* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μαζική Πορεία Αλληλεγγύης Στην Αθήνα Στο Τούρκικο και Κούρδικο Λαό

Πολύ μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό και καταγγελίας της δολοφονικής επίθεσης στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο Σύνταγμα, με πρωτοβουλία Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών. Στα πανό των κούρδων και Τούρκων κυριαρχούν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το κεντρικό πανό τους έγραφε «το κράτος δολοφόνος θα δώσει λογαριασμό».

Μετά τις 7 μ.μ. ξεκίνησε η πορεία προς την τουρκική πρεσβεία. Στην συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους οργανώσεις Κούρδων και Τούρκων, ο συντονισμός σωματείων και συλλογικοτήτων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, η ΚΕΕΡΦΑ, το ΕΕΚ, η Λαϊκή Ενότητα, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η ΟΚΔΕ, η ΑΚ, η Α/Π Ροσινάντε, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες αναρχικών κ.ά.

Η μαζική διαδήλωση έφτασε στην Ρηγίλλης, όπου κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο για να μην περάσουν οι διαδηλωτές στη τουρκική πρεσβεία.

Μπροστά από τις κλούβες τον ΜΑΤ τον λόγο πήραν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Λαϊκή Ενότητα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σείτ Αλντογάν, ανταποκριτής της εφημερίδας Εβρενσέλ στην Αθήνα και μια αγωνίστρια από το HDP.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την αστυνομία και την κυβέρνηση που δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην Τούρκικη πρεσβεία. Στην συνέχεια συγκροτήθηκαν σε διαδήλωση και επέστρεψαν στο Σύνταγμα.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Γιάννενα, ενώ αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πάτρα, στην Πλ. Γεωργίου, στις 6μμ.

Η καρδιά της βαρβαρότητας και της αντίστασης χτυπά στη γειτονιά μας. Η σημερινή πορεία αποτέλεσε μια πρώτη μαζική απάντηση, προς τιμήν των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Ήταν ταυτόχρονα και μια διαδήλωση καταδίκης του σύγχρονου φασισμού και ολοκληρωτισμού και του καθεστώτος του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Πηγή : pandiera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου