* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δυναμική Παρέμβαση Της ΕΣΕ Ιωαννίνων Σε Εκδήλωση Του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της ΕΣΕ Ιωαννινων στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Ιωαννίνων, συναδέλφους/ισσες και συντρόφισσες/ους, ενάντια στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Περίπου 35 άτομα, στάθηκαν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου στο οποίο θα γινόταν η εκδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια.
Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ταμπουρώθηκαν μέσα, προσπαθώντας να απαντήσουν στις κατηγορίες που εκτόξευαν οι συγκεντρωμένοι.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, με διάδες και ΟΠΚΕ, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν την είσοδο.Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συγκροτημένα γύρω στις 7, μοιράζοντας κείμενα στην αγορά της πόλης.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζονταν:Ένα πανηγυράκι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ στα Γιάννενα αυτές τις μέρες.
Ένα πανηγυράκι με ενορχηστρωτές τους σημερινούς διαχειριστές της εξουσίας οι οποίοι προσπαθούν
με σοσιαλδημοκρατικά πολιτικάντικα νανουρίσματα, να κοιμίσουν τους ακολούθους, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους τους.

Από την μια, προσπαθούν να αποκτήσουν κοινωνικό έρεισμα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα κι από την άλλη να παρουσιάσουν μια εικόνα σοβαρής κυβερνητικής δύναμης που εγγυάται την σταθερότητα, ώστε να ενισχύσουν την σκληρή πραγματικότητα του καπιταλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ:

- Το κυβερνητικό κόμμα που ανελίχτηκε στην εξουσία, αφομοιώνοντας και ξεπουλώντας αγώνες.

- Ο εξομαλυντής των ταξικών αντιθέσεων, με το αριστερό προσωπείο, την ¨προοδευτική¨ πολιτική και τα κατ΄ επίφαση δημοψηφίσματα.

- Ο συνεχιστής της παραδοσιακής κρατικοδίαιτης γραφειοκρατίας του κομματικού συνδικαλισμού, που περιστέλλει την δυναμική των εργαζομένων και των σωματείων.

- Το κόμμα που ενώ παρουσιάζεται ως προστάτης των εργατικών δικαιωμάτων, επιτρέπει ουσιαστικά στα αφεντικά να τα καταπατούν.

- Ο κυβερνητικός μηχανισμός που χάριν των επενδύσεων, έχει φιλήσει τις κατουρημένες ποδιές όλων των βιομηχάνων εντός κι εκτός Ελλάδας, κάνοντας ακόμη πιο φτηνή την εργατική δύναμη, κάνοντας ακόμη πιο επισφαλείς και αβέβαιες τις εργασιακές σχέσεις, ενώ επιπλέον αδιαφορεί για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

- Το κυβερνητικό κόμμα που διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση και τους αγρότες και συντηρεί τις μειώσεις μισθών, το ξεχείλωμα του ωραρίου και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

- Ο καλύτερος σύμμαχος των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, με τις επιδοτήσεις και της φοροελαφρύσνεις που τους παρέχει, την ίδια ώρα που τα εισοδήματα των εργαζομένων
τσακίζονται μέσω της υπερφορολόγησης, των πανάκριβων τροφίμων και φαρμάκων, των προστίμων και του ΕΝΦΙΑ.

- Το κυβερνητικό κόμμα που εφαρμόζει την ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, ρίχνοντας μεν την ευθύνη στην ΕΕ, γνωρίζοντας όμως καλά τα υλικά της οφέλη σε κονδύλια και κυρίως της εκμετάλλευσης φτηνού εργατικού δυναμικού.
Εκκενώνει και κατεδαφίζει τις καταλήψεις στέγασης μεταναστών, χτυπά ότι δεν υπόκεινται στον έλεγχο της κρατικής μηχανής.

- Ο διαχειριστής της εθνικιστικής εξωτερικής πολιτικής, που παίζει πολεμικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αιχμή τους υδρογονάνθρακες και τις ΑΟΖ, προσπαθώντας το ελληνικό κράτος να αρπάξει ότι μπορεί από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Οι
ντόπιοι καπιταλιστές δεν έχουν για τίποτα να ανησυχούν. Η κερδοφορία τους θα συνεχιστεί ανεξάρτητα με το πόσοι θα πεθάνουν.

Είναι αμφίβολο για το αν αυτή η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάποια επιτυχία. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις άλλωστε παρουσιάζεται η κυβερνητική πολιτική, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις στελεχώνονται και τα επιτελεία που την εφαρμόζουν και την υπερασπίζονται τοπικά.
Και για αυτόν τον λόγο αρνούμαστε να δεχτούμε το θράσος των Συριζαίων να πραγματοποιήσουν την φιέστα τους χωρίς κόστος.

Πολλοί πίστεψαν στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Είναι αρκετοί όμως εκείνοι, που γνώριζαν και γνωρίζουν πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ειδικά όταν έχεις στα χέρια σου, όποιος κι αν είσαι, την διαχείριση του κράτους. Είναι οι εξαθλιωμένοι εργάτες κι εργάτριες, που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν μεροκάματο.

Είναι οι απελπισμένοι άνεργοι και άνεργες που κρέμεται η επιβίωσή τους από τα επιδόματα/χαρτζιλίκια. Είναι οι οργισμένοι νεολαίοι που δεν θέλουν να ζήσουν σε ένα κόσμο αδικίας και εκμετάλλευσης. Είναι όλοι αυτοί που δεν αντέχουν να ακούσουν άλλες μαλακίες από το στόμα της εξουσίας.
Την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυνεδριακή εκδήλωση στα Λιθαρίτσα. Μια εκδήλωση προσέγγισης νέων μελών, παρουσίασης προγραμματικών θέσεων και ψευδαίσθησης συμμετοχικού δημοκρατικού διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου