* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας : Κείμενο Για Τις Φυλακές Τύπου Γ’

Στις 17/6 κατατίθεται στο θερινό τμήμα της βουλής από την κυβέρνηση Σαμαρά το νομοσχέδιο για την δημιουργία φυλάκων υψίστης ασφαλείας ή αλλιώς τύπου Γ΄. Το νομοσχέδιο στην συνέχεια ψηφίζεται. Την αμέσως επομένη μέρα της προκήρυξης των εκλογών μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο των ¨εν κρύπτω¨ μεταγωγών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού που από το καλοκαίρι έχουν μετατραπεί σε τύπου Γ΄. Μετάγονται εκεί οι Μαζιώτης, Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος, Τζωρτζάτος καθώς και οι Γουρνάς, Ναξάκης και Σαραφούδης όπως επίσης και αρκετοί άλλοι κρατούμενοι οι οποίοι έχουν δείξει ανηπακοή σε άλλες φυλακές.

Οι φυλακές τύπου Γ΄ προορίζονται για καταδικασμένους για ένοπλη δράση και απείθαρχους ποινικούς κρατουμένους. Για τους ισοβίτες δεν προβλέπεται αποφυλάκιση ούτε άδειες πριν τα 20 χρόνια (ενώ πρότινος ήταν 8 χρόνια) και για τους υπόλοιπους κρατουμένους ο ελάχιστος χρόνος κράτησης είναι τα 4 χρόνια και κάθε εξάμηνο για την συνέχιση ή μη της παραμονής της κράτησης. Στις φυλακές τύπου Γ΄ δημιουργούνται συνθήκες πανοπτικού ελέγχου. Οι διευθυντές υπερεξουσίες και η ανάθεση της φύλαξης των φυλακών έχουν δοθεί σε ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ.

Με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν προφορικές δεσμεύσεις του υπ.δικαιοσύνης Ν.Παρασκεύοπουλου στις προγραμματικές δηλώσεις στην ολομέλεια του κοινοβουλίου ότι οι φυλακές τύπου Γ΄ θα καταργηθούν.

Χωρίς να αρνούμαστε ότι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη δεν πρέπει να αγνοούμε δύο άλλα δεδομένα που ορίζουν τελικά τα πράγματα. Ο τρομονόμος 187Α θα συνεχίσει να υφίσταται και να ορίζει την δικονομική αντιμετώπιση που έχουν οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις ένοπλης πάλης και καθίσταται έτσι αυτή τη στιγμή ως ο διωκτικός και δικαστικός προθάλαμος των φυλακών τύπου Γ΄.

Ο τρομονόμος περιβάλει με ¨διωκτικούς συμβολισμούς¨ τους πολιτικούς κρατουμένους. Συμβολισμοί που είναι απαραίτητοι για την μεταφορά και την ειδική μεταχείρησή τους μέσα στον Δομοκό. Έστω όμως και χωρίς την ύπαρξη των συγκεγκριμένων φυλακών, ο τρομονόμος θα συνεχίσει να οριοθετεί πλήρως την ειδική αντιμετώπιση των πολιτικών κρατουμένων ως προς τις αρχικές διώξεις και την μετέπειται πορεία της δίωξης και τις δικαστικές ποινές. Ουσιαστικά με την ύπαρξη των φυλακών τύπου Γ΄ ¨τσιμεντώνεται¨ το ¨πτώμα¨ της ελευθερίας του πολιτικού κρατουμένου που έχει ¨σκοτώσει¨ ο 187Α. Άρα, η κατάργηση του τρομονόμου είναι και αυτό ένα βασικό ζητούμενο, το οποίο το υπ. δικαιοσύνης δεν έχει αγγίξει καθόλου.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως με την αλλαγή των κυβερνώντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα είναι ο απόλυτος εκφραστής του ελληνικού ¨βαθέως κράτους¨ θα επανέλθουν οι φυλακές τύπου Γ΄. Τα κεκτημένα των αγώνων των κρατουμένων που συνθλίβονται από την εξουσία και τα νομοθετήματα της, δεν δύναται να επανέρθουν από τις κυβερνήσεις βραχείας παρουσίας με μερικό προοδευτικό πρόσημο. Θα επανέλθουν από τους σκληρούς αγώνες των φυλακισμένων που με πρωτοσταντούντες τους πολιτικούς κρατουμένους θα ορίσουν τις αιχμές του αγώνα εντός των κολαστηρίων του ελληνικού κράτους όπως το κάνουν από την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά έως σήμερα. Υποχρέωση των αλληλέγγυων είναι να μοιραστούν τον σκληρό αγώνα. Σκληρός αγώνας που δόθηκε σε φυλακές αλλά και σε δρόμους από αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και το πλήρωσαν με βαρύτατους τραυματισμούς όπως του συντρόφου Γαβριήλ Α. στην διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2013 για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Υποχρέωση των αλληλέγγυων και του κινήματος είναι να προετοιμαστούν για την φασιστική λαίλαπα που έρχεται. Στην χώρα του 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε. θα γίνει οσονούπω το 100% της ¨απόσταξης¨ του νέου ευρωπαϊκού φασισμού.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου