* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΒΧΑ : Αίτημα Συνάντησης Με Αρμόδιους Υπουργούς Για Το Ζήτημα Της Κυριακάτικης αργίας

από:
τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής

προς
τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη
τον Υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, στο πλαίσιο των αγώνων μας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, έχουμε δώσει, από κοινού με αρκετά ακόμα αγωνιζόμενα κομμάτια της τάξης μας, μια σειρά από μάχες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα που έχουμε διεξάγει καθόλα τα περασμένα χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση και μαζικότητα κατά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, όποτε κι εφαρμόστηκε ο νόμος για τις 7 (8 πλέον) Κυριακές με τα καταστήματα ανοιχτά, αλλά και η σχετική υπουργική απόφαση που εφαρμόστηκε το περασμένο Καλοκαίρι και προέβλεπε λειτουργία καταστημάτων για κάθε Κυριακή!

Πρόκειται για έναν επίμονο και σκληρό αγώνα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την τεράστια πλειοψηφία των εργαζόμενων. Έναν αγώνα με πολλές απεργίες και με κόστος ακόμα και απολύσεις και κατασταλτικές επιθέσεις και συλλήψεις. Ήδη αύριο, την Τετάρτη 18/2, δικάζονται συνάδελφοί μας για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίησή μας έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός την Κυριακή 28/12/14, που δέχθηκε την επίθεση της εργοδοσίας και των ΜΑΤ. Τον αγώνα αυτόν λοιπόν έχουμε σκοπό να τον συνεχίσουμε και να τον δυναμώσουμε μέχρι την τελική δικαίωσή του! Και βέβαια όταν μιλάμε για δικαίωση αναφερόμαστε στην οριστική νομοθετική κατοχύρωση και εφαρμογή της Κυριακάτικης αργίας για όλες τις Κυριακές του χρόνου (με τη μόνη ενδεχόμενη υποχώρηση της 1 Κυριακής το Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα).
Συνεχίζοντας τον αγώνα μας και έχοντας ήδη ακούσει τις γενικές εξαγγελίες της νέας σας Κυβέρνησης περί της Κυριακάτικης αργίας, αιτούμαστε μια συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου

α. να σας ενημερώσουμε άμεσα για την πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι τόσο συνολικά όσο και -κυρίως- σε σχέση με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

β. να σας επιδώσουμε τα αιτήματά μας

γ. να αποσαφηνιστεί άμεσα η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

δ. να γίνει σαφής ο λόγος της αναγκαιότητας της άμεσης ικανοποίησης των αιτημάτων μας

Ως προς το τελευταίο να σημειώσουμε εν συντομία στην αίτηση αυτή ότι όσο είναι σε ισχύ ο νόμος Ν.4177/2013προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή των Βαΐων (5/4/15). Για την Κυριακή αυτή λοιπόν, όπως και για κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, θα βρισκόμαστε και πάλι έξω από αυτά και όπου αλλού χρειαστεί ως απεργοί δίνοντας την μάχη εναντίον παντός υπευθύνου, και σε ότι αφορά εσάς, ενάντια προφανώς και στην κυβέρνησή σας, εφόσον δεν έχετε μέχρι τότε ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων στο Εμπόριο για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν αιτούμαστε επείγουσα συνάντηση μαζί σας. Και θα θέλαμε να έχουμε την απάντησή σας όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, για το Σύλλογο μας είναι δεδομένη η συνέχιση και η ενίσχυση των ταξικών αγώνων μας για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων του κόσμου της εργασίας.


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr |bookworker.wordpress.com

Αναδημοσίευση από : bookworker.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου