* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Εργατικό Ατύχημα Στο Εργοστάσιο Της ΠΑΚΟ

Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, στο εργοστάσιο της ΠΑΚΟ στην Πελασγία Φθιώτιδας.


Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη το πρωί, ένας ανειδίκευτος εργαζόμενος στο τμήμα της κυτιοποιείας, τραυματίστηκε στο χέρι, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της παραγωγής και της έλλειψης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Ο τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Λαμίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων επισημαίνει:

«Είχαμε επισημάνει γραπτώς στην εταιρία τους κινδύνους που υπάρχουν με την χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών στην παραγωγή. Δεν εισακουστήκαμε όμως με αποτέλεσματο σημερινό εργατικό ατύχημα. Μάλιστα διαπιστώσαμε ακόμη μία φορά ότι όταν έρχεται η Επιθεώρηση Εργασίας για έλεγχο στο εργοστάσιο, η εργοδοσία προσπαθεί να μην έρθει σε επαφή με το Σωματείο.

Η επιχείρηση έχει την απόλυτη ευθύνη, μιας και η συχνότητα αυτών των ατυχημάτων κάνει μαθηματικά βέβαιο, ότι η τύχη θα πάψει να είναι με το μέρος των εργαζομένων.

Συνάδελφοι

Απαιτούμε τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας , υγιεινής και ασφάλειας . Να λειτουργεί με ασφάλεια το εργοστάσιο , για να γυρνάμε σώοι στο σπίτι μας.

Οι εργάτες παράγουμε ότι υπάρχει γύρω μας. Με τον ιδρώτα του προσώπου μας ζούμε τις οικογένειες μας. Θέλουμε την ζωή που μας ανήκει, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, θα την διεκδικήσουμε»...

Πηγή : taxiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου