* αντικαπιταλιστική επαναστατική σελίδα * ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! * ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ * ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ * Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία της Ε” ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Για Αστυνομική βία Σε Βάρος 16χρονου Μαθητή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής καταγγέλλει κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στα Σπάτα με θύμα τον 16χρονο μαθητή Μ.Τ. Ο μαθητής προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό με τη βοήθεια μάλιστα “φουσκωτού αγανακτισμένου πολίτη”.

Την Παρασκευή 30.1.2015, στον κεντρικό δρόμο των Σπάτων, μετά από έλεγχο που έκανε περιπολικό της αστυνομίας σε ομάδα μαθητών, αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των μαθητών και με βίαιο τρόπο προσπάθησε να οδηγήσει στο περιπολικό τον μαθητή Μ.Τ που δεν είχε ταυτότητα. Σε βοήθεια του αστυνομικού προσέτρεξε «φουσκωτός» και «αγανακτισμένος» πολίτης που κτύπησε τον μαθητή με την ανοχή της αστυνομίας.

Ο μαθητής οδηγήθηκε προπηλακισμένος στο Α.Τ Σπάτων. Μετά την απελευθέρωσή του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, διάσειση, εκδορές και μώλωπες.

Το Δ.Σ καταγγέλλει την αυθαιρεσία και τη χρήση βίας σε βάρος του ανήλικου μαθητή, απαιτεί εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας πλήρη διερεύνηση του θέματος για τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου και για τη συμμετοχή στην υπόθεση «αγανακτισμένου» πολίτη με την ανοχή της αστυνομίας. Το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ Σπάτων, σε συντονισμό μαζί με άλλους μαζικούς φορείς την Παρασκευή 6.2.2015, ώρα 13.30 .

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΛΛΗΝΗ 3.2.2015

Η πρόεδρος                   Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή          Πάνος Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου