, και για την υπεράσπιση όλων των λαϊκών, εργατικών, νεολαιίστικων και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο γιαυτούς. Ας τον διαβούμε!

  Η μνήμη του Αλέξη είναι ζωντανή στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξάρτηση την τρομοκρατία και την καταστολή!

  Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!

  Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες στο Νίκο Ρωμανό!

  Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις!

  6.12.2014

  http://la-aas.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή